ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
MOĆNA PORUKA IZ ZAGREBA

Veliki preokret i novi udarac za Mamića, u Dinamu se iznenada predomislili: ‘Vrati nam milijune eura!‘

Dinamo je postavio odštetni zahtjev prema Mamiću i ostalim optuženima u aferi ‘Dinamo II‘
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 05. prosinac 2023. 13:00

Dinamo je iznenada i neočekivano podnio imovinsko-pravni zahtjev na Županijskom sudu u Osijeku u odnosu na Zdravka Mamića i još petoricu optuženih da su nezakonito iz zagrebačkog kluba izvukli 19,1 milijunu eura.

Gotovo šest godina nakon što je Izvršni odbor Dinama pod predsjedanjem Mirka Barišića donio odluku kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka Mamića, klub se sada odlučio ipak aktivno uključiti u ovaj proces i tražiti odštetu tešku preko 21 milijun eura. Novi je to udarac za Zdravka Mamića, kojemu je barem do sada Dinamo bio saveznik u ovom procesu.

Podsjetimo, predsjednik kluba Mirko Barišić je prije mjesec dana svjedočio u ovom procesu na osječkom sudu, a tada je Mamićev odvjetnik Filip Glavaš pročitao dijelove zapisnika sa sjednice IO kluba 13.2.2018. godine, na kojoj je Barišić izvijestio članove IO o međusobnom odnosu između Dinama i Mamića, a vezano uz kazneni postupak protiv Mamića i optužnicu da je svojim radnjama oštetio Dinamo, istaknuvši pri tome kroz niz primjera kako je Zdravko Mamić svojim novcem i mjenicama podmirivao obveze koje je Dinamo imao prema igračima i trenerima.

- Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstojnost kluba, a ja sam svjedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu, kazao je Barišić prije pet godina, što su tada potvrdili i drugi članovi IO-a.

Tako je Miroslav Rožić rekao da je Mamić "puno više novca dao Dinamu, nego što mu je vraćeno, a u ovom slučaju je riječ o politički montiranom procesu. Ne samo da Dinamo nije oštećen, nego je egzistencijalno spašen tim računom."

Zaključak te sjednice bio je kako ‘‘Zdravko Mamić nije oštetio GNK Dinamo, već je omogućio likvidnost poslovanja trošeći novac s Dinamovog računa u Klagenfurtu isključivo za podmirenje ugovornih obveza kluba. Dinamo nema nikakvih financijskih potraživanja prema Zdravku Mamiću.‘‘

Gotovo šest godina poslije Dinamo ipak smatra da je oštećen Mamićevim radnjama.

Linker
05. prosinac 2023 13:02