Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
UTRKA ZA NASLOV

Valjda je na Maksimiru jedno svima jasno, a Dinamo do Božića nema pravo na pogrešku

Već u subotu protiv Osijeka vidjet ćemo kakav Dinamo možemo očekivati u jesenskom finišu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. studeni 2023. 21:29

Nakon još jednog velikog hrvatskog sportskog uspjeha i plasmana nogometne reprezentacije na ukupno 13. veliko natjecanje od samostalnosti naše države, pozornost se iznova okreće HNL-u. Počinje žestoka i vruća jesenska završnica, epilog preostala četiri kola do Božića zacijelo će ponuditi smjer u kojem će se prvenstvena utrka prema naslovu nastaviti sljedeće godine.

Pred Hajdukom i Osijekom još su četiri okršaja, Rijeku čeka pet dvoboja (u Kupu protiv Cibalije), dok će Dinamo u dolazeća 22 dana odigrati čak šest utakmica (dvije u Konferencijskoj ligi). Šest utakmica s imperativom pobjede, šest nastupa u kojima više ne smije kiksati, kako bi ipak ovaj prvi dio sezone okončao s osmijehom na licu. Makar i “kiselim”, nakon svega što se događalo u ovih nekoliko turbulentnih mjeseci.

Ne pamti se kad su Plavi bili ovako rezultatski i bodovno, ali i igrački, siromašni. I valjda je svima u Maksimiru jasno - a trener Sergej Jakirović tvrdi da jest! - u kakvoj je neugodnoj situaciji hrvatski prvak. Nema više mjesta nikakvim kalkulacijama, dolazeća tri tjedna nude iskušenja bez prava na pogrešku. Ionako je još od proljeća bilo previše “krivih” koraka u cjelokupnoj klupskoj hijerarhiji.

image

Sergej Jakirović

RONALD GORSIC Cropix

Već u subotu protiv Osijeka vidjet ćemo kakav Dinamo možemo očekivati u jesenskom finišu. Nakon prošle prvenstvene stanke Plavi su “potonuli” i na četiri prvenstvene utakmice upisali su samo pet bodova, dodali su tom mršavom ulovu i dva poraza protiv Viktorije. Bilo je to i više nego dovoljno za turobno ozračje u i oko kluba, gubitak samopouzdanja i brojna otvorena pitanja...

Jakirović je sve to preživio i ući će barem po tome u Dinamovu povijest. Trenerske su glave, naime, u Maksimiru padale i zbog znatno manjih grijeha, Jakirović je, zasad, još uvijek “u sedlu”. Nije on, dakako, najveći krivac za “tanku” plavu jesen, ali zna se tko je prvi na udaru kad ne ide. Ni klubu, ni momčadi. I vidjet ćemo je li pronašao “formulu” za dobar izgled svoje momčadi nakon još jedne dvotjedne stanke.

Uglavnom, počinje vrijeme Dinamove borbe za ostanak u utrci za naslov, kao i za prezimljavanje u Europi. Rezultati ovih šest utakmica ponudit će jasne odgovore, a dvoboj s Osijekom prva je prilika Plavima da u ovoj krizi pronađu vrata na kojima piše “izlaz”.

No, nešto će se pitati i subotnjeg gosta. Momčad trenera Zorana Zekića dolazi u Maksimir s gotovo identičnim motivom kakav ima i Dinamo. Na tri su posljednje utakmice Osječani, naime, osvojili samo bod i nadaju se povratku na pozitivnu stazu baš u Zagrebu. Subota će dati odgovor na upit ima li ta nada i realne temelje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 04:12