Danny Makkelie

 ANTE CIZMIC Cropix
ZANIMLJIV IZBOR UEFE

Vatrene i Dalića bacio u očaj, opasno razbjesnio čitavu Hrvatsku, a sada će suditi Dinamu u Ligi prvaka

Poslije te utakmice 41-godišnji nizozemski sudac poslan je kući i više nije dijelio pravdu na Euru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. listopad 2024. 12:10

Sjećate li se Dannyja Makkelieja? Ako pozorno pratite utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, teško da ste ga mogli zaboraviti nakon što je na Europskom prvenstvu odredio osam minuta sudačke nadoknade u utakmici Hrvatske i Italije.

Vatreni su poveli golom Luke Modrića u 55. minuti, no Talijani su prošli dalje zahvaljujući pogotku kojeg je Mattia Zaccagni postigao u 98. minuti. Hrvatska je zbog tog gola ispala s turnira, a u našem taboru vladalo je poprilično nezadovoljstvo zbog tako duge nadoknade vremena.

Poslije te utakmice 41-godišnji nizozemski sudac poslan je kući i više nije dijelio pravdu na Euru. Međutim, razlog njegovog micanja s liste sudaca navodno nije bila preduga nadoknada, već činjenica da je kazneni udarac za Hrvatsku nakon igranja rukom Frattesija dosudio tek nakon VAR intervencije.

image

Danny Makkelie

AFP, SN

Sad je Makkelie opet u akciji u klupskom nogometu, te su mu UEFA-ini čelnici povjerili utakmicu RB Salzburga i Dinama u 3. kolu Lige prvaka, koja je na rasporedu u srijedu s počekom u 21 sat.

Otkako je potjeran s europske smotre, Makkelie je sudio pet utakmica nizozemskog prvenstva, jednu u saudijskoj ligi te jednu u Ligi prvaka (Celtic – Slovan Bratislava). Arbitrirao je i u utakmici Gruzije i Albanije u Ligi nacija, a delegiran je i za nizozemski derbi Feyenoorda i Ajaxa.

Linker
21. listopad 2024 12:12