Ognjen Naglić

 GORAN MEHKEK Cropix
FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

U Dinamu su već najavljene mjere štednje: ‘U našem sustavu postoji rupa. Moramo tu rupu zatvoriti‘

‘Ako budemo prvaci, može se dogoditi da nam se poklopi i da idemo izravno u LP i financijske brige bi se smanjile‘
Piše: SNObjavljeno: 10. ožujak 2024. 13:49

Nakon što je za predsjednika Dinama izabran Velimir Zajec, s mjesta predsjednika Nadzornog odbora otišao je Ognjen Naglić. On je na povijesnoj Dinamovoj Skupštini podnio financijsko izvješće.

- Dugo će se pamtiti ovaj dan, čestitam svima novoizabranima. Lijepo zvuči financijski izvještaj, ali nije to sasvim lijepo. Dinamo je svake godine u ovo vrijeme prilično kritičan jer nema prihoda i troši se ono zarađeno. Trenutačno trošimo revolving kredit i pri kraju smo, ostalo je desetak posto toga kredita.

- Imamo neka potraživanja, koja dospijevaju za godinu, dvije, tri. Što je u ovom trenutku kritičnije nego prije? Situacija financijska je uvijek ista, ali proteklih godina smo na ljestvici stajali fantastično. Bilo je sasvim izvjesno da ćemo biti prvaci, a u ovom trenutku to nije tako.

- Ako budemo prvaci, može se dogoditi da nam se poklopi i da idemo izravno u LP i financijske brige bi se smanjile. Trošimo 61 milijun eura godišnje i to je jako puno. Puno i zarađujemo, ali će se morati razmišljati o sustavnim mjerama štednje jer ćemo prihode teško povećati.

- Još bih nešto rekao, što me muči. Kolega Pavličić-Bekić i ja na čelu NO smo jako kratko. Svake godine smo slušali istu priču, revizijsko izvješće i interno i eksterno i sve to je blagoslovio predsjednik NO-a.

"Nestao jedan novi stadion"

- Međutim, u svim tim godinama je prema novoj optužnici i presudi nestao jedan novi stadion. Moje pitanje je kako se to uspjelo dogoditi? U našem sustavu postoji rupa. Moramo tu rupu zatvoriti. Revizije gledaju da li se brojke slažu i je li sve potpisano, ali oni ne ulaze u sukus, a sukus je da netko može napraviti nešto što je štetno za klub.

- To se već i dogodilo i o tome je donesena presuda. Tu se mora naći mehanizam obrane, da se to što se dogodilo više nikad ne ponovi. Jer, ako su postojale te tri razine osiguranja, a nestalo je užasno puno novaca, onda negdje postoji rupa. Što se ostalog tiče, jako mi je drago što se ovo danas dogodilo.

- Ipak je demokracija pobijedila i neki ljudi, koji su pod pritiscima odlutali, odlučili da krenemo demokratskim putem i zbog toga im čestitam. Nadam se da ćemo biti prvaci i da ćemo i dalje poslovati kao najbolji klub na ovom prostoru - rekao je Naglić.

Linker
27. travanj 2024 11:10