DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA ZA MLADE

Video: Dinamo porazom od Milana u Kranjčevićevoj bitno ugrozio šanse za prolaz, Modri više ne ovise sami o sebi

Dinamo je u petom kolu juniorske Lige prvaka poražen u Kranjčevićevoj od Milana 2:1
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. listopad 2022. 16:01

DINAMO U19 - MILAN U19 1:2 (Šakota 29‘/Longhi 25‘, Alesi 77‘ 11m)

DINAMO: Pršlja - Gubijan, Katinić, Živković, Ruškovački (Od 83. Majdandžić) - Krdžalić, Brkljača (Od 72. Kanižaj), Lukanić (Od 83. Ilečić) - Topić (Od 83. Gurlica), Šakota (Od 72. Vrbančić), Rukavina.

MILAN: Nava - Simić (Od 46. Bakoune), Paloschi, Nsiala Makengo, Bozzolan - Zeroli, Eletu, Stalmach (Od 66. Gala) - Alesi (Od 90+3 Parmiggiani), Longhi (Od 87. Mangiameli), Traore (Od 66. Scotti)


Nakon što su prije dva tjedna u Kranjčevićevoj slavili s 2:1 protiv RB Salzburga, Dinamovi juniori sada su istim rezultatom poraženi od Milana u juniorskoj Ligi prvaka u skupini E. Chelsea pa zatim Salzburg padali su u do sad neosvojenoj tvrđavi u Zagrebu, ali Milan je u 5. kolu prekinuo taj niz. U vrlo sadržajnom prvom poluvremenu u samo četiri minute vidjeli smo pogotke s obje strane, ali na kraju je odlučujući bio onaj sredinom drugom poluvremena, iz kaznenog udarca kojime je Milan porazio momčad Ivana Senzena.

GOL MILANA POGLEDAJTE OVDJE

U prvih 20 minuta trajalo početno ispitivanje snaga, period u kojemu je tek jednu priliku imao Milan preko Stalmacha koji je na samom startu susreta tukao glavom, pravi show tek je uslijedio. Isti je igrač prošao kroz sredinu terena, uz malo mu se sreće lopta nakon jednog duela odbila, a Stalmach ju je na kraju gurnuo za napadača gostiju Jordana Longhija kojemu je ostala tek jedna prepreka, Luka Pršlja. Gurnuo je loptu ispod njega i tako u 25. minuti šokirao publiku u Kranjčevićevoj. Međutim, nije dugo trajalo njihovo vodstvo. Gabrijel Rukavina je u 29. minuti probio po lijevoj strani gostujuće obrane, poslao loptu u sredinu. Na prvu izgledalo je kao lagan plijen za vratara Navu, ali kao vrući krumpir ispala mu je iz ruku, a najbliže je bio Matej Šakota. Napadač Modrih majstorski se snašao i petom je poslao loptu u praznu mrežu, pogodak koji je ekspresno vratio Dinamo u utakmicu.

ŠAKOTIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Ne samo to, momčad Ivana Senzena izgledala je sve bolje. Najprije je nakon izjednačujućeg pogotka iz daljine pokušao Krdžalić, ali je njegov udarac otišao pored gola. Uslijedila je puno bolja prilika, čak najbolja do tada, opasnija i od one iz koje je pao pogodak. Kombinirali su Lukanić i Krdžalić koji je zatim poslao povratnu loptu, na njoj se našao Topić koji je dobro pucao, ali je vodstvo spriječio Paloschi koji je glavom izbio njegov pokušaj iz mreže.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

A kažnjen je na kraju bio Dinamo, i to u drugom poluvremenu. Nakon što se do 75. minute nije događalo ništa vrijedno spomena, po nekoliko polušansi s obje strane, Ruškovački ruši 15-godišnjeg Milanovog napadača Scottija u kaznenom prostoru, a glavni sudac Verboomen bez razmišljanja pokazuje na 11. metara. Bila je slična situacija i u prvom poluvremenu kad je Alesi pokušao iznuditi prekršaj nakon navodnog kontakta s Gubijanom, ali tada je sučeva odluka otišla u Dinamovu korist, ovoga puta, ne. Kapetan Alesi odlučio je izvesti jedanaesterac, poslao je Pršlju u jednu, loptu u drugu stranu i doveo Modre u nove probleme, a svoju momčad u vodstvo.

U zadnjem kolu očekuje ih gostovanje kod posljednje momčadi skupine, Chelsea. Salzburg koji sada bježi dva boda u isto vrijeme kod kuće dočekuje Milan i Dinamo se može nadati da će talijanska momčad ugroziti i Austrijance, ali, više ne ovisi sam o sebi.

Nakon utakmice u kojoj je rezultat mogao otići i na jednu i na drugu stranu komentar je dao trener Ivan Senzen.

