Velimir Zajec i Ante Čačić

 Ronald Goršić/Cropix
LEGENDA MODRIH

Velimir Zajec: Nisam odustao od angažmana u Dinamu. Evo što bi bilo najbolje rješenje za klub

"U Dinamu sam zaradio koliko današnji igrači zarade za mjesec dana"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2023. 15:46

Velimir Zajec u četvrtak je posjetio Koprivnicu kako bi promovirao knjigu Zeko - biografija Velimira Zajeca. U razgovoru s moderatorom Željkom Krušeljom, Zeko se prisjetio slavnih igračkih dana iz Dinama, visokog presinga Ćire Blaževića, dvodnevnih fešti u Karaki i odnosa tadašnjih državnih vlasti prema zagrebačkom klubu.

Kazao je kako je u Dinamu zaradio koliko današnji igrači zarade za mjesec dana, no smatra da bi se njegova ekipa mogla nositi s aktualnom.

Španović je Zajeca opisao kao najkompletniju osobu iz Dinamove povijesti, jer je bio igrač, kapetan, trener koji je ostvario prvu pobjedu u Ligi prvaka, direktor, te osoba koja se borila za povratak Dinamovog imena.

Zajecu je iz publike sletjelo i pitanje o najnovijim zbivanjima u klubu iz Maksimirske 128.

- Smatram da u današnjem Dinamu situacija nije dobra. Najbolje rješenje za klub bila bi privatizacija, odnosno da se Dinamo pretvori u dioničko društvo - odgovorio je Zeko.

Dodao je i kako ne odustaje od eventualnog angažmana na nekoj višoj funkciji u Dinamu u budućnosti, ali u ovom trenutku o tome nije želio opširnije govoriti.

A što bi poručio mladim igračima?

- Neka počnu trenirati što ranije. Smatram da djeca moraju raditi non-stop, moraju raditi najviše na sebi, na tehnici, snazi, brzini i okretnosti, i to svakom od njih može donijeti samo koristi. Isto tako mislim da bi ta naša djeca trebala više voljeti svoj klub, više se zauzimati za njega i igrati sa snagom, sa željom i voljom.

Linker
23. travanj 2024 21:13