GORAN MEHKEK Cropix
‘GLAVNI‘ SKAUT

U Maksimiru se raspravljalo o novom sportskom direktoru, no odlučeno je čija će biti zadnja

Analizirat će se igrači koji su se dosad spominjali kao potencijalna pojačanja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 13:11

Prije desetak dana obznanjeno je da će bivši sportski direktor Istre 1961 i Šibenika, Dario Dabac, postati Dinamov glavni skaut za prvu momčad. No, doznali smo u Maksimiru, odmah treba izbaciti prefiks “glavni”, Dabac će biti skaut, koji će pomagati treneru Sergeju Jakiroviću i surađivat će s Markom Vukelićem u potrazi za igračima koji bi u prijelaznom roku, trebali doći u zagrebački klub.

Dakle, ulogu neslužbenog sportskog direktora i dalje će obnašati Jakirović, njegova će biti zadnja riječ u svezi transfera, dakako, u dogovoru s klupskom Upravom. Jer, Jakirović će predlagati, a na kraju Uprava odlučuje je li neki transfer financijski opravdan i isplativ ili nije...

image

Dario Dabac

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Dabac nije kandidat za sportskog direktora, iako se razgovaralo i o toj opciji. Međutim, na kraju je zaključeno kako je najbolje da u Dinamu posao započne s ove pozicije, praktički Jakirovićeve “desne ruke” u prijelaznom roku. Analizirat će igrače koji su se dosad spominjali kao potencijalna pojačanja, “snimat” će i neka nova imena i predlagati ih treneru Plavih.

Plavi se okupljaju u Maksimiru 2. siječnja, a šest dana kasnije odlaze na devetodnevne pripreme u Rovinj, u ta će dva tjedna odigrati i pet utakmica. Specifične su i kratke ove zimske pripreme, pa je i način rada prilagođen novim uvjetima. Jakirović će u Rovinj odvesti 30-ak nogometaša, uključujući sedmoricu ili osmoricu juniora, koji će osjetiti dah prve momčadi.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Uz trojicu vratara, dakle, Dinamov trener želi u proljeće krenuti s 20 nogometaša, više mu nije ni potrebno, samo bi se stvarala nepotrebna gužva u svlačionici. Izvjesno je da će se prekinuti suradnja s Mihajličenkom i Sosom, a do odlaska u Rovinj znat će se i s kojim će se igračima raskinuti ugovori, odnosno tko će od aktualnih stanovnika plave svlačionice otići na posudbu. Sve će, dakako, ovisiti i o možebitnim dolascima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. kolovoz 2024 21:39