RONALD GORSIC Cropix
TEŠKO DO POBJEDE

VIDEO: Mislav Oršić spasio Modre u sudačkoj nadoknadi! Dinamo se mučio u Turopolju, a onda se ukazao stari junak

Modri su u samoj završnici protiv Gorice došli do pogotka vrijednog tri boda u 9. kolu HNL-a
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. rujan 2022. 23:24

GORICA - DINAMO 0:1 (Oršić 90‘+2‘)

GORICA (4-5-1): Banić - Jovičić, Steenvoorden, Francois, Suk - Mitrović (od 62. Vujnović), Wague (od 60. Raspopović), Fruk (od 88. Vojtko), Krizmanić, Pršir (od 79. Golubickas) - Ndockyt (od 88. Tomek)

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Bočkaj, Theophile-Catherine, Lauritsen (od 63. Šutalo), Moharrami (od 46. Oršić) - Ljubičić (od 46. Ademi), Mišić - Ivanušec, Baturina (od 46. Petković), Špikić - Drmić (od 63. Emreli)

VELIKA GORICA - Gradski stadion. Gledatelja: 3,641. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo).


Mislav Oršić nastavio je niz i u Velikoj Gorici i pogotkom u sudačkoj nadoknadi donio je Dinamu trijumf 1:0 protiv Gorice. Domaći su odradili obrambeno iznimno dobru utakmicu, ali kao i mnogo puta prije nisu izdržali do zadnjeg sučevog zvižduka. Njihovo prokletstvo protiv Dinama se nastavlja, ovo je Gorici već 16. poraz u 17 ligaških utakmica kroz pet sezona.

ORŠIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

U svojoj drugoj utakmici na klupi Gorice, Igor Angelovski je odlučio napraviti mnogo više toga po svom, nego je to bio slučaj u debiju protiv Varaždina. Prvi put startao je Australac posuđen iz londonskog Fulhama, Tyrese Francois, a poslije oporavka od ozljede od prve minute priliku je dobio Josip Mitrović. S obzirom da Deni Jurić zbog kartona nije mogao nastupiti, Angelovski nije vjerovao ni jednom drugom klasičnom napadaču, već je u špicu gurnuo baš Mitrovića.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ante Čačić promijenio je šest startera iz velike pobjede protiv Chelseaja, napad Dinama je predvodio Josip Drmić, Bočkaj je bio lijevi bek, a Ljubičić zadnji vezni u paru s Mišićem.

Ono što su Velikogoričani željeli u dvoboju protiv rivala kojeg nikada nisu pobijedili, osim u jednoj prijateljskoj utakmici kada ih je vodio Valdas Dambrauskas, bilo je primiriti ritam igre, odnosno ne dopustiti da ih Dinamo uhvati u kolo i prisili na obranu. U prvih pola sata u tome su domaćini u potpunosti uspjeli, pokretljivom i agresivnom obranom ništa gostima nisu dopustili, ni šansu, ni udarac prema vrataru Baniću. Istovremeno, imala je Gorica nekoliko napadačkih pokušaja, ali i Dinamova obrana bila je budna i pravovremena i vratar Livaković nije imao težeg posla.

image
RONALD GORSIC Cropix

Najveći pljesak prolomio se stadionom u 38. minuti, kada je službena spikerica Petra Škrinjarić objavila da je vaterpolo reprezentacija Hrvatske postala prvak Europe, nakon što je u finalu u Splitu svladala Mađarsku.

Do poluvremena opet "čista kamilica" i jedan daljinski pokušaj Francoisa kojeg je Livaković lako ulovio. Unatoč 58 posto posjeda lopte, Dinamo je u prvih 45 minuta ostao bez udarca na vrata suparnika, a teško se sjetiti kada mu se to posljednji put dogodilo. Kao da su igrači Dinama mislima već bili na milanskom San Siru, a opustiti ih je mogao i Hajdukov kiks u Šibeniku, gdje su Splićani osvojili mršavi bod.

image
RONALD GORSIC Cropix

Odmah na startu drugog dijela Ante Čačić je obavio tri izmjene, ubacivši tri najjača aduta, Oršića, Ademija i Petkovića, a izašli su Moharrami, Ljubičić i Baturina. Angelovski je ostao pri početnom sastavu, a u prvom napadu domaćih Toni Fruk je iz daljine pucao zamalo pokraj okvira vrata. Fruk je u 59. minuti dobro prošao po lijevoj strani i dao povratnu loptu za Juricu Pršira, ali njegov udarac izblokirali su gosti, a bila je to najbolja situacija za gol dotad. Potom je i Angelovski mijenjao vadivši Waguea i Mitrovića, a ubacujući Raspopovića i debitanta Vujnovića, dok je Čačić odgovorio vađenjem Lauritsena i Drmića, a ušli su Josip Šutalo i Emreli. U 68. minuti Vujnović je prvi put na sceni u napadu Gorice, dobro ga je pronašao Ndockyt, ali udarac s desetak metara otišao je pokraj desne vratnice.

image
RONALD GORSIC Cropix

U 69. minuti konačno je i Dinamo dočekao prvi udarac u okvir, bio je u dobroj poziciji Mislav Oršić, ali udarac nije bio dovoljno jak i precizan da bi iznenadio dobro postavljenog Banića, koji je odbio loptu i nestala je opasnost za njegovu mrežu. Ipak, što je utakmica išla kraju Dinamo je stezao obruč oko šesnaesterca Gorice, a to je donijelo plod u 90.+2. minuti kada je Ademi u šesnaestercu pronašao Oršića, koji je iz blizine matirao Banića. Kao i mnogo puta dosad, Velikogoričani su dopustili da ih uništi "zalutali metak" u dvoboju kojeg su dotad odigrali na visokom nivou.

image
RONALD GORSIC Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+2‘ - GOOOL! Oršić je u sudačkoj nadoknadi primio jednu ‘izgubljenu‘ loptu prsima i zatim iz voleja s desetak metara opalio po golu, prošlo je to ispod Banića... Modri na Oršićev pogon upisuju nova tri boda!

