DAMIR KRAJAC Cropix
SLAVLJE NA MAKSIMIRU

VIDEO: Dinamo upisao novu pobjedu! Baturina zabio iz fantastične akcije, poentirao i džoker s klupe

Nogometaši zagrebačkog kluba upisali su nova tri boda i tako se približili vodećem dvojcu
Piše: SN, Predrag JurišićObjavljeno: 04. veljača 2024. 19:12

DINAMO - GORICA 2:0 (Baturina 22., Špikić 73.)

DINAMO: Zagorac - Ristovski, Theophile-Catherine ?, Perković, Ogiwara - Mišić, Sučić (od 70. Ademi) - Kaneko (od 70. Špikić ⚽), Baturina ⚽ (od 77. Bulat), Hoxha (od 70. Vidović) - Petković (od 83. Brodić)

GORICA: Banić - Leš (od 65. Lazarov), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Munksgaard, Soldo (od 81. Kapulica), Pršir (od 83. Sagna), Mitrović - Jurić (od 83. Ilečić), Matavž (od 65. Blummel)

Golove pogledajte OVDJE.


Ostvarili su Dinamovi nogometaši i drugu uzastopnu pobjedu, svladali su Goricu 2:0 (1:0) zgodicima Baturine i Špikića i sad "pušu za vrat" vodećoj Rijeci i Hajduku. Riječani imaju četiri, a Splićani dva boda više, ali Dinamo ima utakmicu manje (doma s Varaždinom) i sve je opet posve otvoreno u utrci za naslov. Dinamo je opet "tu", Dinamo se vratio na pobjedonosnu stazu, a ovaj je put i dojam o nastupu Plavih bio pozitivan poput rezultata.

Imali su Zagrepčani desetak prigoda, vratar Banić nerijetko je bio "na streljani", no svojim je obranama omogućio Gorici pristojan poraz. U Dinamovu je dresu debitirao Japanac Ogiwara, ostavio je solidan dojam na lijevom obrambenom boku, a svakako valja istaknuti i da ovaj put nije bilo slabe karike u Dinamovoj postavi. Štoviše, Mišić i Baturina pokazali su da se vraćaju u formu, Petković je odradio dobar posao, Ristovski je bio odlučan i britak na desnom braniču... I sve su to definitivno razlozi za zadovoljstvo u Maksimiru,a dodajmo da su na kraju dvoboja, kad su igrači došli pred sjevernu tribinu, Bad Blue Boysi istaknuli transparent "Ne damo da potoneš".

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Iako su gosti opasno zaprijetili već u 2. minuti (Jurićev je snažni udarac s desetak metara Zagorac zaustavio), Dinamo je nakon toga odmah preuzeo inicijativu i pokazao odlučnost i ozbiljnu nakanu da upiše nove bodove. Bili su Plavi znatno energičniji nego u prve dvije utakmice, vidjelo se to u prvih 45 minuta, u kojima su posve nadigrali goste iz Velike Gorice, stvorivši nekoliko prilika, ali iskoristili su samo jednu.

Raspoložen je bio povratnik u sastav Mišić, čiji su prekidi bili "opća opasnost" za Goricu, pa su tako Petković i Perković bili u dobrim situacijama nakon Mišićevih ubacivanja na peterac, ali loše su reagirali u izglednim situacijama. Dinamov je protok lopte bio brži nego na ranijim dvobojima, a znali su domaćini i ugroziti goste udarcima izvan kaznenog prostora (dvaput razigrani Baturina), pa je pogodak u Banićevoj mreži doista "visio u zraku".

