TOM DUBRAVEC Cropix
‘HRABAR I SMIREN‘

Veliko priznanje za Livakovića: FIFA ga uvrstila među sedam potencijalnih kandidata za prestižnu nagradu

‘Pružio je vjerojatno najbolju izvedbu bilo kojeg vratara na SP-u u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2022. 09:59

FIFA je na službenoj stranici navela sedam potencijalnih kandidata za nagradu za najboljeg vratara godine u njenom izboru The Best.

U obzir se uzimaju igre u klupskom i reprezentativnom dresu, a u biranom se društvu našao i Dominik Livaković, vratar Dinama i hrvatske reprezentacije.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

‘‘Dominik Livaković pružio je vjerojatno najbolju izvedbu bilo kojeg vratara na Kataru 2022. u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom. Njegovih 11 obrana tijekom utakmice bilo je najviše što je bilo koji vratar napravio u utakmici Svjetskog prvenstva od 2014., a bio je heroj jedanaesteraca svoje nacije dok su u dramatičnom raspucavanju svladali peterostruke svjetske prvake.

Osim svojih obrana kojima je usmjerio utakmicu, Livaković je stekao široko priznanje zbog svoje hrabrosti, prisutnosti i smirenog ponašanja.

Također je bio ključan u zvjezdanoj godini za momčad Dinama Zagreb, s kojom je osvojio naslov prvaka petu sezonu zaredom‘‘, stoji u pojašnjenju FIFA-e.

Ostali potencijalni kandidati za prestižnu nagradu su Alisson (Liverpool, Brazil), Yassine Bounou (Sevilla, Maroko), Thibaut Courtois (Real Madrid, Belgija), Mike Maignan (Milan, Francuska), Emiliano Martinez (Aston Villa, Argentina) te Manuel Neuer (Bayern, Njemačka).

Linker
19. travanj 2024 01:54