Marko Tolić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NOVE PROMJENE

Velika križaljka na Maksimiru! Dinamov zvučni dvojac pred odlaskom, a evo kojeg su novog igrača naciljali Modri

Nakon utakmice s Bodo/Glimtom rješava se križaljka Dinamovog rostera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 15:09

Dinamo se sprema za svoj Dan D. To je ona utakmica u srijedu (24. kolovoza, 21 sat, Maksimir) kad stiže Bodo/Glimt na uzvratni susret play-offa Lige prvaka. Sraz je to za klupski prestiž igranja Lige prvaka, a i za 24 milijuna eura. Rekli bismo, "utakmica svih utakmica". Kaže trener Ante Čačić da je san Modrima igrati Ligu prvaka, ali da će to biti i patnja. Jasno je na što je mislio, kad igraš protiv najboljih klubova na svijetu, onda patiš jer su oni jaki, moćni, kvalitetniji... Ali pustimo to, neka Dinamo samo pati, navijači Modrih žele u Maksimiru gledati najveće, uživati u vrhunskom nogometu, a možda se i potrefi neki čudesni rezultat poput onih s Arsenalom, Tottenhamom...

Napisali smo ovaj uvod kako bismo objasnili zašto još u ovom trenutku ne sustižu vijesti o mogućim transferima u ljetnom mercatu, niti izlaznim niti dolaznim. Sve je usredotočeno na utakmicu s norveškim prvakom. Ipak je sasvim jasno da će Dinamo krenuti u kupovinu lijevog bočnog. Makar bi na temelju Čačićeve rečenice prije utakmice s Osijekom, Dinamo trebao kupiti - dva lijeva bočna. Jer kazao je uspješni trener da "Dinamo nema lijevog beka". Ako nema niti jednog, onda bi trebao ipak dvojicu, jednog koji bi odmah ušao u udarnih jedanaest, te njegovu alternativu.

Ali, jasno, Čačić će onda trebati objasniti kako će riješiti problem Bočkaja i Štefulja, što će biti s njima. Rekao je trener da će se o eventualnim transferima i posudbama razgovarati nakon srijede i utakmice s Bodo/Glimtom. Osim lijevog beka, Dinamo razmišlja o dovođenju još jednog defenzivnog veznog igrača. Naši izvori kažu da bi to mogao biti - Enis Cokaj.

image

Enis Cokaj (lijevo)

RONALD GORSIC Cropix

Znamo, radi se o veznjaku Lokosa, koji ipak nije tražena "šestica", i koji bi vjerojatno u ovom trenutku bio opcija za HNL. A kojeg uostalom i želi trener Čačić. Međutim, tako je u Dinamo za HNL doveden i Kristijan Jakić, pa je postao jedan od ključnih igrača. No, Dinamo ne misli uplatiti Lokosima 2 milijuna eura koje traži klub s Kajzerice. Modri bi za Cokaja bili spremni iskrcati oko milijun, najviše 1,2 milijuna eura kolika mu je i cijena na Transfermarktu.

A tko bi mogao na posudbe iz današnjeg Dinamovog kadra? Naravno, to ovisi o potražnji za igračima, te njihovim željama. Ne može se nikoga natjerati da ode na posudbu ako on to ne želi. Jasno, kad se govori o posudbama, onda su na tapetu oni igrači kojima Čačić do sada nije dao šansu, te oni mlađima koji imaju profesionalni ugovor. Iz kadra prve momčadi to su Marko Tolić, Antonio Marin i Daniel Štefulj. Po našim izvorima, dogovorena je posudba Marka Tolića u - Maribor!

O Toliću smo često pisali, svojevremeno je u mnogim medijima i javnosti bila pokrenuta kampanja "dajte mu igrati". Međutim, niti kod jednog trenera Modrih nije dobio pravu priliku, tako niti kod Čačića. Ove sezone igrao je samo deset minuta protiv Slavena Belupa. Ali, sad bi je mogao dobiti kod jednog bivšeg trenera Modrih, Damira Krznara. Po našim saznanjima, dogovor Dinama i Maribora samo što nije postignut.

Međutim, još će jedan igrač na posudbu, a to je Daniel Štefulj. Ne zna se još gdje, ali Ante Čačić na njega više ne računa. On je također igrao samo protiv Slavena Belupa, četiri minute duže od Tolića... Kod Antonija Marina situacija oko posudbe još nije skroz definirana, jer Čačić po našim izvorima ipak na njega računa, bez obzira što mu je dao priliku samo trideset minuta protiv Istre 1961.

Kad se radi o "drugom ešalonu", onda su tu u prvom planu za posudbe Gabrijel Rukavina, Marko Brkljača, Crnogorac Milan Vukotić, te Maro Katinić. O prvoj dvojici vjerojatno sve znate, jer su bili podosta medijski eksponirani, druga dvojica su ofenzivni veznjak (Crnogorac Vukotić) i stoper (Katinić) koji su igrali za Dinamo 2. Po nekim šaputanjima, možda netko i od ovih spomenutih krene kod Krznara u Maribor....

Prije neki dan pisalo smo o zainteresiranosti Leipziga za Gabrijela, sina bivšeg poznatog Dinamovog nogometaša Tomislava Rukavine. Stav modrog kluba jest da ga se želi zadržati, ali je isto tako sasvim jasno da mladić mora igrati ako želi napredovati. Nitko na klupi nije postao igrač. Konačno, Dinamovi treninzi u ovom razdoblju iznimno napornog ritma koji će se nastaviti, ne mogu biti razvojnog tipa, sve su to pripreme za utakmicu, tako da bi njegova posudba bila logična. Rukavina je bio s Dinamom na pripremama u Sloveniji, pokazao se jako dobrim, sam je sebe uvjerio da može igrati u Dinamu.

Zbog toga i nisu prihvaćene želje Slavena Belupa i Istre 1961 koji su ga željele na posudbu, a Dinamo ga je bio spreman poslati. Možda mu je bila greška što nije otišao, ali još uvijek može, ili u ta dva kluba, ili na koncu u Lokomotivu. Kad nema Kačavende zbog ozljede, takav igrač bi sigurno dobro došao Lokosima.

Linker
06. ožujak 2024 03:25