Duje Čop (desno) u dresu Dinama

 RONALD GORSIC Cropix
NASTUPAJU REZOVI

Velika novost s Maksimira: Pala je odluka, iz Dinama bi u jednom potezu moglo otići - 25 igrača?

Nema više gomilanja igrača koji nikada neće zaigrati za prvu momčad, a promjena će biti i u školi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. svibanj 2023. 06:59

Kulenović, Tolić, Vasilj, Janković, Ćuže, Jurić, Milić, Tomek, Barišić, Šaranić, Braun, Krizmanić, Brekalo, Laća, Sučić, Mamić, Vukotić, Rozić, Čop, Marin, Emreli, Krkalić, Štefulj, Katinić, Soldo.

Jeste li zbrojili? Ima ih čak 25. Sve su to prezimena igrača Dinama koji su na posudbama. Samo Čopu ovog ljeta istječe ugovor s modrim klubom. Plaća ih, naravno, Dinamo, a na njih se godišnje troši oko 3.5 milijuna eura. Po onome što saznajemo, plavi klub više neće raditi po toj ‘špranci‘ s ogromnim brojem posuđenih igrača. Od struke će se zatražiti da se definitivno odredi koji su to igrači koji mogu participirati u seniorskoj momčadi. Toliki novac trošiti na nogometaše koji nisu dovoljno kvalitetni da budu prvotimci, nema nikakvog smisla.

Zato je sad pred strukom, primarno na glavnom treneru Igoru Bišćanu i naravno Dariju Šimiću koji je u Upravi zadužen za stručna pitanja zahtijevan posao. Neka imena morat će precrtati, naznačiti da to jednostavno nisu igrači za Dinamo. Oni koji neće ostati na listi potencijalnih igrača za modri klub više neće odlaziti na posudbe, s njima će se - raskinuti ugovori!

To će biti nova politika maksimirskog kluba, koji želi minimalizirati troškove kad se radi o plaćanjima igrača na posudbama, a koji nikada neće po stručnoj prosudbi biti dio prve momčadi. S tom politikom misle se uštedjeti značajna financijska sredstva, odteretiti dio klupskog budžeta.

Također, očekuju se i promjene u nogometnoj školi, za to je glavni čovjek Dario Šimić. Uskoro bi se trebalo saznati tko će voditi mlađe selekcije iduće sezone. Ova sezona, kad su mlađe dobne kategorije u pitanju rezultatski nije prošla dobro. Zato će promjene vjerojatno biti znatne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 21:28