GORAN MEHKEK Cropix
SN SPORTSKO JUTRO

VIDEO: ‘Baturina je već trebao biti vrlo važan akter Vatrenih, a sinoć nam je dokazao jednu stvar‘

U novom izdanju emisije ‘Sportsko jutro‘ pričali smo o velikoj pobjedi Dinama u kvalifikacijama Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 12:15

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti već neko vrijeme zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira te svakim radnim danom u dva navedena termina.

Naravno da je u današnjoj emisiji glavna tema bio Dinamo i njegova velika pobjeda u playoffu Lige prvaka protiv azerbajdžanskog Karabaha. Modri su tako pobjedom (3:0) na Maksimiru napravili ogroman korak prema najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu.

- Bila je to odlična utakmica, pogotovo za Dinamove navijače, ali i za sve neutralne nogometne zaljubljenike koji su gledali jedan run‘n‘gun nogomet s puno udaraca i prilika s obje strane. Na kraju je Dinamo upisao veliku pobjedu te ima veliki zalog za uzvrat u Bakuu. Nakon ovih lekcija prošle godine mislim da se Dinamu neće ponoviti takva greška - komentirao je novinar Jutarnjeg lista Andro Polić i dodao:

- Dinamo ove godine izgleda puno okomitije, izravnije i brže. Vidjeli smo na kraju, kad je Jakirović nakratko prešao na sustav na dva napadača, da je Qarabag vrlo ranjiv. Naravno, treba istaknuti i Nevistića koji je bio velika snaga Dinama i koji je u nekoliko navrata vrhunskim reakcijama spasio Dinamo.

Glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola je istaknuo jednog važnog aktera utakmice:

- Dinamo je imao nekoliko junaka: osim Nevistića tu je bio Kulenović koji je ušao s klupe, postigao dva gola i pokazao sve ono što nama kao naciji nedostaje - brzinu, silinu i dubinu. No, meni osobno je Baturina bio nevjerojatno dobar. Nije imao sreće da postigne gol jer je pogodio prečku i stativu i to obje s unutarnje strane. Imao je i fenomenalnu asistenciju Kulenoviću. Moje je mišljenje da je on već trebao biti vrlo važan akter Vatrenih i nadam se da će u Ligi nacija Baturina dobit u reprezentaciji mjesto koje mu pripada, a to je pozicija ‘desetke‘. Ako već patimo da nemamo krila, koji idu u dubinu, koji probijaju u dugom trku u zadnjoj trećini, Baturina to ima sve. On to može raditi u sredini terena, on to može raditi na bilo kojoj strani. Baturina je i u sinoćnoj utakmici pokazao da je on bolji što je utakmica zahtjevnija.

Polić se složio i nadovezao:

- Bila je to strašna utakmica za Baturinu. On je probojan, dosta je sazrio igrački i donosi odlične odluke u zadnjoj trećini. Liga nacija je idealna prilika da mu se da puno konkretnija uloga u reprezentaciji jer s ovim što pokazuje u zadnje vrijeme je sigurno budućnost Vatrenih, jedan od igrača oko kojih se treba graditi momčad. Nadam se da će ostati ove sezone, a on tek u veljači puni 22 godine. Možda je nezahvalna usporedba, ali Modrić je također otišao iz Dinama malo prije 23. rođendana. Baturina je još jedan dokaz da igrači ne trebaju trčati van na prve pozive.

Pogledajte cijelu emisiju Sportsko jutro u kojoj su Šola i Polić komentirali i druge važne sportske događaje u Hrvatskoj:

Linker
05. rujan 2024 11:14