Slavlje nakon pogotka Vrbančića

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
BORBA ZA POLUFINALE

VIDEO: Dinamo pokerom golova do polufinala Kupa, briljirale Jakirovićeve zamjene

Modri su se pridružili Rijeci, Hajduku i Lokomotivi
Piše: Predrag Jurišić, SNObjavljeno: 28. veljača 2024. 20:05

Dinamo - Gorica 4:0 (Vidović 9., Brodić 27., Kulenović 56. 11m, Vrbančić 83.)

Dinamo (4-4-2): Zagorac - Pierre-Gabriel, Živković, Bernauer (od 79. Šutalo), Perković (od 79. Cvetko) - Špikić (od 71. Kaneko), Sučić (od 65. Ademi), Halilović, Vidović⚽ - Brodić⚽(od 71. Vrbančić⚽), Kulenović ⚽

Gorica (4-3-3): Radošević - Munksgaard (od 46. Đekić), Maloča (od 59. Matković), Krizmanić, Leš - Soldo, Pršir, Mrzljak (od 59. Kapulica) - Blummel (od 46. Rukavina), Jurić (od 46. Matavž), Mitrović

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.


Visokom, uvjerljivom 4:0 pobjedom protiv Gorice, Dinamovi su nogometaši po 26. puta otkad je samostalne Hrvatske izborili nastup u polufinalu Kupa. Plasman među četiri najbolje momčadi u ovom natjecanju ostvarila je momčad Plavih koja malo kad igra zajedno i na treningu, no i u toj je postavi bilo više nego dovoljno želje i kvalitete za uspješni obračun s Velikogoričanima. Trener Sergej Jakirović dobio je sve što je htio, Dinamo je u sva tri natjecanja još uvijek u ozbiljnoj igri...

image

Kulenović i Vrbančić slave gol

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Agresivno je Dinamo ušao u utakmicu, očito su igrači koji su dosad imali manju minutažu željeli pokazati da se i na njih može najozbiljnije računati. Osmoricu je novih imena, naime, u momčad uvrstio Jakirović u odnosu na derbi s Rijekom, odmarao je igrače koji su dosad iznijeli najveći teret u drugom dijelu sezone, a dečki iz dosadašnje “grupe TNT (trenira - ne igra - trenira)”, opravdali su povjerenje. Bili su “gladni”, željni igre i dokazivanja, dominirali su u prvih 45 minuta, posve su nadigrali Velikogoričane i na odmor su otišli s dva pogotka prednosti.

Poveli su Plavi već u 9. minuti, krasno proigravanje Sučića mirno je, poput pravoga golgetera, materijalizirao Vidović. I taj je pogodak dao dodatni zamah Dinamu, koji je već dvije minute kasnije imao veliku priliku, nakon kardinalne pogreške Maloče.

image

Krzmanić i Kulenović

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Njegovu je loptu vraćenu vrataru Radoševiću presjekao Kulenović i fino je produžio do Brodića. Imao je napadač Plavih sve vrijeme ovoga svijeta, imao je niz rješenja, vrata su bila prazna, ali Brodić je neprecizno tukao i lopta je završila pola metra pokraj gola.

No za ovaj se promašaj Brodić iskupio u 26. minuti, snažnim je udarcem pogodio za 2:0 sa 16 metara, nakon solo-prodora Halilovića i Vidovićeva udarca u blok. Zadovoljni su bili gledatelji na Maksimiru, a u nekoliko su navrata pljesak zaradili Kulenović i Brodić za lijepa proigravanja suigrača petom. Ta je brza i okomita kombinatorika uneređivala obranu Gorice, koja je u još tri navrata bila pred kapitulacijom, no dvaput Špikić i jednom Vidović nisu uspjeli svladati Radoševića.

image

Bakljada Bad Blue Boysa

DAMIR KRAJAČ/Cropix
image

Arijan Ademi

DAMIR KRAJAČ/Cropix

A da ne bi baš sve bilo idealno u igri Plavih, “pobrinuo” se Bernauer u 31. minuti. Loše je procijenio jednu situaciju u protunapadu Gorice, Jurić ga je ostavio iza sebe i izbio je sam ispred Zagorca, no završnica nije bila dobra i napadač Gorice poslao je loptu pokraj vrata...

