Raul Torrente

 GNK DINAMO
‘INSPEKTOR‘ MODRIH

Velika najava novog pojačanja Dinama: ‘Ostavit ću trag kao Olmo, a jedan Vatreni je stvarno čudesan‘

Novi stoper na Maksimiru u subotu je za Sportske novosti govorio o brojnim temama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2024. 07:59

U subotu smo u Bad Radkersburgu sjeli s novim stoperom Dinama, iznimno simpatičnim Raulom Torrenteom (22). Trebali smo prevoditelja za španjolski jezik jer sportski direktor Marko Marić, koji ga sjajno govori, nije bio u hotelu, pa je prevoditelj bio jedan drugi Dinamov stoper, Kevine Theophile-Catherine! Prevoditelj sa španjolskog na engleski. Theophile-Catherine zna španjolski jer s obitelji živi u Barceloni kad nije u Zagrebu...

Pričao je Torrente o prvim dojmovima kad se radi o maksimirskom klubu.

- Prvi dojmovi su mi fantastični, svi su super, od suigrača, trenera, osjećam se sjajno - sa smiješkom je počeo Torrente.

Već je zimus trebao doći u Dinamo, ali tad se nije dogodilo. Zašto?

- Zato što me moj bivši klub Granada nije pustila... Znam da me Dinamo želio dovesti šest mjeseci ranije, ali tad sam još imao važeći ugovor s Granadom, a oni me nisu pustili u Zagreb. Po isteku ugovora brzo smo se dogovorili i sad sam igrač Dinama.

image

Raul Torrente

GNK DINAMO

Želeći malo opustiti razgovor, pitali smo ga zna li za film “Inspektor Torrente”? U Hrvatskoj je bio prilično popularan...

- Ha, ha, znam, kako ne bih znao? Već me i suigrači dosta zezaju oko toga. Tko zna, možda ovdje i dobijem nadimak inspektor, ha, ha, ha... Zbog tog inspektora su se šalili na moj račun i kad sam bio mlađi.

Pitali smo ga je li razgovarao s Danijem Olmom prije nego što je došao u plavi klub?

- Ne, nisam uspio razgovarati s Danijem jer se sve dogodilo jako brzo. Bit će prilike, uostalom, Olmo u nedjelju igra finale Europskog prvenstva, ne bih mu sada smetao. Naravno da znam kakvu je karijeru Dani napravio u Dinamu, što je značio za ovaj klub. Prije dolaska u Dinamo sam znao puno o ovom klubu, a iskreno vjerujem kako ću i ja jednoga dana u Maksimiru ostaviti trag kao što je to napravio Olmo. Nitko ne bi bio sretniji od mene.

Dani Olmo je iz Dinama stigao i do španjolske reprezentacije, je li vas to svojedobno iznenadilo?

- Ne, nije. Mislim kako nikoga u Španjolskoj nije iznenadilo što je Olmo iz Hrvatske nogometne lige stigao do španjolske reprezentacije. Svi u Španjolskoj znaju kako je Dinamo velik europski klub, pa je oko njegovog poziva u reprezentaciju uvijek bilo puno dobrih komentara. Španjolska javnost je sjajno reagirala.

image

Raul Torrente

DAMIR KRAJAC Cropix

Što ste znali o Dinamu prije dolaska u Maksimir?

- Naravno da sam malo guglao o klubu, čitao o Dinamovim uspjesima, bivšim igračima, svemu što je vezano uz klub. Znam kako je iz Dinama izašlo puno velikih igrača, ali u Španjolskoj se općenito zna dosta o Dinamu, pogotovo jer je tu igrao i Dani Olmo.

Torrente je odmah po dolasku u Dinamo tražio da mu se osigura učitelj hrvatskog jezika, što je sve u maksimirskom klubu razveselilo. A kad smo ga pitali je li do sada naučio koju riječ hrvatskog, rastegao je širok osmijeh...

- Leđa, sam, brate, ha, ha, ha...

A što zna o hrvatskom nogometu?

- Hrvatska liga je dosta kompetitivna, siguran sam kako je dolazak u Hrvatsku za mene iskorak u nogometnoj karijeri. Uvijek sam igrao centralnog braniča, nisam se poput nekih drugih igrača u mlađim danima puno rotirao po različitim pozicijama.

Kad je stiglo pitanje tko ga je do sada najviše impresionirao u plavoj svlačionici, počeo je smijeh jer je kazao:

- Theophile! Pravi je stoper, fizički moćan, fascinirao me na treninzima.

Najviše se, naravno, smijao Theophile jer valjda je mislio da Raul to govori zato što mu je Theo prevoditelj. Nas nije nimalo čudila njegova izjava jer i nas je na ovim pripremama upravo Francuz najviše impresionirao, pisali smo o tome prije neki dan...

image

Raul Torrente

GNK DINAMO

A na pitanje koji mu je najdraži hrvatski igrač, odgovorio je:.

- Joško Gvardiol! Oduševio me na utakmicama Reala Madrida i Manchester Cityja, stvarno je čudesan igrač. Modrić ili Rakitić? Navijam za Real Madrid, pa mi je ipak draži Modrić.

Iza njega je i teška ozljeda koljena...

- Imao sam problema s koljenom, ali to je već - davna prošlost. Već dvije godine sam potpuno zdrav, nemam nikakvih problema s koljenom i osjećam se odlično.

Za kraj, pitali smo ga o nedjeljnom finalu Europskog prvenstva u kojem se sudaraju Španjolska i Engleska. Inače, odigrao je Raul i jednu utakmicu za mladu U21 reprezentaciju Furije, pozvao ga je baš današnji izbornik seniorske La Roje, Luis de la Fuente.

- Kod Luisa de la Fuentea španjolska reprezentacija igra drukčije nego kod bivših izbornika. I dalje imamo posjed lopte, ali igramo okomitije nego prije jer imamo takav profil igrača. Finale Eura? Osvaja Španjolska, naravno. Ipak, to je finale, bit će jako zahtjevna i teška utakmica, ali naslov prvaka osvajamo mi. Imamo dobru momčad, najbolji smo na turniru, a vjerujem kako će nas Rodri i Carvajal odvesti do zlata. Da, za mene su baš oni najbolji igrači naše reprezentacije - zaključio je Torrente.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. srpanj 2024 08:00