90‘ - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88‘ - Posljednje minute odigrat će Fran Tomek i Matuš Vojtko, izlaze Ndockyt i Fruk.

88‘ - Golubickas je mogao ozbiljnije zaprijetiti Livakoviću, međutim spetljao se u završnici i propustio dobru šansu.

85‘ - ‘Požutio‘ je Luka Ivanušec zbog faula na Francoisu.

image
RONALD GORSIC Cropix

83‘ - Evo jedne smislene akcije Dinama... Ivanušec je izvozao svog čuvara i pronašao Emrelija koji smireno prima loptu u šesnaestercu, a zatim daje povratnu za Špikića, da bi mladi Dinamov veznjak opalio preko gola.

79‘ - Trener Angelovski uvodi Pauliusa Golubickasa umjesto Jurice Pršira.

image
RONALD GORSIC Cropix

75‘ - I dalje bez velikih prigoda. Najaktivniji su zapravo BBB-i koji neprekidno navijaju, ali i pale pirotehnička sredstva pa je nastala gusta dimna zavjesa na velikogoričkome stadionu...

image
RONALD GORSIC Cropix

69‘ - Prvi Dinamov udarac na gol tek u 69. minuti! Steenvoorden je odbio jedan ubačaj, ali točno na Oršićevu nogu koji iz voleja gađa ravno u Banića!

68‘ - Kakva prilika Gorice! Ndockyt je izvrsno uposlio Vujnovića koji pored Theophilea gađa malo pokraj vratnice! Livaković je već bio svladan... Gorica ima šest udaraca na gol uz nula Dinamovih!

63‘ - Posljednje izmjene radi Čačić. Ulaze Josip Šutalo i Mahir Emreli, na klupu će Rasmus Lauritsen i Josip Drmić.

62‘ - Ušao je i Nikola Vujnović kod Gorice, izlazi Josip Mitrović.

image
RONALD GORSIC Cropix

60‘ - Izmjena u momčadi Gorice. Izlazi Wague, mijenja ga Momčilo Raspopović.

60‘ - Kakva šansa Gorice! Fruk je probio lijevi bok i dao povratnu na deset metara odakle šutira Pršir, ali Dinamova obrana u posljednji trenutak blokira njegov pokušaj!

55‘ - Opet prijeti Gorica! Opalio je Fruk s dvadesetak metara, odbilo se to od nekoga u bloku i velikom luku zamalo ušlo u mrežu, no spreman je bio Livaković...

image
RONALD GORSIC Cropix

49‘ - Wague u zračnome duelu udara Bočkaja u glavu i dobiva žuti karton.

48‘ - Fruk! Sjajno je opalio veznjak Gorice iz daljine i ispružio Livakovića na golu, prohujalo je to pored vratnice!

image
RONALD GORSIC Cropix

46‘ - Vraćamo se u Veliku Goricu. Uvodi Čačić ‘interventnu‘ postrojbu, ući će Petković, Oršić i Ademi, ostali su u svlačionici Baturina, Moharrami i Ljubičić. U momčadi Gorice nema promjena.

image
RONALD GORSIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - 45 minuta za zaborav. Iz cijeloga poluvremena valja izdvojiti samo udarac Waguea koji je uspješno ukrotio Livaković. Čačić odmara pola momčadi, što je razumljivo, ali trebat će mu raspoloženiji pojedinci želi li do bodova u Turopolju...

image
RONALD GORSIC Cropix

45‘ - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Lovrić šalje igrače na predah.

40‘ - Bezlična predstava u ovoj fazi utakmice, Dinamo je još bez udarca u okvir gola...

36‘ - Nova šansa Gorice! Opasno je zaprijetio Ndockyt, prohujalo je to pored gola.

image
RONALD GORSIC Cropix

31‘ - Puno pogrešaka s jedne i druge strane, još uvijek smo bez prave prilike na ovoj utakmici.

22‘ - Šansa za Modre! Špikić prolazi po desnoj strani, pokušava dati za Bočkaja, ali lopta je bila prejaka.

15‘ - Prijeti Gorica! Wague je ušao s desne strane i potom pucao, ali ravno u ruke Livakovića.

image
RONALD GORSIC Cropix

10‘ - Izgledalo je sada kao nešto što miriše na pogodak, ali dodavanje Špikića presjekao je Wague i spustio u ruke Baniću.

5‘ - Gorica u uvodu utakmice ima nešto više od igre, ali za sada bez prilika s jedne ili druge strane.

1‘ - Utakmica je počela u Velikoj Gorici! Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

image
RONALD GORSIC Cropix


>>> Izostalo šest startera

Ove godine raspored utakmica u skupinama Lige prvaka je zgusnut kao što ranije nije bio, pa se Dinamu poklopilo da u razmaku od osam dana mora igrati protiv Chelseaja i Milana, a između toga stalo mu je subotnje gostovanje u Velikoj Gorici.

Stoga se trener Ante Čačić odlučio za brojne promjene u sastavu, za dvoboj s Goricom izostalo je šest startera koji su krenuli u utorak protiv Chelseaja. Stefan Ristovski morao je ostati izvan kadra zbog ozljede stopala, dok su na klupi Arijan Ademi, Bruno Petković, Josip Šutalo, Dino Perić i Mislav Oršić, koji je postigao jedini gol u trijumfu nad londonskim klubom.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:46