U nastavku je trener gostiju Dinko Jeličić odmah napravio tri izmjene, ali na travnjaku se ništa nije promijenilo. Dinamom je sve kontrolirao, a definitivna je odluka pala već u 56. minuti, kad je Kulenović iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca postigao i treći pogodak za Plave. Vidović je na lijevom boku “izvrtio” Đekića, koji ga je srušio u kaznenom prostoru i sudac Lovrić opravdano je pokazao na bijelu točku.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix
image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Anemični Velikogoričani tada su se malo trgnuli, dvaput su zaprijetili pokušavajući se kako-tako vratiti u utakmicu i barem izbjeći blamažu. Leš je 60. minuti snažnim udarcem s 14 metara pogodio gredu, a Zagorac je dobro reagirao kad je ispred njega izbio Soldo, nakon Bernauerova izleta u prazno. S druge, pak, strane, Brodić je dvaput udarcima glavom poslao loptu pokraj vrata...

Jakirović je iskoristio priliku da u zadnjih desetak minuta na travnjak pošalje i juniora Cvetka, kojem je ovo bio službeni debi za Dinamo, a identičnu je minutažu dobio i Šutalo, oporavljenik nakon ozljede. Šest minuta prije kraja Kulenović je lijepo asistirao Vrbančiću za četvrti Dinamov pogodak, ovo je bio drugi službeni gol mladoga veznjaka u plavom dresu, prvi je put strijelac bio jesenas, također u Kupu, zabio je Ponikvama...

KRAJ

Završena je i posljednja četvrtfinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa. Dinamo se kao posljednji polufinalist pridružio Rijeci, Hajduku i Lokomotivi.

90. ?

Imat ćemo dvije minute sudačke nadoknade.

Kratko je trajalo olakšanje u svlačionici Dinka Jeličića. Tek što je u nedjelju prekinula negativnu seriju protiv Slavena, Gorica se vratila starim navikama i večeras odlazi s Maksimira pune mreže...

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Vrbančiću je ovo drugi pogodak za Modre. Prvi je također zabio u Kupu, prošle godine u 4:1 pobjedi nad Ponikvama.

83.

GOOOL! Novi pogodak u mreži Gorice, autor četvrtog Dinamova gola na današnjoj utakmici je 18-godišnji Luka Vrbančić. Mladi veznjak istrčao je akciju i dočekao loptu i savršeno odmjerenim udarcem matirao Radoševića.

79.

Jakirović je napravio i posljednje dvije zamjene na današnjoj utakmicu, priliku će dobiti debitant Cvetko i povratnik Šutalo. Travnjak su tako napustili i jedini igrači koji su započeli derbi s Rijekom, Bernauer i Perković.

77. Soldo završio na travnjaku nakon duela s Ademijem, imat će Gorica priliku iz slobodnjaka u dobroj poziciji.

Ademi se taman lijepo zapričao s Petkovićem, a onda ga je Jakirović dignuo s klupe...

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

72. Stvorila si je obrana Gorice problem ni iz čega. Matković je silom neprilika morao izbaciti loptu iz igre...

65.

Fantastična prilika za Goricu, ali Zagorac brani! Rukavina je napravio najveći dio posla i namjestio sve za Soldu, koji nije uspio prevariti Dinamova golmana.

62. Utakmica se sada potpuno otvorila. Zaprijetio je ponovno Brodić, na drugoj strani Matavž, ali zasad nema novih promjena na semaforu.

60.

Uh, zatresla se sada greda Zagorčeva gola. Leš je snažno odapeo iz daljine i uzdrmao okvir gola. Kakva bi ovo golčina bila...

Izvlačenje polufinalnih parova Kupa održat će se u ponedjeljak u podne u prostorijama HNS-a. Polufinalne će se utakmice igrati 3. travnja.

Podsjetimo da će se od ove godine opet igrati dvije finalne utakmice. Posljednji se put to dogodilo 2014., nakon toga devet je finala odlučeno u jednoj utakmici. Termini finalnih dvoboja su 15. i 30. svibnja.

image
Damir Krajač/Cropix

56.

GOOOL! Dinamo tri, Gorica nula! Kulenović kurirški preciznim udarcem s jedanaest metara povećava vodstvo Dinama. Priči je, čini se, kraj.

