Nogometaši Dinama po odlasku iz Atene

 RONALD GORSIC Cropix
‘GLOBALNO GNUŠANJE‘

U Grčkoj ne staju - pokrenuli peticiju da se Dinamo izbaci iz Europe: ‘To su neonacisti, kaznite ih!‘

Grci su odlučili pokrenuti peticiju prema kojoj žele da se Dinamo izbaci iz svih Uefinih natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 21:41

Grčki mediji nastavljaju se zgražati nad tragedijom koju su obilježili huligani Dinama i Panathinaikosa u sukobu s pratiteljima grčkog AEK-a. Dok se i dalje neprestano dolaze nove informacije vezane uz sukob, Grci su odlučili pokrenuti peticiju prema kojoj žele da se Dinamo izbaci iz svih Uefinih natjecanja.

Osim peticije, navijačka skupina BBB-a prozvana je neonacistima od strane jednog dijela grčke javnosti, a u peticiji se jasno poziva da se ‘Nogometni klub Dinamo kazni zbog ovog odvratnog zločina‘.

"Pozivamo UEFA-u da poduzme konkretne korake i zabrani Dinamo Zagreb iz UEFA natjecanja (barem) za ovu godinu i provede potpunu istragu grčkog i hrvatskog saveza kako se više nikada ne bi dogodili takvi incidenti!", piše na dnu peticije.

Ranije se o incidentu oglasila UEFA.

"UEFA najstrože osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Ateni i rezultirali gubitkom života. Izražavamo najdublju sućut obitelji žrtve, AEK-u iz Atene i njegovim navijačima. Ponavljamo da nasilje nema svoje mjesto u našem sportu i očekujemo da će oni koji su odgovorni za ove užasne incidente biti uhićeni i predani u ruke pravde u najkraćem mogućem roku", stoji u priopćenju UEFA-e.

Linker
20. svibanj 2024 17:44