GORAN MEHKEK Cropix
NA ISKUŠENJU

U noćnoj mori osjetio je svu težinu Dinamova dresa, ali bi po svemu trebao biti budućnost kluba

Unatoč slabijem izdanju u debaklu s Lokosima, zadnji je kojem bi nešto trebalo prigovoriti
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. siječanj 2024. 13:23

Ovosezonski debi 19-godišnjeg Morena Živkovića u Dinamovu dresu bio je kao u najružnijim snovima. Nadareni srednji branič, koji se ove zime s posudbe u Lokomotivi ekspresno vratio u svoj Maksimir, prvu je službenu utakmicu odigrao baš protiv Lokosa i željet će taj nastup što prije zaboraviti. Ne samo zbog visokog 0:3 poraza. Utopio se, naime, Živković u sivilo momčadi i bio je zamijenjen nakon prvoga poluvremena.

A u tih je 45 minuta napravio više pogrešaka nego cijele jeseni u Lokomotivinu dresu! Osjetio je Živković svu težinu Dinamova dresa, sav taj pritisak očito ga je sputao i odigrao je utakmicu znatno ispod (visoke) razine na koju smo kod njega navikli. K tome je rano zaradio i žuti karton, pa ga je trener Sergej Jakirović ostavio u poluvremenu u svlačionici. A mogao je tada trener Plavih komotno više od pola momčadi promijeniti, tako je Dinamo očajno izgledao...

Unatoč slabijem izdanju u debaklu s Lokosima, svakako treba naglasiti da je Moreno Živković zadnji kojem bi nešto trebalo prigovoriti! Bio je samo dio loše momčadi, očito su mladost i neiskustvo pokleknuli pred spoznajom da je sasvim drukčije igrati u Dinamu, nego u bilo kojem drugom hrvatskom klubu. Platio je ceh neiskustvu i igračkom sazrijevanju i odrastanju, sigurno je izvukao pouke i sad je najvažnije da trener, ali i kudikamo iskusniji suigrači, koji su osnovni krivci za blamažu protiv Lokomotive, podrže mladoga Živkovića.

Jakirović je, uostalom, već najavio da će Živković sigurno igrati protiv Istre u Puli. I to je pedagoški svakako odličan potez, mladi stoper mora znati da mu trener i dalje vjeruje, ne smije sad izgubiti samopouzdanje, koje ga je krasilo jesenas na Kajzerici. Bit će dobrih i loših utakmica, Živković će morati sam proći kroz sva iskušenja, nitko to ne može napraviti osim njega. I vjerujemo da će iz svake slične situacije izaći još bolji i čvršći, jer jedino nije upitno da je veliki talent i trebao bi, po svemu, biti Dinamova budućnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 21:35