55. ⚠

Penal za Dinamo! Đekić je srušio Vidovića, sve je čisto.

46.

Započelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Jeličiću ne preostaje ništa drugo negoli ubaciti sve raspoložive napadačke atribute, što je učinio. Đekić, Rukavina i Matavž novi su igrači na travnjaku.

Slavlje Frana Brodića nakon drugog pogotka u dvije utakmice.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

POLUVRIJEME

Kraj prvih 45 minuta na Maksimiru, Dinamo vodi 2:0 i mirno plovi prema polufinalu kupa. Vidović i Brodić bili su strijelci, a osim dvaju pogodaka Dinamo je imao još nekoliko dobrih prigoda koje ipak nisu završile u Radoševićevoj mreži.

45. ?

Imat ćemo minutu sudačkog dodatka.

44. Još jedan pokušaj Dinama. Sada je strijelac prvog gola na utakmici, Vidović, opalio s nekih 18 metara, međutim ovog puta Radošević nije morao reagirati.

43.

Uh, Špikićev udarac prohujao je pokraj vratnice! Bila je ovo još jedna sjajna prigoda za Modre koji su sjajno istrčali u tranziciju, ali Špikić nije uspio završiti akciju.

38. Ulazimo u samu završnicu prvog dijela. Dinamo ima lijepu prednost, ali utakmica je daleko od gotova. Da je Gorica prije nekoliko minuta zabila... Bila bi ovo sasvim druga priča. Ovako je Dinamo već jednom nogom u polufinalu.

31.

Ajme, kakav promašaj Jurića! Napadač Gorice othrvao se Bernaueru i gledao Zagorca oči u oči, no pucao je lijevo od gola. Bila je ovo zlatna prilika za Goricu.

27.

GOOOL! Novi pogodak u mreži Gorice! Ponovno su dinamovci sjajno razigrali, Vidović je pucao, a lopta se od Munksgaarda odbija točno na nogu Brodića koji sjajno pogađa s 15-ak metara.

Slavlje Dinamovih nogometaša nakon vodećeg gola.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

18. Opet su lijepo kombinirali dinamovci; Špikić je pokušao petom ostaviti loptu za Brodićev udarac, ali obrana Gorice u posljednji je trenutak otklonila opasnost.

13. Perković blokirao pokušaj Jurića. VAR je provjeravao potencijalno igranje rukom u šesnaestercu, no ništa od kaznenog udarca za Goricu, utakmica ide dalje.

10.

Umalo novi pogodak u mreži Gorice! Poigravala se gostujuća obrana u trenucima kada je samo trebala izbiti loptu iz opasne zone, ona je završila u nogama Brodića koji pak puca pokraj gola, na kojem nije bilo Radoševića.

9.

GOOOL! Dinamo poveo u ranoj fazi utakmice! Sučić je takozvanom loptom s očima pronašao Vidovića koji nije imao težak posao pred Radoševićem.

4. Tibor Halilović autor je prvog udarca na današnjoj utakmici, no međutim njegov pokušaj odlazi iznad Radoševićeva gola.

3. Mogla je ovo biti velika šansa za Modre. Špikić je probio po desnoj strani i oštrom loptom tražio nekoga na povratnoj, no njegovi suigrači nisu bili na pravom mjestu.

1. ?

Započela je utakmica na Maksimiru! Gorica će prva izvesti loptu s centra igrališta.

17.55 Sve je spremno za okršaj na Maksimiru! Ne treba ni naglašavati da je Dinamo veliki favorit za prolazak u polufinalu, no u okršajima na jednu utakmicu sve je moguće, tako da se trupe Dinka Jeličića sigurno neće predati bez borbe.

16.40 Sergej Jakirović napravio je veliku rošadu u momčadi u odnosu na nedjeljni derbi, tek trojica igrača koji su započeli ogled s Rijekom danas igraju od prve minute - Bernauer, Perković i Sučić. Dinko Jeličić, s druge strane, također je osjetio da njegovoj momčadi treba osvježenja pa je tako napravio čak pet izmjena u odnosu na okršaj sa Slaven Belupom (1-0), u kojem je Gorica prekinula negativan niz od osam utakmica bez slavlja.

Linker
23. srpanj 2024 18:08