DAMIR SENCAR Afp
NIJE SVE TAKO ČISTO

VIDEO Je li Dinamo oštećen na Maksimiru? Ovo je situacija koja je izazvala bijes na terenu i tribinama

Dinamovci su tražili kazneni udarac, Kačavenda je čak zaradio i žuti karton, no promjene odluke nije bilo
Piše: SNObjavljeno: 03. listopad 2024. 11:20

Dinamu je u srijedu na Maksimiru u zadnjim minutama utakmice "pobjegla" pobjeda nad Monacom, te se tako suparnik Modrih na neki način izvukao kaznenim udarcem koji je u 89. minuti realizirao Denis Zakaria. Bila je to situaciju u kojoj je krivac za prekršaj unutar nedozvoljenog prostora bio Maxime Bernauer, a generalni konsenzus je taj da je glavni sudac Harm Osmers donio ispravnu odluku u ovoj situaciji.

Međutim, nešto ranije, točnije u 81. minuti, dvojbena situacija dogodila se i na drugoj strani terena, kada je u šesnaestercu Monaca srušen Bruno Petković. Kačavenda je poslao loptu za hrvatskog centarfora koji se našao u duelu sa stoperom Monaca, te se na prvi pogled činilo kako bi to mogao biti start za najstrožu kaznu.

Ipak, sudac Osmers nalazio se blizu situacije, te je ekspresno dodijelio prekršaj u napadu za Petkovića, tako da je Dinamo ostao bez potencijalno zlatne šanse za novi povratak na dvostruku prednost u utakmici.

Dinamovci su tražili kazneni udarac, Kačavenda je čak zaradio i žuti karton, no promjene odluke nije bilo. Situaciju pogledajte OVDJE.

- Nije mi jasan kriterij suđenja, ne bih se htio vaditi na to, ali neke odluke išle su na njihovu stranu. Pitao sam suca ako ovo na Brunu nije penal, kako ono može za njih može biti? Stvarno mi nisu jasne te odluke - rekao je Martin Baturina nakon utakmice.

Linker
04. listopad 2024 10:31