- Kao što sam uoči susreta rekao, nijanse su odlučile. Bili smo puno bolji nego u prvoj utakmici u Milanu. Nakon što smo zabili kao da smo bili u nekom dobrom momentumu, stvarali smo nekoliko dobrih prilika, pogotovo pred kraj prvog poluvremena. Standardno, ako u ovakvim utakmicama ne iskoristiš svoje prilike, na kraju uvijek možeš biti kažnjen - rekao je za klupske medije. Osvrnuo se i na jedanaesterac koji je u 75. minuti bio dosuđen za goste

- Bilo je to na skroz drugoj strani terena, bilo je očigledno istrčavanje našeg igrača, sad je li on prije udario loptu ili njega, ne znam. Možda malo pre mekano po mom mišljenju, ali imali su isto tako jednu situaciju u prvom poluvremenu kad se sudac nije oglasio, pa je možda ovo bila kompenzacija - podvukao je trener Modrih juniora koji je ponovno bio itekako ponosan na dečke s kojima će u zadnjem kolu pokušati napraviti maksimalno dobar rezultat u Londonu kod Chelsea u nadi da će Milan pobijediti Salzburg u gostima.


DINAMO U19 - MILAN U19 1:2 (Šakota 29‘/Longhi 25‘, Alesi 77‘ 11m)

PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - KRAJ! Dinamo je izgubio od Milana.

90+3 - Izlazi Alesi, ulazi Parmiggiani (Milan).

90+3 - Gala (Milan) je dobio žuti karton.

90 - Žuti karton dobio je Bakoune (Milan).

87 - Zamjena kod Milana. Izlazi Longhi, a ulazi Mangiameli.

86 - Ilečić, koji je ušao koji trenutak ranije, je dobio neugodan udarac i moraj je izaći iz igre. Senzen je napravio sve zamjene pa je Dinamo oslabljen do kraja.

83 - Trostruka promjena kod Dinama. Izlaze Lukanić, Ruškovački i Topić,a ušli su Ilečić, Majdnandžić i Gurlica.

77 - GOL! Alesi zabija iz penala za novo vodstvo Milana.

76 - PENAL ZA MILAN! Pao je Scotti nakon sudara s Ruškovačkim, a sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

72 - Dvostruka izmjena kod Dinama. Izlaze Brkljača i Šakota, a ulaze Kanižaj i Vrbančić.

66 - Izlazi Traore, ulazi 15-godišnji Scotti. Izašao je i Stalmach, a ušao Gala (Milan).

63 - Stalmach (Milan) je dobio žuti karton.

62 - Salzburg na poluvremenu vodi 3:1 protiv Chelseaja.

58 - Brkljača (Dinamo) je dobio žuti karton.

56 - Šakota (Dinamo) je dobio žuti karton.

56 - Brkljača je opet opalio iz daljine, ali ponovno lopta ide pokraj gola.

52 - Probao je sada Milan, ali Zeroli se spetljao i puknuo u gol aut.

50 - Gubijan (Dinamo) je dobio žuti karton i propušta susret sa Chelseajem.

49 - Probao je Šakota, ali puca iznad gola.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

46 - U svlačionici je ostao Simić, a ušao je Bakoune (Milan).

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1 - Kraj prvog dijela. Milan i Dinamo su zabili po gol, a isti rezultat je i u susretu Salzburga i Chelseaja gdje je u tijeku 22. minuta.

45+1 - Paloschi (Milan) je požutio.

45 - Brkljača je sada dobro opalio s 20-ak metara, ali njegov pokušaj odlazi malo pokraj gola.

41 - Topić je glavom pucao preko gola.

39 - Traore (Milan) je dobio žuti karton i može biti sretan što nije isključen.

37 - Izvukao se Milan. Dinamo je stisnuo goste i u par navrata pokušao doći do gola. Prvo je pokušao Brkljača koji nije dobro zahvatio loptu, a onda je na nju nasletio Topić i opalio po golu, ali netko od braniča je skinuo s crte.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

33 - Opet je nered u obrani Milana napravio Rukavina koji je poslao sjajnu povratnu loptu. Nakon odbijanaca se odbila do Krdžalića koji puca iz daljine, ali sjajno brani Nava.

29 - GOOOOL! Izjednačuje Dinamo. Rukavina je sjajno prošao po boku i uposlio Šakotu. Golman Nava je nespretno reagirao i to je kaznio Šakota koji zabija za 1:1!

ŠAKOTIN GOL POGLEDAJTE OVDJE.

27 - Garbijel Rukavina je pokušao poravnati, ali nije bilo sreće.

25 - GOL! Longhi zabija za vodstvo Milana. Simić je uspio proći nekoliko metara i izboriti se da loptu prenese do Longhija koji nije imao težak zadatak.

GOL MILANA POGLEDAJTE OVDJE.

16 - Traje sada pritisak Dinama. Modri su pokušali iz kornera, koji je prerastao u prekršaj za Dinamo bliže golu nakon kojeg je izboren novi korner. Na kraju se Milan uspio spasiti.

9 - Žuti karton dobio je Nsiala Makengo (Milan).

2 - Milan je odmah zaprijetio, ali udarac Stalmacha glavom hvata Pršlja.

1 - Počeo je susret u Kranjčevićevoj!

Linker
20. svibanj 2024 13:45