GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PRIJATELJSKI SUSRET

Ukrajinci stižu na Maksimir! Evo kada će Dinamo ugostiti velikana iz Kijeva

Modri bi, spomenimo, mogli uskoro potvrditi i ostanak dva talenta Šahtara
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. travanj 2022. 19:44

Šahtar na Poljudu, a kijevski Dynamo u Maksimiru. Bude li sve po planu, nogometaši iz glavnog ukrajinskog grada gostovat će u Zagrebu 28. travnja.

Ukrajinski klubovi u jeku rata koji je prekinuo sve nogometne protokole i rasporede, snalaze se kako znaju, igrat će utakmice diljem Europe da bi koliko-toliko zadržali formu i pronosili istinu o ratu u svojoj zemlji. Tako će Dynamo, na čijoj je klupi Mircea Lucescu, a pomoćnik mu je Ognjen Vukojević, igrati protiv Modrih, bit će im to peta utakmica u nizu.

Prvo će Kijevljani igrati protiv Legije u Varšavi, zatim s Galatasarayjem u Istanbulu, sa Steuom u Bukureštu te, dva dana prije dolaska u Maksimir, s Borussijom u Dortmundu. Dva Dynama, inače, osim mnogih zajedničkih bivših igrača (Leko, Vida, Pivarić, Vukojević), veže i prijateljstvo navijačkih skupina pa bi ova utakmica mogla izazvati veliko zanimanje.

Inače, Dinamo je na dobrom putu da riješi svu potrebnu papirologiju za registraciju dva talenta Šahtara iz Donjecka, 17-godišnje veznjake Oleksandra Juščenka i Jevhena Janoviča, koji već neko vrijeme treniraju u Maksimiru. Sad, navodno, više nema nikakvih prepreka, njih dvojica mogli bi ostati u Dinamu, neovisno o razvoju situacije na ukrajinskom frontu.

Linker
15. travanj 2024 09:01