RONALD GORSIC Cropix
PROMOCIJA NASLOVA

VIDEO: Dinamo četvorkom protiv Gorice proslavio titulu. Simboličnim potezom najavljen veliki transfer?

Nakon utakmice momčadi Igora Bišćana bit će uručen trofej SuperSport HNL-a, 24. u povijesti Modrih
Piše: Andro PolićObjavljeno: 28. svibanj 2023. 21:14

DINAMO - GORICA 4:1 (Ljubičić 23., Ivanušec 33., Špikić 80., Perić 88./Ndockyt 5.)

DINAMO: Livaković (od 83. Zagorac) - Moharrami, Šutalo (od 84. Theophile-Catherine), Perić⚽, Bočkaj (od 84. Menalo) - Bulat, Ljubičić⚽ - Topić (od 74. Špikić⚽), Baturina, Ivanušec⚽ - Petković (od 74. Drmić)

GORICA: Radošević - Tomečak (od 83. Matavž), Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Pršir (od 75. Vojtko), Mrzljak - Ndoyckt⚽, Fruk (od 54. Kapulica), Mitrović (od 54. Majstorović) - Fućak (od 46. Vujnović)


Velikom feštom u Maksimiru spušten je zastor nad 32. sezonom elitnog razreda hrvatskog nogometa. Dvobojem Dinama i Gorice u posljednjem kolu HNL-a završeno je prvenstvo u kojem su "modri" po 24. put podignuli pehar hrvatskog prvaka. Iako utakmica nije nosila nikakav natjecateljski imperativ, momčad Igora Bišćana u šampionskom je stilu okrunila sezonu trijumfom 4:1, a nakon utakmice slavlje nastavila na terenu.

Gosti su, nakon epskog preokreta u drugom dijelu sezone i ostanka među prvoligašima, uoči dvoboja priredili špalir prvaku. Svi igrači Gorice, uz stručni stožer, pljeskom su pozdravili igrače Dinama po izlasku na teren, čime su i oni zaradili i pljesak maksimirske publike.

S obzirom na to kako su obje momčadi bile rasterećene, ispunjene maksimirske tribine mogle su uživati u otvorenoj utakmici s pregršt prigoda, a posebne svečanosti odvijale su se i prije i poslije samog susreta.

image
RONALD GORSIC Cropix

Uoči prvog sučevog zvižduka, Kevin Theophile od Dinama je dobio prigodan poklon zahvale, s obzirom na to kako francuski branič napušta Maksimir nakon dugih pet godina u kojima je sudjelovao u nekim od najuspješnijih Dinamovih europskih izleta u povijesti. Na pozornicu je zatim stupio Luka Ivanušec, koji je po izboru navijača proglašen najboljim igračem Dinama u drugom dijelu sezone, a u anketi je sudjelovalo više od pet tisuća navijača. Slavljenički dekor pojačali su i Bad Blue Boysi na sjevernoj tribini, priredivši koreografiju uz plavu dimnu zavjesu.

Svečanostima tu nije bio kraj. Sudac utakmice, Ivan Bebek, od Dinama, Gorice i HNS-a dobio je dresove s brojem 318 na leđima, s obzirom na to kako je u nedjeljnom je dvoboju posljednji, 318. put u HNL karijeri dijelio pravdu na utakmici.

image
RONALD GORSIC Cropix

Dobro ozračje u Maksimiru osjetilo se i na terenu, a "vatru" su prvi otvorili igrači Gorice. Merveil Ndockyt u petoj je minuti zatresao mrežu, da bi Robert Ljubičić u 23. minuti, na asistenciju Ivanušeca anulirao prednost. Deset minuta kasnije, i sam je asistent odjenuo ruho strijelca i okrenuo rezultat u korist svoje momčadi. U 58. minuti Bruno Petković nije iskoristio kazneni udarac, Božidar Radošević pročitao je njegov pokušaj i uhvatio loptu. Ipak, pobjedu su potkraj susreta podebljali Dario Špikić i Dino Perić.

Dok se Theophile ulaskom u igru službeno oprostio od kluba, uz ovacije publike, utakmica protiv Gorice potencijalno je bila i posljednja u Dinamovom dresu za još nekolicinu igrača. S obzirom na to kako se sve glasnije šuška o transferima, naročito glavnih zvijezda (čitaj: Livakovića, Šutala, Ivanušeca, Petkovića), izvjesno je kako bi Bišćanova momčad na otvaranju iduće prvenstvene sezone mogla poprimiti i znatno drugačije konture, a da je maksimirska publika neke od svojih miljenika možda gledala i posljednji put u modrom ruhu.

Osjetilo se to i u njihovim ovacijama, naročito kod izlaska dugogodišnjeg vratara iz igre, kada je cijeli stadion pjevao "Livi, ostani", a Dinamov čuvar mreže bio je vrlo emotivan...

image
RONALD GORSIC Cropix


Prijenos uživo:

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

88. - GOOOOL! Nakon udarca iz kuta, Perić zabija svoj treći pogodak ove sezone, a četvrti na utakmici. Drmić je napad ranije propustio okruniti priliku iz protunapada. Išao je napadač Dinama lobati Radoševića,ali očistili su to igrači Gorice u korner iz kojega su na kraju primili gol.

image
RONALD GORSIC Cropix

83. - Iz igre je izašao Dominik Livaković. Uz aplauz i ovacije s tribina reprezentativna jedinica izašla je iz igre u možda posljednoj utakmici za Dinamo? Umjesto njega ušao je Zagorac.

