ADRIAN DENNIS Afp
DOBRA BERBA

Velika zarada: Otkrivamo koliko je milijuna Dinamo već pospremio u blagajnu ove sezone u Europi

Stižu nagrade za pobjedu u Londonu, osvajanje drugog mjesta u skupini, plasman u doigravanje...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2021. 07:03

Proljeće u Europi bilo je zajamčeno i prije londonske pobjede, ali nije isto, definitivno nije isto nastaviti u Europskoj ili Konferencijskoj ligi. Da, možda bi 'Konferencija' otvorila i put do same završnice, ali Europska liga ipak je razina više, financijski i sportski. Dinamo je sad već standardni dio tog društva, to je bio cilj, koji su Modri ispunili.

Nije kao lani, Dinamo s drugog mjesta u skupini ulazi u tzv. doigravanje, odnosno, za mjesto u osmini finala razigravat će s trećeplasiranima iz Lige prvaka. A tu je vrlo ugledno društvo, preskakanje iduće stepenice neće biti jednostavan korak, ulazak među 16 bit će teži nego dosad. Ali, naravno, zašto bi se Modri unaprijed predavali, bez obzira koga im donese ždrijeb?

Dakle, u ponedjeljak 13. prosinca saznat ćemo s kim će Modri sučeliti koplja 17. i 24. veljače, bitno je reći da će hrvatski prvak u ždrijebu biti nositelj i da će uzvrat igrati u Maksimiru. Potencijalni suparnici su: RB Leipzig, Borussia Dortmund, Atalanta, Barcelona, Sevilla, Zenit, Šerif i Porto...

Inače, ovom pobjedom u Londonu Dinamo je već ove sezone u Europi zaradio 14.134.000 eura. Modri su, naime, pet milijuna zaradili već ulaskom u play-off Lige prvaka, još 3,63 milijuna "kapnulo" je u blagajnu plasmanom u skupinu Europske lige. Tri pobjede i remi u skupini donijeli su dodatnih 2,10 milijuna, a na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta tu je i dodatnih 2,9 milijuna eura.

K tome, drugo mjesto u skupini donijelo je 500 tisuća eura, a zajamčeno je još 500 tisuća, ako Dinamo završi svoj put u doigravanju za osminu finala. Uglavnom, sama pobjeda u Londonu Dinamu je donijela oko 1,6 milijuna eura. Sve u svemu - dobra berba.

Linker
15. travanj 2024 17:21