GORAN MEHKEK Cropix
ATOMSKI START SEZONE

VIDEO: Bruno Petković ostao bez gola u Europi, Dinamo potvrdio što se zapravo dogodilo na Maksimiru

Zabio je prvi pogodak na startu prvenstva, ali ipak mu neće ostati upisan i prvi ovosezonski gol u Europi
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2023. 07:20

Izgledalo je ponovno kao početak sezone iz bajke za zvijezdu Dinama. Bruno Petković zabio je prvi gol u novoj sezoni HNL-a, pogodivši za 1:0 protiv Hajduka prošle subote na Maksimiru, a sinoć je zgoditkom otvorio i Dinamove kvalifikacije u Ligi prvaka. Tako se barem činilo...

Modri su u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka na Maksimiru uvjerljivo sa 4:0 svladali kazahstansku Astanu te tako praktički osigurali prolazak u 3. pretkolo i igranje u skupini nekog od eurokupova ove jeseni, a golijadu je pokrenuo upravo Petković.

Međutim, prvi pogodak kazahstanskom prvaku odlukom sudaca na kraju neće biti pripisan njemu, već ni krivom ni dužnom - Dariju Špikiću.

Podsjetimo, Petko je u 35. minuti, u jeku Dinamove neokrunjene dominacije, izborio ‘10 centimetara prostora‘ i snažno opalio s ruba šesnaesterca, lopta se odbila od Špikića, prevarila Josipa Čondrića na vratima Astane i ušla u mrežu.

Nakon toga je procurilo. Luka Ivanušec zabio je svoj prvi hat-trick, i Modri s velikom prednosti idu na put u Kazahstan za tjedan dana.

Međutim, Dinamo je kasno sinoć objavio kako prvi gol neće biti upisan Petkoviću, nakon naknadnih pregleda videosnimki suci su pogodak pripisali Špikiću, a Petkoviću je službeno upisana prva europska asistencija ove sezone.

TU SITUACIJU I SVE OSTALE GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE (Golove donosi Hrvatski Telekom)

I ovako je to dobar start za Petka u novoj sezoni, a mogao je biti senzacionalan da je protiv Hajduka realizirao jedanaesterac za 2:0 i vjerojatno riješio derbi. Prošle sezone, Petković je u HNL-u upisao 10 golova i sedam asistencija, a u Ligi prvaka imao četiri gola (tri u kvalifikacijama) i dvije asistencije.

Linker
06. svibanj 2024 04:24