ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POBJEDA MODRIH U VARAŽDINU

VIDEO: Dinamo slavio na krilima dvostrukog strijelca Ivanušeca, zabio i Ademi, a najljepši gol djelo je Teklića

Debi u HNL-u u modrom dresu upisali su Mauro Perković i Gabrijel Rukavina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. veljača 2023. 16:49

VARAŽDIN - DINAMO 1:2 (Teklić 81./Ivanušec 49., 73., Ademi 86.)

Varaždin: Zelenika - J.Stanić, Ba ?, Pellumbi, Kolarić (od 55. Urata) - Pilj (od 72. Pereira), Puclin (od 86. Domjanić) - Banovec (od 55. Šaranić), Teklić⚽, Šego (od 71. Mitrovski) - Brodić

Dinamo: Livaković - Ristovski, Perić (od 80. Perković), B.Šutalo, Ljubičić - Mišić - Špikić (od 31. Menalo), Bulat (od 80. Ademi⚽), Baturina, Ivanušec⚽⚽ (od 88. Rukavina) - Drmić (od 46. Petković)


Modri su odličnom prezentacijom u drugom poluvremenu na krilima Luke Ivanušeca stigli do trijumfa u Varaždinu. Tako se Čačićeva momčad u miru može pripremati za "El Croatico" koji slijedi idući vikend. Ima i dalje veliku prednost u odnosu na Hajduk, a igra u drugom dijelu bila je najbolja izvedba Modrih ovog proljeća. Bila je to definitivno dobra najava najvećeg derbija hrvatskog nogometa za plave dečke.

Divan je dan bio u Varaždinu, prekrasno ispunjenje tribine, baš je vladala prava nogometna atmosfera. Najvjerniji navijači Modrih BBB napunili su do vrha tribinu predviđenu za njih, imala je Čačićeva momčad gromoglasnu i stalno podršku. Poklonici Varaždina su se javljali kad su dečki Marija Kovačevića kretali prema vratima Livakovića.

Kulisa je dakle bila sjajna, ali je sadržaj varaždinskog sraza u prvom poluvremenu bio siromašan. Gledali smo ‘niskokalorični nogomet‘, nogomet ‘na dijeti‘. Ponekad je doduše bilo živahno, ali ne pretjerano zabavno. Kao da je i jedne i druge više zanimalo kako sačuvati svoju mrežu nego ugroziti suparničku. Kad se sudare takve dvije nogometne filozofije, onda se definitivno ne može uživati u nogometu.

Eto, recimo u toj prvoj dionici, prvak i favorit Dinamo nije uputio niti jedan udarac u okvir Zelenike, tek je zabilježen jedan udarac koji je prohujao kraj grede, bio je to onaj Mišićev... Modri su kao i uglavnom kompletnog ovog proljeća djelovali jalovo prema naprijed. Istina, nakon desetak minuta igre, zabilježili smo jednu akciju, Špikić je zaobišao Zeleniku, ali nije pogodio centaršut. Još jedna situacija koje mogla bolje završiti za Modre zbila se nakon nešto više od dvadesetak minuta igre. Prodorni Ristovski probio je bok, centrirao po travi, ali je lopta prošla kroz peterac Zelenike.

Nakon 28 minuta igre, Modri su ostali bez Darija Špikića. Nagazio ga je Lamine Ba, zanimljivo, sudac Titlić to jasno i opasno gaženje nije prepoznao kao prekršaj. Uletjela je Dinamova liječnička služba, odmah je pokazano da Špikić neće moći nastaviti s igrom. Ako neće moći igrati na velikom derbiju s Hajdukom idući vikend, bit će to hendikep za Čačićevu momčad. Inače, zanimljivo jest da ga je zamijenio Luka Menalo, koji je na utakmici osmine finala kupa na Parku mladeži protiv Splita zaradio potres mozga. Ali očito je Menalo čvrsta i nepokolebljiva sorta i nije mu smetalo.

U samoj završnici prvog dijela Michele Šego je opalio sjajnim volejem, ali je Livaković vrhunski obranio.

Početkom druge dionice, izgledalo je kao da su Modri u stanci između dva poluvremena najeli sirovog mesa. Jurnuli su kao pušteni s lanca predvođeni Petkovićem koji je zamijenio Drmića. Nakon nekoliko gužvi u šesnaestercu domaćina, Dinamo je vrlo brzo poveo, bila je to vrhunska suradnja asistenta Ristovskog i strijelca Ivanušeca koji nije želio slaviti pogodak u svom gradu. Bio je to treći pogodak Ivanušeca ove sezone, a prvi nakon 1. listopada kad je zabio Slaven Belupu.

A onda je Luka Ivanušec, daleko najbolji igrač utakmice, zabio još jedan. Uz to, imao je u međuvremenu i jedan odličan udarac koji je amortizirao Zelenika, najbolji u redovima Varaždina. Bio je Ivanušec dobar i protiv Istre 1961, očito se diže u formi i postaje jedan od ključnih igrača Dinama.

Istina, imao je i Varaždin jednu priliku nakon vodstva Modrih od 1:0, imao je Petković i jedan zicer, išao je sam na Zeleniku, ali je vratar domaćih bio bolji i obranio. Kad se činilo da Dinamo pobjeđuje bez problema, asistencija Brodića i pogodak Teklića donose neizvjesnost utakmici. Ipak, ostalo je na neizvjesnosti, jer je ubrzo zabio Ademi i Dinamo je odnio sva tri boda iz baroknog grada. Valja napomenuti da su jučer za Dinamo službeno debitirali u HNL-u novo lice Mauro Perković i Gabrijel Rukavina.