80. - GOOOOL! Špikić koji je malo prije ušao iskoristio je dodavanje Drmića, izbio je sam pred Radoševića i smireno poslao loptu pored Radoševića. Nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba.

79. - Malo je nedostajalo da Gorica izjednači! Vojtko je pucao s vrha šesnaesterca, gađao je gornji desni kut Livakovićevog gola, ali spreman je bio vratar Modrih koji je obranio ovaj udarac.

75. - Petković je uz ovacije napustio travnjak, a umjesto njega Bišćan je u igru poslao Drmića. Izašao je i Topić umjesto kojega će na teren Špikić.

64. - Topić je ispratio centaršut s lijevog krila, pucao je glavom, ali je Radošević paradom obranio pokušaj dragulja Modrih.

60. - Živo je i pred golom Livakovića! Krizmanić je poslao prizemnu loptu u peterac domaćeg sastava, Bočkaj je otklonio opasnost.

58. - Brani Radošević! Pročitao je vratar Gorice gdje će Petković pucati i ostaje stajati 2:1 na semaforu.

image
RONALD GORSIC Cropix

57. Kazneni udarac za Modre! Moharrami je ubacio s desne strane, skinuo je to Radošević, a na odbijenu loptu išao je Petković kojega je srušio Kapulica.

52. - Ipak ništa od pogotka, nakon intervencije VAR-a sudac Bebek poništio je pogodak Modrih jer je Moharrami bio u nedozvoljenoj poziciji.

51. - GOOOL! Pričekao je Ivanušec centaršut Moharramija s desne strane, primio loptu na prsa, a onda iskoristio neopreznost braniča Gorice i poentirao za svoj 13. ovosezonski pogodak, a treći za Modre na utakmici.

46. - Nastavlja se susret između Dinama i Gorice.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. - Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

45. - Petković je primio dodavanje u kaznenom prostoru, primjetio je dolazak Baturine koji se poskliznuo prije nego li je stigao do lopte.

39. - Oprobao je svoj udarac i Marko Bulat, ali njegov projektil iz daljine pogađa Bralića.

33. - GOOOOL! Kakva akcija Modrih - Ivanušec je sve pokrenuo, dao za Petkovića, on produžio za Baturinu koji pronalazi Ivanušeca kojemu nije bilo teško savladati Radoševića.

image
RONALD GORSIC Cropix

30. - Luka Ivanušec došao je u priliku, oslobodio se na desnu nogu i s distance pucao mrvicu preko gola.

23. - GOOOOOL! Dinamo stiže do izjednačenja, Ljubičić je strijelac! Drugi mu je ovo pogodak u dresu Dinama. Akcija je počela od centralne linije, a dinamovci su u samo tri poteza stvorili gol-šansu. Ivanušec je kratkim dodavanjem izbacio čitavu obranu, a Ljubičić je u naletu sam izletio pred vratara i bez problema pogodio za izjednačenje.

22. - Sjajna obrana Radoševića! Bila je ovo najbolja akcija Dinama, Petković je dobio povratnu loptu s desne strane i silovito potegao u desni kut goričkog vratara, koji sjajnom reakcijom čuva prednost Turopoljaca.

20. - Stvorili su Turopoljci još jedan odličan napad s lijeva na desno,, ali podignuta je zastavica nakon kontakta Fućka.

17. - Ponovno su Modri skuhali akciju! Ljubičić je prebacio na desnu stranu za Petkovića koji iz prve s desnog ruba šesnaesterca traži Ivanušeca, ali je Bralić to izbacio ispred veznjaka Dinama.

13. - Ivanušec je opasno uletio u kazneni prostor Gorice s desne strane, ali stoper gostiju bez poteškoća ga je "ukrotio", oduzeo loptu i otklonio opasnost.

9. - Oštar ubačaj Bočkaja s lijevog krila završio je u rukama Radoševića.

5. - GOOOOOL! Gorica ima 1:0 na Maksimiru, strijelac je Ndockyt! Mržljak je ubacio s lijeve strane i pronašao Ndockyta, koji pored Bočkaja iz prve udara ljevicom u bliži kut Dominika Livakovića!

image

Mirko Barišić i Kevin Theophile.

RONALD GORSIC Cropix

1. - Počinje posljednja utakmica sezone na Maksimiru. Prije početka održana je mala ceremonija za oproštaj Dinamovog stopera Kevina Theophilea-Catherinea. Trener Željko Sopić ispunio je obećanje - grači Gorice priredili su špalir prvacima Hrvatske, a Boysi su podigli plave boje u zrak. Posljednju utakmicu u HNL-u odsudit će Ivan Bebek. Osim toga, Ivanušec je primio nagradu najboljeg igrača Dinama u proljetnom dijelu sezone po glasovima navijača.


18.55 - Kruno Simon, braća Sinković i Filip Zubčić javili su se videoporukom na ekranu i čestitali na naslovu. Hrvač Filip Šačić, Ivan Kelava i Tin Srbić dolje uz teren dali su izjave na razglasu.

18.34 Još nekoliko kadrova ispred maksimirskog stadiona iz objektiva fotoreportera Ronalda Goršića.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix

18.25 Maksimir se ubrzano puni. Djelić atmosfere ispred ulaza na Zapadnu tribinu te u Fan zoni šalje naš reporter Andro Polić.

Video: Andro Polić

Video: Andro Polić

Linker
30. travanj 2024 18:57