U 19. minuti Mišić je pogurnuo Kaneka u lijepu priliku, Japanac je tukao s desetak metara iskosa s desne strane, ali vratar Gorice bio je dobro postavljen i obranio je tu loptu. A dvije minute kasnije, o "slučaju Brekalo" oglasili su se i Bad Blue Boysi, svoj su stav iskazali podignuvši na sjeveru transparent "Dosta menadžerskog reketa, Bara odj... od Dinama"...

image

Trasparent navijača

DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamo je kontrolirao igru, tražio je taj pogodak, pokušavao je probiti zgusnutu 5-4-1 formaciju gostiju. U dva su navrata Japanac Ogiwara i Hoxha napravili višak na lijevome boku, Ogiwara se u svom debiju dobro predstavio, vidi se da zna igrati, hitar je i odgovoran i dvaput je lijepo, od prve, proigrao Hoxhu.

Nakon jedne od tih kombinacija, Hoxha je izborio udarac iz kuta nakon kojeg je Dinamo u 33. minuti poveo! Baturina je materijalizirao fantastičnu, na treninzima do najsitnije potankosti uigranu akciju u kojoj su sudjelovali još Mišić i Petković! Takvi zgodici čine trenere ponosnim, jer su zrcalo rada na vježbanju, Jakirović je stoga imao još kakvog razloga za zadovoljstvo.

Željeni je pogodak skinuo teret s Dinamovih nogometaša, ali nisu stali, i dalje su pritiskali goste, pa su do odlaska na odmor imali još dvije zgode za povećanje vodstva. Posebno je dobra bila prilika Ristovskog u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela, no njegov je udarac sa 12 metara obranio Banić.

image

Banić

DAMIR KRAJAC Cropix

U nastavku je Dinamo malo spustio ritam, probudili su se i gosti, pa su nakon pogrešaka Sučića i Kaneka stvorili dvije prilike, ali do pogotka nisu došli. Mitrović je, naime, s 18 metara tukao pokraj vrata, dok je Zagorac padom u noge odnio loptu Juriću u čistoj situaciji... Osjetio je trener Sergej Jakirović da mora nešto promijeniti, pa je u 70. minuti uveo u igru Ademija, Vidovića i Špikića, kako bi unio novu energiju i podignuo tempo igre.

U tome je i uspio i samo tri minute poslije, Ademi i Špikić kreirali su i drugi pogodak, koji je praktički i prelomio utakmicu. No, Plavi nisu stali, do kraja su imali još nekoliko šansi, ali raspoloženi vratar Banić zaustavio je pokušaje Vidovića, Petkovića, Baturine, Špikića..., spasivši tako svoju momčad rezultatskog debakla.

image

Statistika Dinamo - Gorica

SOFASCORE


Gotova je utakmica. Dinamo je pobijedio 2:0. Zagrebački klub je sada došao do 40 bodova, ima dva boda manje od Hajduka i utakmicu manje, a četiri manje od Rijeke.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

90+2. Ivan Banić je upisao 13. obranu. Pucao je Bulat.

90. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

83. ⇔ Dvije izmjene kod Gorice i jedna kod Dinama. Kod Gorice su izašli Jurić i Pršir, ušli Ilečić i Sagna, a kod Dinama je Brodić zamijenio Petkovića.

80. Još jednom brani Banić, ovaj put pokušaj Vidovića.

77. ⇔ Izašao je Baturina, ušao Bulat.

73. ⚽ GOOOOL! Vodi Dinamo s 2:0. Gol je postigao Špikić koji je prije nekoliko minuta ušao u igru. Ademi se sjurio kroz obranu gostiju, zavrnuo u sredinu, a neko od igrača Gorice je loptu samo smirio za Špikića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

70. ⇔ Tri izmjene kod Dinama, Izašli su Sučić, Kaneko i Hoxha, a ušli Ademi, Špikić i Vidović.

69. Pogriješila je obrana Gorice i poklonila loptu Petkoviću koji gađa suprotni kut, ali Banić sjajno brani.

67. Novu brzu akciju Gorice je inicirao Mitrović koji je uposlio Jurića, ali on se nije najbolje snašao pa je Zagorac ukrotio ovaj napad gostiju.

