Joško Gvardiol je asistencijom začinio novu sjajnu partiju u dresu BR Leipziga

 SCREENSHOT
BIVŠI DINAMOVCI BRILJIRAJU

VIDEO: O potezu Hrvata se priča! Gvardiol novom majstorijom pokazao kakva je igračina, pa se ozlijedio

RB Leipzig je izbacio Hannover iz Kupa, a golijadu su pokrenula dva donedavna Modra
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2022. 20:24

RB Leipzig je u četvrtfinalu njemačkog kupa gostovao kod Hannovera i s visokih 4:0 se plasirao u polufinale. Susret su obilježila dva bivša igrača Dinama koja su pokrenula golijadu svojeg kluba u suradnji s Christopherom Nkunkuom.

Nkunku je prvo gol zabio u 17. minuti, a za taj pogodak mu je sve pripremio Dani Olmo koji ga je sjajnom asistencijom izbacio u šansu koji napadač nije mogao propustiti. Gol Leipziga za 1:0 i asistenciju Danija Olma pogledajte OVDJE.

Još bolju asistenciju od Olmove imao je Joško Gvardiol samo pet minuta nakon. I on je u šansu izbacio Nkunkua kojem je, nakon što mu je lopta koja je prošla pola terena i zaobišla cijelu obranu servirana na pladnju, bilo lakše zabiti nego promašiti. Gvardiolovu asistenciju i gol za 2:0 pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice su zabijali još Laimer i Silva koji je bio i asistent Laimeru za prethodni gol. Joško Gvardiol je igrao do 55. minute kada ga je zbog ozljede zamijenio Klostermann, a Dani Olmo je u igri bio do 69. minute i ulaska Forsberga. Gvardiol je dobio udarac u leđa i tek treba vidjeti koliko je ozbiljna njegova ozljeda.


HSV boljim izvođenjem 11-eraca do polufinala

Hrvatski stoper Mario Vušković odigrao je svih 120 minuta te je bio precizan izvođač 11-erca u raspucavanju za Hamburger SV koji se velikim preokretom protiv Karlsruhea plasirao u polufinale Njemačkog nogometnog kupa.

Gosti iz Karlsruhea poveli su 2-0 golovima Wanitzeka (40) i Hofmanna (51), no Glatzel (52) je vrlo brzo vratio nadu domaćima da bi se situacija na terenu okrenula u potpunosti u korist HSV-a kada je u 71. minuti isključen Kobald. HSV je tada dobio i kazneni udarac, ali Gersbeck je obranio udarac Kittela s bijele točke. Ipak, Glatzel (90+1) je u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom odveo utakmicu u produžetak. Kako se u dodatnih pola sata rezultat nije mijenjao o polufinalistima se odlučivalo izvođenjem 11-eraca gdje se u junaka prometnuo domaći vratar Heuer koji je obranio tri pokušaja gostiju pa je HSV slavio sa 3-2.

Zanimljivo, HSV je treći put zaredom ove sezone prošao dalje u Kupu boljim izvođenjem 11-eraca.


Freiburg posljednji polufinalist

Nogometaši Freiburga posljednji su polufinalisti ovosezonskog izdanja Njemačkog kupa, oni su u dramatičnom četvrtfinalu golom u 120. minuti kao gosti svladali Bochum sa 2-1 (1-1, 0-0) nakon produžetka.

I tijekom 90 minuta Freiburg je poveo golom Petersena (51), no Polter (64) je uspio poravnati, pa je odluka o pobjedniku pala u produžetku kada je Sallai (120) iskoristio veliku pogrešku domaće obrane i odveo svoju momčad među posljednje četiri.

Linker
08. rujan 2024 00:01