PETER POWELL Afp
‘KILLER‘ PRIJETI MODRIMA

Veliko pojačanje Chelseaja debitira protiv Dinama na Maksimiru: ‘Ambiciozan je i gladan dokazivanja‘

Pierre-Emeric Aubameyang bi trebao debitirati protiv Dinama, a zbog ozljede će igrati s maskom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. rujan 2022. 16:26

Pierre-Emerick Aubameyang u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka zamijenio je Barcelonu Chelseajem. Xavi Hernandez više ga nije trebao nakon dolaska Roberta Lewandowskog, dok je Chelsea ostao bez dokazanog središnjeg napadača nakon odlaska Romelua Lukakua u Inter i Time Wernera u RB Leipzig. Armando Broja, povratnik s posudbe u Southamptonu, tek se treba potvrditi na najvišim razinama...

Stoga je 33-godišnji Gabonac prihvatio poziv sa Stamford Bridgea. Chelseajev menadžer Thomas Tuchel ga dobro poznaje još iz zajedničkih dana u Borussiji Dortmund, no pretpostavljalo se da na njega još neko vrijeme neće moći računati zbog slomljene čeljusti, ozljede koju je Aubameyang zaradio za vrijeme nedavne pljačke njegovog obiteljskog doma u Barceloni.

Ipak, ispostavilo se da ozljeda nije ozbiljnije naravi, te da bi iskusni 33-godišnji napadač mogao zaigrati veće večeras protiv Dinama u Zagrebu. On je tijekom prošlog vikenda otputovao u Milano kako bi dobio masku koja mu je potrebna za siguran nastup. U subotu je na Stamford Bridgeu pratio preokret svoje nove momčadi protiv West Hama, a u nedjelju je po prvi put trenirao s novim suigračima.

Tada je nosio masku, koja mu prekriva dio oko očiju i lijevu stranu čeljusti. Novinari Daily Maila tvrde kako će Auba za Bluese debitirati na Maksimiru, no s obzirom na to da nije 100 posto spreman, vjerojatno će odigrati tek dio utakmice. Najizglednije je da će ući u igru u nastavku susreta s hrvatskim prvakom.

"On je vrlo ambiciozan, jako fokusiran i gladan igranja za nas, kao i dokazivanja. To je ono što smo osjetili od prvog trenutka", kazao je Tuchel.

Dok je bio član Borussije, Gabonac je svoje golove znao slaviti uz masku superjunaka poput Batmana i Spidermana, objašnjavao je da to njegovu djecu čini sretnima.

"Nemojte mu davati nikakve nove ideje, prilično sam siguran da ima i svoje. Kad zabije, može slaviti, ali prije svega treba zabiti", šalio se Tuchel u odgovoru na novinarsko pitanje o tome može li maskirani Aubameyang opet postati superjunak.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić također je pohvalio novog suigrača.

"On će biti značajan za nas jer je pravi napadač i strijelac, a to nam je nedostajalo prošlih godina. Nismo imali igrača koji zabija 20-25 golova po sezoni što vam je potrebno za osvajanje naslova. Za njega je normalno zabijati golove i nadam se da će to i raditi u Chelseaju", komentirao je Kovačić.

Linker
23. travanj 2024 06:43