65. ⇔ Dvije zamjene kod Gorice. Ušli su Blummel i Lazarov umjesto Matavža i Leša.

64. Odlično je Sučić prevario svojeg čuvara i pucao, ali točno u Banića.

59. Evo i Gorice i to prvi put nakon samog otvaranja utakmice. Pucao je Mitrović, ali lopta je prošla par metara pokraj gola.

57. Probao je sada Petković, ali nema ničeg drugog osim kornera, jedanaestog na utakmici za Dinamo.

53. Nemamo što zapisati u prvim minutama drugog poluvremena osim da je Banić napravio jednu malu grešku prije nekoliko minuta, ali Hoxha to nije iskoristio.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

46. Počeo je nastavak utakmice.

Gotovo je prvo poluvrijeme, Dinamo vodi 1:0. Modri su bili bolji svih 45 minuta, kontrolirali posjed, ali nije bilo previše izglednih prilika. Gol je Baturina postigao nakon sjajno izrađene akcije nakon kornera. Neposredno prije kraja prvog poluvremena priliku je imao i Ristovski, ali Banić je i to obranio.

45. Probao je i Hoxha, ali Banić brani.

41. Dinamo i dalje napada, probao je4 sada Mišić, ali sve što su domaćini dobili je osmi korner u prvom poluvremenu.

33. ⚽ GOOOL! Vodi Dinamo 1:0! Gol je postigao Baturina nakon uigrane akcije iz kornera. Baturina je izveo korner, odigrao akciju s Mišićem i Petkovićem, a Dinamova 'desetka' je mirno pogodila suprotni kut Banićevog gola.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

28. Kaneko je opet opasan na desnoj strani, ubacio je u sredinu i tražio Mišića, ali obrana Gorice je loptu izbacila u korner.

24. ? Prvi žuti karton na utakmici je dobio Theophile nakon starta na Mitroviću.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

23. Šut je sada okušao Petković i to iz slobodnog udarca, ali lako je to obranio Banić.

20. Brani sada Banić pokušaj Kaneka. Nije Japanac loše pucao, ali nije to bio težak 'zalogaj' za vratara Gorice.

13. Dinamo je zagospodario terenom, lopta je uglavnom u posjedu modrih nogometaša, ali prave prilike nema. Sada je Baturina pokušao iz daljine, ali lopta je prošla pored gola.

7. Još jednom je Gorica zaprijetila. Jurić je povukao jednu kontru, dodao do Mitrovića, ali on se poskliznuo u trenutku kad je trebao pucati.

2. Odmah na početku utakmice dugi prekid zbog jednog dvoboja u šesnaestercu Dinama. Ostao je ležati Mitrović, ali se oporavio i nastavio s igrom.

Počela je utakmica između Dinama i Gorice.

> Iz Dinama javljaju da je standarni branič Stefan Ristovski odlučio promijeniti broj na dresu. Umjesto dosadašnjeg broja 13 makedonski bi reprezentativac trebao nositi broj 22. Europske će utakmice, zbog UEFA-inih propozicija, i dalje igrati sa starim brojem.

Izazvalo je to buru oduševljenja kod određenog broja navijača maksimirskoga kluba jer su takav potez povezali s potencijalnim dolaskom Osijekove 'trinaestice' - Ramona Miereza. Međutim - kako je u ekskluzivnom razgovoru za SN kategorički demantirao klupski direktor Osijeka Vladimir Čohar - argentinski napadač navodno nije na prodaju.

Više o tome pročitajte OVDJE.

15.50 Stigli su sastavi. Sergej Jakirović u vatru će od prve minute gurnuti debitanta iz Japana Takuyu Ogiwaru, a na klupi će ostaviti Arijana Ademija. Umjesto kapetana Modrih startat će Petar Sučić.

Kod Gorice su očekivano u vrhu napada Ante Matej Jurić i Tim Matavž.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:27