GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
ČETVRT STOLJEĆA U MAKSIMIRU

Uspon i pad Vlatke Peras: Bila je tajnica Zlatka Canjuge, potom i Zajeca, pa Zdravka Mamića...

Vidjet ćemo u dolazećim danima hoće li Vlatka Peras na sudu pokušati osporiti odluke Dinamova IO
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 22:33

U Dinamo, odnosno tadašnju Croatiju, Vlatka Peras, po zvanju mr.ing. zračnoga prometa, došla je 1998. godine, na preporuku ondašnjeg glasnogovornika Croatije, svog šogora Gorana Bradića. Najprije je radila u Odjelu za odnose s javnošću i bila je zadužena za novinarske akreditacije.

Potom je postala tajnica ondašnjeg predsjednika kluba, Zlatka Canjuge, a nakon Canjugina odlaska i dolaska novih ljudi u čelništvo kluba kojem je vraćeno ime Dinamo, Vlatka Peras ostala je na svom radnom mjestu, ali je promijenila šefa - postala je, naime, tajnica novoizabranom glavnom direktoru Dinama, Velimiru Zajecu, današnjem klupskom predsjedniku. A od 2002. godine, nakon Zajevoca odlaska iz Maksimira, Peras je bila tajnica Zdravka Mamića, s kojim je usko surađivala sve do njegova odlaska iz Dinama.

image

Vlatka Peras i Zdravko Mamić

Cropix

Na poziciju voditeljice Ureda klupske Uprave, Vlatka Peras imenovana je 2005. godine, na toj je funkciji zapravo bila i Mamićeva najbliža suradnica. Početkom 2016. godine, imenovana je u Upravu Dinama i bila je zadužena za Sektor ljudskih potencijala. A tri godine kasnije postala je i prve žena koja je u Dinamu imenovana na funkciju predsjednice klupske Uprave i na tom je radnom mjestu provela pet godina, sve do četvrtka, kad ju je smijenio Izvršni odbor, te joj istodobno dao i izvanredni otkaz Ugovora o radu.

image

Mirko Barišić i Vlatka Peras

GORAN MEHKEK Cropix

Vidjet ćemo u dolazećim danima hoće li Vlatka Peras na sudu pokušati osporiti odluke Dinamova IO, ili će prihvatiti ovakav način rastanka s maksimirskim klubom. Dodajmo da je protiv Vlatke Peras nedavno podignuta optužnica u "Aferi SMS", u kojoj se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju tijekom 2018. godine, čime je klub oštećen za 72.171 euro, još terete i bivši predsjednik uprave, Igor Kodžoman, te Zdravko Mamić.

image




VLADO KOS Cropix

image
VLATKA PERAS Vlatka Peras

Linker
25. svibanj 2024 00:21