Grad Zagreb
NOVO RUHO

VIDEO: Pogledajte kako bi trebao izgledati novi stadion na kojem će igrati Dinamo dok se gradi Maksimir

‘Očekujem da bi mogli početi s radovima krajem sljedeće godine‘, rekao je gradonačelnik
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2022. 15:38

Hoće li do idućeg Svjetskog prvenstva, dakle do onog 2026. godine, biti izgrađen novi stadion u Maksimiru. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević uvjeren je da će to biti slučaj.

- Ovakav stadion u glavnom gradu Hrvatske je nedopustiv, to je sramota onih koji su uložili 800 milijuna kuna u to ruglo - poručio je ranije ovoga tjedna Tomašević, istaknuvši da se ide dalje u razgovorima sa svim akterima - Vladom, Dinamom i Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), odnosno UEFA-om, o rušenju postojećeg i izgradnji novog stadiona u Maksimiru.

image
Grad Zagreb
image
Grad Zagreb

No, prije nego što krenu radovi u Maksimiru, u Zagrebu će doći do obnove jednog drugog stadiona, onog u Kranjčevićevo, koji bi, između ostalog, trebao poslužiti i kao privremeni dom Dinamu.

Tomašević je, podsjetimo, ovoga tjedna rekao i da su u gradskom proračunu za sljedeću godinu predvidjeli novac za projektnu dokumentaciju za obnovu i proširenje kapaciteta u Kranjčevićevoj sa sadašnjih 4000 na 12.000 mjesta.

image
Grad Zagreb
image
Grad Zagreb
image
Grad Zagreb
image
Grad Zagreb

- Očekujem da bi, s obzirom na javne nabave, mogli početi s radovima krajem sljedeće godine - istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

A za stadion u Kranjčevićevoj već postoji i idejno rješenje te već sada možemo vidjeti kako bi to trebalo u budućnosti izgledati. Prema jednoj verziji projekta, stadion će imati dvije tribine, a sjeverna i južna strana bit će okružene zelenilom (ukupni kapacitet bi vjerojatno bio oko 8000 mjesta), dok će prema drugoj, i na tim stranama osvanuti mjesta za gledatelje, odnosno još dvije tribine s kojima bi kapacitet narastao do otprilike 12 tisuća mjesta. Vjerojatnija je ova druga opcija.

Linker
10. travanj 2024 17:41