Bruno Petković je postigao prekrasan gol u susretu sa Spartakom

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KIŠA GOLOVA U LENDAVI

VIDEO: Dinamo se izvukao iz ponora i upisao remi, Petkoviću samo tri minute dovoljne za novu majstoriju

Dinamo je s 3:3 protiv Spartaka iz Trnave zaključio pripremni dio u Sloveniji
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. srpanj 2022. 20:02

DINAMO - SPARTAK 3:3 (Menalo 38', Petković 49', Emreli 90'/Ristovski 29', 11m, Štefanik 31', Koštrna 34')

LENDAVA Stadion Športni park. Bez gledatelja.

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - S. Ristovski, Theophile-Catherine, Perić, Bočkaj - Ademi - Menalo, Baturina, Tolić, Oršić - Drmić. Drugo poluvrijeme (4-4-2): Livaković (od 65. Zagorac) - S. Ristovski (od 77. Marin), Dilaver, Lauritsen, Ljubičić - Emreli, Mišić, Ademi (od 65. Štefulj), Špikić - Drmić (od 65. Rukavina), Petković. Trener: Ante Čačić.

SPARTAK TRNAVA (4-1-4-1): Takač (od 46. Vantruba) - Koštrna (od 77. Boledovič), Štetina (od 61. Čurma), Tumma, Mikovič (od 70. Kozak) - Savvidis (od 46. Bukata) - Ivan (od 46. Azevedo), Štefanik (od 77. Karhan), Prochazka (od 61. Oseni), Bamidele - M. Ristovski (od 46. Boateng). Trener: Michal Gašparik.


Škendija 3:0, Nafta 3:0 i Spartak Trnava 3:3. Tako izgleda niz zagrebačkog Dinama u pripremnim utakmicama u Sloveniji, koju modra ekspedicija napušta nakon dvoboja sa Slovacima okončavši remijem pripremni dio u susjednoj državi. Nije bilo lako suparnicima koji se poznaju iz jeseni 2018. u Europskoj ligi, utakmica u Lendavi počela je na oko 35 stupnjeva Celzija. Dinamo je odigrao očajno prvih 45 minuta, u nastavku je bio osjetno bolji suparnik i nakon što je gubio s tri razlike uspio je ostati neporažen.

Prve pripremne minute u ljeto 2022. za Dinamo su u petak odradili reprezentativci Dominik Livaković i Mislav Oršić, dok Josip Šutalo opet nije kandidirao za nastup, kao ni njegov prezimenjak Boško, koji će još neko vrijeme morati pričekati na debi.

Slovaci su od samog starta kontrolirali igru, nije se Dinamo postavio kako se očekivalo od, barem na papiru, kvalitetnije momčadi. Imao je Oršić dvije solidne prilike, oba puta vratar Takač je obranio. U 25. minuti Livaković je upisao čudesnu obranu nakon udarca Štefanika iz blizine, ali bila je to samo odgoda kraha.

Uslijedilo je razdoblje od šest minuta u kojem se Dinamo doslovno raspao. U 28. Ivan se probio po strani Petra Bočkaja i u kaznenom prostoru prekršajem ga je zaustavio Dino Perić. Najstroža kazna za Milana Ristovskog, bivšeg igrača Rijeke i mlađeg brata dinamovca Stefana, sigurnog realizatora za vodstvo Spartaka. U 31. je Livaković spasio nakon pogreške Kevina Theophile-Catherinea, kontre i udarca Bamidelea, ali Perić je potom loptu uspio odbiti samo do Štefanika, strijelca lijepog gola s ruba šesnaesterca. Takač se opet istaknuo u 33. nakon udarca Arijana Ademija, a u 34. nova lopta iza leđa Livakovića. Milan Ristovski asistent, Koštrna strijelac za 3:0. Theophile-Catherine, Perić i Bočkaj zaslužili su oštre kritike trenera za obrambenu igru protiv aktualnog osvajača Slovačkog kupa.

U 38. je pogriješio i Takač. Oršić je ubacio pred vrata, čuvar mreže Spartaka naskočio na Drmića i iz ruke mu je ispala lopta koju je Luka Menalo uspio spremiti u mrežu za povratak Dinama u igru.

Nakon poraznog prvog dijela, Čačić je u poluvremenu reagirao, promijenio formaciju, ubacio sedmoricu novih igrača i na djelu smo vidjeli jedan drugi Dinamo, ozbiljniji, konkretniji. U 49. nova pripremna majstorija Brune Petkovića. Pronašao ga je Dario Špikić, Petković je na 20 metara prošao prvog čuvara, ušavši u šesnaesterac zarolao loptu i onda je ljevicom pogodio mrežu. Od 46. do 65. Robert Ljubičić je igrao lijevog beka, a potom se ovaj veznjak vratio na prirodniju poziciju izlaskom Ademija.

U 74. lijepa akcija Dinama, Špikić je odigrao za Petkovića, on propustio za Emrelija, koji svoj 25. rođendan nije proslavio pogotkom, lopta je od bloka otišla u korner. Nije tada, ali jest u 90. minuti. Petković je ostavio loptu Azeru, koji je ušao u kazneni prostor i ljevicom pogodio za konačnih 3:3.

CIJELI SUSRET DINAMA I SPARTAKA I SVE GOLOVE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 22:55