RONALD GORSIC Cropix
DRAMATIČNO UPOZORENJE

Vapaj iz vrha HNS-a: ‘Boysi, saberite se! Dinamo bi mogao ozbiljno nastradati, ovo vam je zadnji apel‘

‘UEFA sve svodi na isto. Nije im prodao karte, no navijači se na gostovanjima smatraju dijelom kluba‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 17:52

Kako je još tijekom utorka doznao Jutarnji list, Dinamo (zasad) neće biti izbačen iz Europe. Nakon velikih nereda koje su izazvali hrvatski i grčki huligani i nevjerojatnih propusta atenske policije, podsjećamo, poginuo je jedan navijač, a utakmica je odgođena.

Policija traži ubojice, očevid je u tijeku, prikljupljaju se dokazi, grčka javnost traži krivce u policiji, ali, kako doznajemo, Uefa će pred Dinamo postaviti rigorozan uvjet: bude li na Maksimiru ikakvih izgreda, sumnjivih transparenata, rasističkog ili inog skandiranja koje bi se moglo protumačiti problematičnim - Dinamo je u Europi bivši!

- Dinamo je na tapeti, to je jasno, jer je, uzgred, recidivist zbog svega što su njegovi navijači učinili zadnjih godina. UEFA, čisto da se razjasni, nastupa na jednak način na sve: Istina, Dinamo nije tim izgrednicima ni prodao karte, niti prodao "vouchere", ali tamo se i oni smatraju dijelom kluba. Upravo stoga, koliko god ovdje organizator ili grčka policija bili u krivu, ono sve to svode pod - klub. U prijevodu, ako u Zagrebu, ili drugdje, nakon AEK-a, bude problema, to bi moglo postati nepremostivim problemom. Ovo je, praktički, posljednji apel Boysima: suzdržite se, ili bi Dinamo mogao doista ozbiljno nastradati. A kome je to u interesu? - reći će za Jutarnji visoki izvor iz Hrvatskog nogometnog saveza.

image
RONALD GORSIC Cropix

Krovna europska nogometna organizaciju inače se oglasila priopćenjem povodom nereda u Ateni u kojima je život izgubio 29-godišnji grčki navijač. Uefa je izrazila žaljenje zbog nereda koji su se dogodili, te sućut obitelji i prijateljima poginulog navijača, a onda i otkrila kada bi se trebao odigrati odgođeni susret.

"UEFA najstrože osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Ateni i rezultirali gubitkom života. Izražavamo najdublju sućut obitelji žrtve, AEK-u iz Atene i njegovim navijačima. Ponavljamo da nasilje nema svoje mjesto u našem sportu i očekujemo da će oni koji su odgovorni za ove užasne incidente biti uhićeni i predani u ruke pravde u najkraćem mogućem roku", stoji u priopćenju UEFA-e.

Linker
13. svibanj 2024 15:57