YIANNIS PANAGOPOULOS Afp
NOVA DRAMA

VIDEO Grci pripremili osvetu, gađali privedene Hrvate pred sudom, policija zasuta kamenjem, Atena u blokadi

Ispred suda u Ateni okupila se grupa AEK-ovih navijača i napravila novi nered
Piše: Filip Pavić, SN, JLObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 12:35

Oko 10:30 u petak pred Gradsku sudnicu u Ateni dovedeni su prvi prvi hrvatski navijači koje danas ispitati zbog ubojstva Michalisa Katsourisa u New Philadelphiji u ponedjeljak navečer.

Policija je blokirala sve prilaze sudu jer postoji opravdan strah od moguće odmazde AEK-ovih navijača. Kako javlja naš reporter s lica mjesta, pred sud je došlo više navijača.

Kako javljaju grčki mediji, u jednom trenutko došlo je do incidenta. Oko 150 navijača koji su se okupili počeli su bacati boce na policiju. Objavljen je i video-zapis napada.

>>> VIDEO NAPADA GRKA NA POLICIJU I HRVATSKE NAVIJAČE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Drakonske mjere na sudu

Optuženih 105 bit će grupno dovođeni do nedjelje navečer, njih 30-ak po autobusu svaki dan, kako saznajemo na licu mjesta, a troje istražitelja će ih pojedinačno ispitivati.

Prvih 30 optuženih danas je izvedeno pred trojicu istražitelja kako bi ispričali što znaju. Policijske mjere su i danas na sudu drakonske, unutar sudova su dva MAT voda, dok su optuženici dovođeni u dva plava policijska autobusa.

Pred svakim istražiteljem danas će se izjasniti, dakle, deset okrivljenika. Još 30 navijača bit će dovedeno sutra, dok će se zadnjih 45 naći pred istražiteljima u nedjelju. Neki su navijači tek danas dobili odvjetnika, pa se spominje da bi cijeli proces mogao trajati i duže od propisanih pet dana (rok koji završava u nedjelju). Predsjednik Prvostupanjskog suda Christoforos Lino osigurao ima je tri prevoditelja za hrvatski i jedan za engleski jezik.

Linker
17. lipanj 2024 03:23