Nenad Črnko i Edin Julardžija

 SCREENSHOT: HNK GORICA Screenshot: Hnk Gorica
POSAO JE DOGOVOREN

Već 12. igrač napušta klub, ali pao je transfer koji je mnoge iznenadio: Gorica kupila Dinamovog dragulja!

‘U Dinamu sam prošao sve mlađe selekcije, debitirao za seniore, no nisam upisao značajniju minutažu‘
Piše: Sportske novosti/T.R.Objavljeno: 21. lipanj 2022. 14:46

Gorica je od Dinama kupila 21-godišnjeg talenta Edina Juladržiju, velika je današnja vijest s Gradskog stadiona. Mladi veznjak potpisao je ugovor na četiri godine, do ljeta 2026. godine, dakle ne radi se o posudbi.

- Iznimno sam sretan zbog dolaska u Goricu, u ekipu koja ima pobjednički mentalitet i koja ostvaruje vrlo dobre rezultate posljednjih sezona. Očekujem uspješnu sezonu, kako za sebe tako i za cijelu ekipu, rekao je Edin nakon potpisivanja ugovora, rekao je mladi veznjak.

image

Gorica čini sve kako bi dovela Edina Julardžiju





SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Julardžija je u karijeru započeo u Dinamu, a svoj prvi profesionalni ugovor s aktualnim prvakom potpisao je u travnju 2020. godine. Posljednju sezonu i pol proveo je na posudbama, prvo u redovima Slaven Belupa, a zatim u klubu sa Šubićevca u kojem je upisao 10 nastupa u HNL-u.

- U Dinamu sam prošao sve mlađe selekcije, debitirao za prvu ekipu, međutim nisam upisao značajniju minutažu pa sam priliku tražio na posudbama. Svidjela mi se ponuda koju sam dobio od Gorice i vjerujem da je Gorica najbolja opcija za moj daljnji napredak. Najbitnije mi je igrati, želim se dokazivati na terenu, a volio bih da sezonu koja je pred nama završimo u gornjem domu tablice, na mjestu koje vodu u Europu, kazao je Julardžija koji se odmah nakon prvog fotografiranja priključio suigračima na treningu.

Inače, jučer se s velikom pažnjom iščekivalo hoće li biti objavljen dogovor Gorice i solunskog PAOK-a o posudbi vratara Dominika Kotarskog, ali na potvrdu tog posla trebat će pričekati barem još jedan dan. Predsjednik Gorice Nenad Črnko je okružen suradnicima jučer predvečer pomno pratio trening Samira Toplaka, a tema Kotarski ostala je isključivo za odaje njegove kancelarije, a ne za javnost.

Grčki mediji pak uglavnom tvrde da se Kotarski neće pojaviti na prvoj prozivci u Solunu, a možda i ne prije odlaska PAOK-a na pripreme u Nizozemsku sljedećeg tjedna, ali sve se to može u trenutku promijeniti.

image

Dominik Kotarski, vratar Gorice i prvi vratar hrvatske reprezentacije U-21

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Bilo kako bilo, čini se da je dogovor postignut, ali dok završni blagoslov ne da predsjednik solunskog kluba Ivan Savvidis, transfer je u statusu čekanja.

S odlaskom Kotarskog bit će to već 12. igrač, koji je ovoga ljeta napustio Goricu, pa se navijači s pravom pitaju tko će igrati u sljedećoj sezoni?

image

Amet Korca

MARKO TODOROV Cropix

Od igrača na probi velike šanse za potpis ugovora ima Amet Korca. Riječ je o stoperu i prošle sezone kapetanu drugoligaša Dubrave Tim Kabel, koji je u 27 ligaških utakmica postigao i četiri gola. Korca je rođen u Americi, ali ima pravo nastupa za Albaniju za čije mlađe reprezentacije je već kandidirao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:44