DAMIR KRAJAC Cropix
SPORTSKO JUTRO

VIDEO: ‘Dinamo mora danas donijeti odluku o treneru! Jakirović je malo profesor, a malo propali student‘

U emisiji Sportsko jutro novinari Tvrtko Puljić i Damir Dobrinić prokomentirali su Dinamov poraz od Bayerna
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2024. 14:07

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti već neko vrijeme zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Dinamo je u utorak na otvaranju novog formata Lige prvaka teško stradao na Allianz Areni. Minhenski Bayern utrpao je devet golova Jakirovićevoj momčadi i nanio zagrebačkim Plavima najteži poraz u povijesti.

O tome su u novom izdanju "Sportskog jutra" govorili dugogodišnji novinari Sportskih novosti Damir Dobrinić i Tvrtko Puljić.

- Tko je režirao utakmicu, možda John Carpenter? Samo je magla nedostajala. Zapravo, bolje bi bilo da je bila magla... Znali smo, odnosno pretpostavljali smo da će Dinamo izgubiti, ali ovih 9:2, to je nedopustivo. To što je Dinamo prezentirao na Allianz Areni je dno dna, ajmo reći... Ne mogu drukčije. - započeo je Dobrinić.

Puljić je prokomentirao neisprobani sustav koji je Jakirović suprotstavio moćnom bavarskom stroju:

Dinamo je pokušao s nekakvom novom formacijom u kojoj je recimo Pjaca bio jedan od dvojice isturenih napadača, pozicija na kojoj nikad prije nije igrao?

- Tako je. Građenje igre svodilo se na ono kada primjerice u američkom nogometu running-backovi uzmu loptu pa idu dokle idu, pa što bude... Prebacuje se lopta preko Theophilea, Ogiware nema nigdje, Mmaeea nema nigdje u bloku, Guerreiro čuda pogađa. Onda primiš gol iz brzog gola, kao da smo na haklu. To su stvari te koncentracije, te nepripremljenosti za ono što ih čeka. - odgovorio je Dobrinić.

Jesu li se oni prestrašili tog Bayerna? Što se dogodilo u glavama igrača?

- Po meni, to nije u glavama, to je način na koji se mi pripremamo. Govorim o hrvatskim klubovima koji se pripremaju za takve stvari. Mi smo Dinamo ishvalili jer su ušli u Ligu prvaka i unaprijed uzeli 30 milijuna eura. To me podsjeća na one boksače koji uzmu veliku lovu i znaju da će biti nokautirani već u prvoj rundi.

Puljić se potom nadovezao ključnim pitanjem...

Kakva je sad perspektiva Dinama? Moramo li Jakiroviću figurativno ‘odsjeći glavu‘?

- Sada je prva stvar razmišljanje o sudbini Sergeja Jakirovića. Jakirović je već svašta proživio i izlazio kao pobjednik. Ima još sedam kola u Ligi prvaka, tko zna što će još tu biti. Međutim, Sergej Jakirović je potpisao najteži poraz u Dinamovoj povijesti. To je udarac gdje čelnici moraju razmišljati o smjeni trenera. Mi nemamo uvid u ono što trener radi na treninzima, za to postoji sportski direktor. Ako su oni uvjereni u njega, ako Dinamo napreduje, ako on diže kvalitetu igrača, bez obzira na ovaj poraz koji se, eto, ‘dogodio‘, onda on mora uvjeriti javnost da je to tako.

Dakle, Dinamo bi odluku o treneru trebao donijeti danas (u srijedu, op. a.)?

- Tako je, Dinamo mora danas donijeti odluku je li to to ili to nije to. - odgovorio je Dobrinić.

Za kraj se Tvrtko Puljić osvrnuo na odluku predsjednika Dinama Velimira Zajeca koja neće biti nimalo laka...

S obzirom na to kako funkcionira Dinamo i s obzirom na Velimira Zajeca koji ima ulogu klupske legende, čovjeka koji je bio sportski direktor i trener, čovjeka koji je znao vrlo lako smijeniti trenere (primjerice svog nekadašnjeg suigrača Cicu Kranjčara prema kojem je imao veću emociju nego prema Jakiroviću), treba imati na umu da on zna biti vrlo lak na obaraču kada analiziramo njegove postupke iz povijesti. - kazao je Puljić.

- Da, vidjet ćemo, sad je stariji i iskusniji. Vidjet ćemo, Jakirović je malo profesor, a malo propali student. Brzo se to mijenja. Velimir Zajec je dugo u nogometu i jako dobro poznaje nogomet. Mora vidjeti u kojem to smjeru ide. - zaključio je Damir Dobrinić.

Linker
18. rujan 2024 14:08