JOHAN EYCKENS Belga Via Afp
SUDAR U ROVINJU

Video: Dinamo stigao do prve pobjede u Rovinju! Menalo i Jurić slomili otpor Slovenaca, debitirao Bočkaj

Zadovoljan sam pristupom, momci su dali koliko su mogli u ovom trenutku - rekao je Kopić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2022. 16:27

DINAMO - OLIMPIJA 2:0 (Menalo 65', Jurić 67')

DINAMO (3-5-2): Zagorac - Theophile, Dilaver, Franjić - Špikić, Tomek, Baturina, Ivanušec, Bočkaj - Petković, Oršić. Trener: Željko Kopić,. Drugo poluvrijeme: Čavlina - Milić, Lauritsen, Perić - Moharrami, Gojak, Duvnjak, Bulat, Menalo - Jurić, Barišić

OLIMPIJA (4-3-3): Banić - Boakye, Milović, Crnomarković, Pavlović -, Kapun, Pilj - Ziljkić, Mudražija, Sešlar - Nukić (još su igrali: Matić, Andrejašić, Korun,, Delamea, Ratnik, Tomić, Gavrić, Aldair, Bskera, Kurež. Trener: Dino Skender

-------------------------------------------

Luka Menalo i Deni Jurić su u samo dvije minute ugasili vatru ljubljanskih Zmajčeka i donijeli trijumf Modrima u prvoj pripremnoj utakmici na zimskom kampu u Rovinju. Prvo je Jurić asistirao Menalu koji je pogodio s nekih desetak metara, a minutu kasnije Menalo je asitirao Juriću koji je golgeterski reagirao i majstorski loptu poslao u mrežu.

Bila je to 'točka na i' predstave Dinama koja se definitivno može ocijeniti uspješnom. Nastavljena je i ona priča s kraja polusezone kad Dinamo na četiri utakmice zaredom nije primio pogodak. Nije ga primio niti jučer u Rovinju. Trener Željko Kopić igrao je s dva posve različita sastava koji su dobili po 45 minuta, ali tako je to obično na pripremama. Prema očekivanjima, Modri su se prezentirali s trojicom igrača u zadnjoj liniji, to se pokazalo jako dobrim u posljednjim utakmicama jesenske polusezone, pa će takva formacija uglavnom egzistirati i na proljeće.

U Rovinju je bilo sunčano, ali i dosta hladno, a za vriijeme utakmice gnjavila je bura. Utakmica se službeno igrala bez gledatelja, jer je preskupo odraditi sve epidemiološke protokole. Ipak, bilo je gledatelja koji su 'visili' s ograde Valbrune, a neki su se u drugom poluvremenu uspjeli probiti i na tribine.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE (1:0 na 1.21:10 i 2:0 na 1.22:25)

Gledali smo, recimo to tako, kotrektan nogomet, jedni i drugi iskazali su podosta želje i htijenja, čak bi kazali da su i Dinamo i Olimpija impresionrali borbenošću i željom za dokazivanjem na startu priprema. Željko Kopić će inzistirati na brzom protoku lopte, to je itekako bilo vidljivo. Stalno je tražio da se lopta što brže distribuira, da putuje od noge do noge, htio je brzo građenje igre. Očito će takav stil igre biti Dinamov 'trade mark'.

Vidjeli smo i premijeru Petra Bočkaja za Dinamo. Ispričao je priču koju smo znali o njemu, ima bogodanu lijevu nogu, nekoliko puta je pokazao kako će njegovi centaršutevi biti od velike koristi Modrima na proljeće. Zanimljivo je bilo od samog starta utakmice. Još nije prošlo niti deset minuta, a Petković, Bočkaj i Ivanušec su udarcima priprijetili Baniću. Najozbiljniji je bio pokušaj Petra Bočkaja izravno iz kornera, zamalo je lopta pruhujala kraj vratnice. Modri su od samog starta dominirali u posjedu lopte, uostalom najbolji pokazatelj je rezultat od 72:28 posto na koncu prve dionice.

Međutim, ipak je prvu veliku priliku imala Olimpija. Modra obrana je ispala, Nukić se našao sam ispred Zagorca koji se međutim istakao pravovremenom intervencijom. Malo kasnije i Pilj je snažno pucao s nekih 18 metara, ali je zamalo bio neprecizan. Još jednom je u prilici bio Nukić kad je sam nadiarao iskosa prema Zagorcu, ali je pravovremeno blokiran... To je uglavnom bilo sve od u prvom poluvremenu. Modri su pak ponajviše prijetili preko raspoloženog Brune Petkovića, koji je jučer izledao jako dobro. Nije zabio, ali nalazio se u nekoliko zanijmljivih situacija.

Posebno je bila pamtljiva jedna nakon pola sata igre. U svom poznatom stilu, 'povaljao' je dvojicu obrambenih igrača Olimpije, ali je njegov udarac u konačnici Banić obranio. Vratar Olimpije bio je jako dobar i odlično je obranio udarac Oršića.

U drugom poluvremenu nastavila se modra dominacija u posjedu lopte, Ljiubljančani su pokušavali uglavnom iz kontranapada. Osim pogodaka Menala i Jurića, Modri su još nekoliko puta opasno ugrozli gol Olimpije, iu sjećanju je ostao jako dobar udarac Gojaka. Slijedeću utakmicu na pripremama Dinamo igra 16. siječnja protiv Kopra.

- Zadovoljan sam pristupom, momci su dali koliko su mogli u ovom trenutku. Sredinom prvog poluvmrena smo podigli itenzitet igre i imali nekoliko prilika u kojima smo mogli možda i bolje reagirati. U drugom dijelu smo dominirali i zabili dva gola. Zadovoljan sam jer nemamo nikakvih ozljeda i nastavljamo po planu - rekao je trener Kopić nakon susreta.

Zaigrali su neki igrači iz druge momčadi?

- To je ono što Dinamo radi, kad god se ukaže prilika da pokažu što znaju da im to i omogućimo. Odigrali su dobro svojih 45 minuta. Atmosfera na pripremama je pozitivna, momci jako dobro rade.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:31