DAMIR KRAJAC/CROPIX
KOMNEN ANDRIĆ

‘Uspio sam postati bitna karika Dinamove momčadi, a pokazao sam i nekim trenerima da su pogriješili!‘

Dinamov napadač zgrabio je dobivenu priliku i ne ispušta je, no što će biti kad se vrati Petković?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. veljača 2022. 17:44

Pisali smo krajem jeseni o Komnenu Andriću (26), o Dinamovom napadaču koji se poput Feniksa izdigao iz pepela. Čovjek koji nije bio u prvom planu naglo je iskočio, nametnuo se kao pravi golgeter.

Od početka listopada prošle godine, kad je dobio priliku u modrom sastavu, zabio je pet pogodaka u HNL-u, po jedan u Europskoj ligi (Rapid) i Hrvatskom nogometnom kupu. Na pripremama je opet bio pravi, opet je zabijao, a na startnoj utakmici s Rijekom nije zabio, ali je bio među najboljim igračima Dinama. Nakon njegovog udarca zabio je Šutalo, asistirao je Oršiću...

Šansa je sve

Ovog trenutka Andrić apsolutno djeluje kao čovjek za udarnu postavu. Konačno, iza Mislava Oršića, koji je zabio šest pogodaka, Andrić s Brunom Petkovićem dijeli drugo mjesto najboljih modrih strijelaca u HNL-u s tih pet pogodaka koje je zabio u samo tri posljednja mjeseca prošle godine.

- Dobio sam šansu stjecajem nekih nesretnih okolnosti u momčadi. Nisam ništa bolji igrač nego što sam bio prije, samo sam dobio priliku. To je cijela priča. Najvažnije je dobiti šansu za igrati. Nekad je za to potrebno strpljenje. Ponekad dobiješ šansu za mjesec ili dva, a nekad dvije-tri godine. Ovo posljednje je moja sudbina, ha, ha, ha... Bitno je da se na kraju sve lijepo završi - kaže nam Andrić u uvodu.

Prije nekoliko dana dobio je ponudu francuskog prvoligaša Clermonta, ali klub je nije prihvatio.

- Da, bila je ponuda Clermonta, ali za mene je bilo zanimanja i od nekih drugih klubova. Ali, vidite, dobio sam šansu u Dinamu, konstantno sam uz momčad, igram, ulazim... Kad sam u takvoj situaciji, onda stvarno nema ljepše nego biti u Dinamu. Pogotovo u ovakvoj situaciji kad se borimo za naslov prvaka, kad nas čeka Sevilla, kao šlag na tortu. Volim sav taj pritisak, nema bolje situacije za igrača nego kad se bori za titulu.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Oršićeva važnost

E, sad, pitamo ga što će biti kad se vrati Bruno Petković? Oršić je siguran kao jedna od špica... Misli li da će povratkom Petkovića opet ostati bez prilike?

- Ne gledam to na takav način. Meni je bitno da dajem maksimum, primarno mi je bitno da sam zadovoljan sa samim sobom. Ostalo će biti kako trener odluči. No, najsretniji sam kad sam zadovoljan sa sobom. Naravno, krucijalno jest da mi nastavimo u ovom pobjedničkom ritmu, te da osvojimo titulu. A hoće li igrati Petko, ja ili bilo tko drugi od napadača ipak je manje bitno. Naravno da bih ja volio igrati više, ali konačno je najbitnije da uzmemo naslov državnog prvaka i pokušamo što dalje dogurati u Europi.

Velika je stvar što je u maksimirskom klubu ostao Mislav Oršić, zar ne?

- Naravno... Svi znamo koliko je Oršić bitan za Dinamo i kakve je stvari do sada napravio za momčad. I kakve će još stvari napraviti. Tri godine sam praktički u Dinamu, pričao sam s dosta ljudi, s navijačima... O tome što je Orša napravio u Dinamu i kakve je rezultate postigao kao individualac, ali i kao čovjek bitan za momčad, jednostavno - nemam riječi. Sjajno jest što je ostao.

A koliko vama kao napadaču znači dolazak Petra Bočkaja u Dinamo? Već protiv Rijeke smo mogli vidjeti kakve teledirigirane centaršuteve isporučuje.

- Dinamo na svakoj poziciji ima dva-tri odlična igrača. Bočkaj je za nas pravo pojačanje. Ima mnogo nastupa u HNL-u, iznimno je kvalitetan igrač. Nadam se da će mi namjestiti barem pet pogodaka ovog proljeća, ha, ha, ha... Sve ispod toga, nije to to.

Najveća pobjeda

Kad smo već kod pogodaka, koliko bi vas golova na vašem kontu zadovoljilo ovog proljeća?

- Nikad nisam volio o tome pričati. Sam sebi sam nekad postavljao neke ciljeve, pa ih na kraju nisam ispunio. A kad sam nekad mislio da neću puno zabijati, dogodilo se obratno. Jasno da bih volio zabiti što više. Meni je najbitnije da nakon onog razdoblja u kojem 15 utakmica nisam bio u sastavu, a ponekad ni na klupi, da sad igram, da sam se nametnuo. To je moja sreća. Uspio sam postati bitna karika Dinamove momčadi. To je moja najveća pobjeda, samom sebi sam dokazao da to mogu biti. A pokazao sam i nekim trenerima da su pogriješili kad su me stavili u drugi plan.

Optimist sam

Na startu prvenstva, od svih kandidata za naslov prvaka, Dinamo je pokazao daleko najviše. Mnogo se pričalo da će ovo biti najuzbudljivije prvenstvo posljednjih godina. Ipak, nakon tog početnog proljetnog kola, mnogima to sad baš i ne djeluje tako. Dinamo se nametnuo odmah kao glavni favorit.

- Vjerujte, prvenstvo će biti itekako uzbudljivo. No, naravno da vjerujem da ćemo mi uzeti titulu. Tek smo sad pravi. Zašto to kažem? Jer smo se odmorili nakon teške jeseni u kojoj smo odigrali skoro četrdeset utakmica. Imamo i puno reprezentativaca koji su izostajali, nas je ostajalo po desetak u momčadi. Jedina smo momčad koja je igrala Europu i još uvijek igra. To je bio ogroman napor. Sad je na proljeće broj utakmica prorijeđen, imat ćemo mnogo više treninga za pripremu. Zato sam optimist - zaključio je razgovor Komnen Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 03:29