Prijenos uživo:

Pogotke s utakmice Varaždin:Dinamo pogledajte OVDJE

KRAJ UTAKMICE

90‘- Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88‘- Debi u seniorskom dresu upisat će Gabriel Rukavina. Mladi 19-godišnji krilni napadač ušao je umjesto dvostrukog strijelca Ivanušeca.

86‘- GOOOL! Ademi zabija netom nakon što je ušao i povećao vodstvo na 3:1. Iako je Teklić dao nade domaćinu, čini se da će Dinamo ipak iz Varaždina otići sa tri boda.

81‘- GOOOOL! Varaždin je smanjio vodstvo gostiju, Teklić nakon kombinacije s Brodićem trese mrežu za 2:1.

80‘- Svoj debi u Modrom dresu upisat će Mauro Perković koji je došao iz Istre 1961. Ušao je umjesto Dine Perića.

79‘- Malo je nedostajalo da se povratnik u sastav, Boško Šutalo upiše među strijelce. Bio je najviši nakon kornera, ali je njegov pokušaj otišao pored vrata.

image


Pruzanje pomoci golmanu Varazdina Oliveru Zeliniki.

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

78‘- Pravi dar-mar napravio je Baturina na desnoj strani, slomio svojeg čuvara, a onda je njegov pokušaj otišao u korner.

73‘- GOOOL! Dinamo vodi 2:0. Ponovno je strijelac bio danas raspoloženi Ivanušec. Gostujući navijači euforiju su obilježili s nekoliko baklji na terenu.

69‘- U dva je navrata Dinamo prijetio preko Menala. Najprije mu je Zelenika obranio udarac, a zatim je Pellumbi izašao u pravovremeni blok.

63‘- Ponovno je glavni akter bio mladi Dinamov veznjak, Marko Bulat. Izveo je slobodan udarac na 25 metara od gola i onda opalio visoko iznad vrata Olivera Zelenike.

60‘- Bulat se ubacio iz drugog plana, podigao loptu u potrazi za nekime od svojih igrača na povratnoj, ali nju je spremno dočekao Urata.

53‘- Izvukao se najprije Dinamo kad je Livaković obranio udarac Baa, a onda je nakon kontre ponovno opasan Ivanušec, ali preko gola.

49‘- GOOOOL! Ivanušec je primio loptu od Ristovskog, sjurio se prema kaznenom prostoru, a onda je s(p)retno utrpao loptu u mrežu. Tijekom pogotka sudario se sa Zelenikom koji je ostao ležati na terenu, ali je sve u redu s golmanom Varaždina.

48‘- Odmah je živnuo Dinamov napad po ulasku Petkovića, uposlio je Baturinu koji je sa strane tražio nekoga od svojih na petercu, izbacili su to domaćini.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

46‘- Počeo je nastavak susreta u Varaždinu. Umjesto Josipa Drmića ušao je Bruno Petković.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘- Propustio je Varaždin matirati goste u samom finišu prvog poluvremena, ali je Livaković sačuvao mrežu netaknutom.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

41‘- Kakva prilika za Dinamo! Ristovski je išao iz kosa, pronašao je Menala na povratnoj lopti, ali branič Modrih iz izgledne prilike šalje loptu visoko iznad gola.

39‘- Iza nas je period od skoro deset minuta bez prilika s obje strane. Bruno Petković počeo je sa zagrijavanjem, možda ga Čačić ubaci već na startu drugog poluvremena

31‘- Umjesto ozlijeđenog Špikića na teren je ušao Menalo koji je na Parku Mladeži protiv Splita ovog utorka pretrpio potres mozga. Ipak, čini se, spreman je za ovaj susret.

29‘- Špikić mora napustiti igru. Čini se da je u jednom duelu izvukao deblji kraj, ušla je najprije liječnička služba, a zatim su iznijeli napadača s terena. Još nije poznato tko će umjesto njega na teren, a u međuvremenu Dinamo ima igrača manje.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

27‘- Evo i domaćina! Pucao je Fran Brodić koji je ciljao bliži kut, ali je lopta iz velike blizine otišla pored gola. Prvi je to udarac prema golu za igrače Varaždina.

23‘- Najozbiljnija prilika! Pobjegao je Ristovski po desnoj strani, gađao je Špikića na petercu, ali je Zelenika to malo okrznuo, dovoljno da ne dođe na nogu Dinamova napadača. Ostaje 0:0.

20‘- Opet je jednim dodavanjem izbačena obrana domaće momčadi. Ovoga je puta Ivanušec tražio Baturinu, ali po drugi put danas Zelenika dobro čitav akciju i na vrijeme istrčava očistiti opasnost.

16‘- Mišić pokraj gola! Odlučio je veznjak Dinama opaliti nakon što je lopta došla do njega na vrhu šesnaesterca, ali je taj pokušaj otišao pored vrata.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

14‘- Lagan plijen za Livakovića. Pellumbi je probio po lijevoj strani, izgubio je očito malo snage u tom sprintu pa je uputio lagan udarac kojega je dočekao vratar Modrih.

10‘- Dobra prilika za Dinamo! Špikić je zaobišao Zeleniku, gurnuo si loptu malo previše loptu u for, umjesto udarca odlučio je centrirati nekome u sredini, ali je lopta prohujala prema autu.

8‘- Mišić je dodavanjem izbacio čitavu obranu domaćih, pokušao je uposliti Špikića, ali je Zelenika pročitao ovu namjeru i istrčao na loptu.

5‘- Nakon prvih pet minuta ni jedni ni drugi još nisu oprobali svoj udarac, igra se najviše na sredini terena gdje Dinamo pokušava uspostaviti dominaciju.

1‘- Počela je utakmica u Varaždinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 00:20