BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
JAKO LOŠE VIJESTI

U Dinamu upaljeni svi alarmi: Sezona Brune Petkovića je gotova?! Ozlijedio se još jedan član udarne momčadi

Petković možda bude spreman za veliki derbi na Poljudu, ali postoji i ona najcrnja prognoza...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. ožujak 2023. 12:51

Najvažnija vijest iz Dinama glasi - nije dobro! Radi se naravno o hrvatskom reprezentativcu Bruni Petkoviću. Ozljeda je mnogo kompliciranija nego što se mislilo u prvom trenutku. Petko će slijedeća dva tjedna biti na terapijama, a tek nakon što one prođu, vidjet će se kako će se stvari dalje odvijati.

Dolazi i deseti dan od njegove ozljede koju je zaradio na utakmici s Rijekom prije okupljanja Vatrenih. Radilo se o problemu s unutranjim ligamentom koljena. Nakon takve ozljede treba najmanje tri tjedna da se ligament učvrsti, da zaraste, tako da u tom razdoblju igrač ne smije trčati niti raditi bilo što drugo što je povezano s koljenom. Zato smo svojevremeno i napisali da će Petković propustiti obje hrvatske kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Walesa i Turske. Otišao je na okupljanje nacionanalne vrste samo zbog toga da bude s svojim suigračima, ništa drugo.

image

To bi bile loše vijesti i za Hrvatsku koja u lipnju igra na finalnom turniru Lige nacija

EVRIM AYDIN Anadolu Agency Via Afp

Dakle, Petković je startao s terapijama, a trebao bi početi trčati između 10 i 12. travnja. Naravno, tad će se tek moći adekvatno procijeniti kad bi mogao biti spreman za igranje utakmica. Jer tada će se, kad lagano starta s trčanjem, biti vidljivo je li koljeno stabilno ili nije. Jasno, nakon tolike stanke morat će proteći i razdoblje u kojem će morati uhvatiti formu da bi mogao konkurirati za utakmice.

Tako da je zasad sigurno da Petković propušta utakmice s Goricom, polufinale kupa s Šibenikom, utakmice s Lokomotivom i Slaven Belupom. Eventualno bi se mogao vratiti u 30. kolu, 22. travnja kad Modri igraju na gostovanju kod Istre 1961. Makar je i to dosta optimistična prognoza s obzirom na stanje ozljede. Možda će tek biti maksimalno spreman i u adekvatnoj formi tek u 32. kolu, 30. travnja kad Dinamo igra na Poljudu protiv Hajduka! I to naravno uz uvjet da mu nakon provedene terapije koljeno bude stabilno.

U ne daj Bože suprotnom, može se dogoditi da je za Petkovića gotova sezona!

No to su ona najcrnja razmišljanja, vjeruje se da ipak nije tako grozno. Dinamo će dakle u nastavku sezone biti itekako oslabljen, bez svog prvog napadača. Inače, sličnu ozljedu imao je i Sadegh Moharrami, kad se ozlijedio na slovenskim pripremama. Nije ga bilo dva mjeseca...

Međutim, to nije sve. Kad krene loše, ne prestaje. Murphyiev zakon. Ozlijeđen je i Dino Perić. Operirao je palac na šaci koji je puknuo u Puli. Periću je jako teško pao poraz od Istre 1961, pa je nakon utakmice, šakom udario u aluminjska vrata svlačionice. Udarac je bio toliko jak da mu puknuo palac.

Međutim, Perić je s slomljenim palcem igrao utakmicu protiv Rijeke. Emotivni Dinamov stoper je odlučio igrati, stisnuo je zube i odigrao je jako dobru utakmicu, pokazao je kako se bori za Dinamove boje. Ipak, dalje igranje u takvom stanju s operiranim i puknutim palcem bilo bi iznimno opasno. Zamislite da slučajno padne na taj palac? Tako da i Perić otpada za slijedeće utakmice Čačićeve momčadi. Da zaraste takva ozljeda treba između 6 do 8 tjedana.

E sad, hoće li Perić baš toliko pauzirati ne može se predviđati, ali eto novog problema za Antu Čačića. Na mjestu stopera umjesto Perića trener može koristiti Theophilea, može to igrati i novopridošli Perković, po potrebi i Stefan Ristovski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:49