Ivica Banović

 TOM DUBRAVEC Cropix
LIGA PRVAKA MLADIH

Upozorenje za juniore Dinama uoči teškog okršaja: ‘Strahovito su moćni, brzi, igraju okomito...‘

Dinamovi će juniori u 3. kolu Lige prvaka mladih u srijedu gostovati u Salzburgu (15.30 sati)
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. listopad 2024. 06:02

Nakon dva odigrana kola, Dinamo ima tri boda, jedan poraz (Bayern 1:2) i jedna pobjeda (Monaco 1:0) dosadašnji je učinak juniora Plavih. Okršaj u Salzburgu bit će možda i najteži ispit dosad, budući da austrijski prvak iznimnu pozornost posvećuje svojoj nogometnoj školi, iz koje godinama crpi igrače za prvu momčad.

Uostalom, dvije pobjede u prva dva kola dostatno govore o snazi juniora Salzburga. Na startu natjecanja, naime, svladali su u Pragu domaću Spartu 3:2, da bi potom na svom travnjaku "pomeli" francuski Brest pobijedivši 5:1! Ti su rezultati i više nego dostatno upozorenje plavim nadama...

- Salzburg je tjelesno i trkački jako moćan. Strahovito su brzi, igraju okomito, uvijek gledaju prema naprijed s puno utrčavanja u dubinu. Vole igrati visoki presing, stoga očekujem otvorenu utakmicu. Vjerujem da su moj dečki spremni za ovaj izazov, nikakva im dodatna motivacija ne treba od spoznaje da igraju juniorsku Ligu prvaka. Uostalom, uvijek je stav i pristup mojih igrača odličan, tako će sigurno biti i u Salzburgu i nadam se da će sve doći na svoje mjesto i da ćemo odigrati dobru utakmice - kaže Dinamov trener, Ivica Banović.

Mladi nogometaši Lokomotive u srijedu će također nastupiti u Ligi prvaka, bit će to debitantski nastup mladih Lokosa u nekom europskom natjecanju. Podsjetimo, kao drugoplasirana momčad prvenstva Hrvatske, Lokomotiva će igrati protiv juniorskih prvaka država čiji klubovi nisu izborili plasman seniorsku LP. Taj dio juniorske LP igra se po "nokaut" sustavu, na eliminaciju, nema nikakvih skupina. Tako je, podsjetimo, i Hajduk u sezoni 2022./23. došao do finala juniorske Lige prvaka, iako prva momčad splitskoga kluba nije igrala u tom natjecanju.

Prvi suparnik Lokosa bit će bjeloruski Dinamo iz Minska, obje utakmice 2. kola LP igrat će se u Hrvatskoj. Bjelorusi su to predložili, UEFA i Lokosi prihvatili su taj prijedlog. Prva je utakmica, u kojoj je Lokomotiva nominalno domaćin, na rasporedu u utorak u Karlovcu (14 sati), dok će uzvrat biti četiri dana kasnije, u nedjelju, 27. listopada, u Sesvetama, također u 14 sati.

Na tom će uzvratnom okršaju Dinamo biti službeno domaćin, pa je UEFA odlučila da će se ta utakmica igrati bez gledatelja, kako se Bjelorusi ne bi osjećali kao - "gosti"!? Još jedna bizarna odluka iz Nyona.

Dinamo je u 1. kolu eliminirao armenski Pjunik (4:2, 2:1) i obje su te utakmice pogledali na Kajzerici...

- Dobra je to momčad, prilično agresivna i pred nama su dvije zahtjevne utakmice. Veselimo se europskom izazovu, odlično je što obje utakmice igramo u našoj zemlji i nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg travnjaka i izboriti nastup u daljnjem natjecanju - kaže trener Lokomotivinih juniora, naš bivši reprezentativac, Nikica Jelavić.

Prođu li u 3. kolo, mladim će Lokosima suparnik biti pobjednik dvoboja IMT Beograd (Srbija) - Farul Constanta (Rumunjska).


Redoslijed u skupini LP: Borussia D. 7 (3), Sporting 7 (3), Girona 7 (3), Inter 6 (2), Atalanta 6 (2), RB Salzburg 6 (2), Stuttgart 6 (3), Juventus 6 (3), Bayer 6 (2), Bayern 6 (2), Šahtar 6 (3), Atletico 4 (2), Sturm 4 (3), Benfica 4 (2), Lille 4 (2), Liverpool 4 (2), Monaco 4 (3), Man. City 3 (2), Barcelona 3 (2), Aston Villa 3 (2), Celtic 3 (2), Club Brugge 3 (3), Dinamo 3 (2), Young Boys 3 (2), Real Madrid 3 (3), Arsenal 3 (3), Milan 2 (3), PSV 1 (3), PSG 1 (3), C. zvezda 1 (3), Slovan 1 (3), Feyenoord 0 (2), Bologna 0 (3), Sparta 0 (2), Brest 0 (2), RB Leipzig 0 (2).

Linker
23. listopad 2024 06:02