Slavlje nogometaša RB Salzburga

 MATIJA DJANJESIC Cropix
KOBNA GREŠKA

VIDEO: Pogledajte trenutak odluke u Salzburgu! Moharrami je u tom startu riskirao i isključenje...

Jedan pogodak bio je dovoljan za to da bodovi ostanu u Austriji. Samo trenutak nepažnje...
Piše: Robert Šola, Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2022. 20:41

Dinamo nije izdržao serije velikih naleta RB Salzburga, Modri su u 3. kolu Lige prvaka potpisali i drugi poraz u njihovoj skupini. Završilo je s 1:0, minimalnom pobjedom domaćina pred raspjevanim navijačima hrvatskog prvaka. Cijelo su vrijeme, pa i nakon primljenog pogotka u 71. minuti navijači Modrih zdušno bodrili svoje pulene.

Trenutak koji je odredio konačnu raspodjelu bodova se dakle, dogodio u 69. minuti, kada je latvijski sudac Treimanis jednostavno bio primoran svirati najstrožu kaznu za Salzburg.

Sadegh Moharrami skrivio je 11-erac koji će za neke možda ostati sporan, jer pitanje je intenziteta s kojim Dinamov branič povlači za rame lijevog bočnog Salzburga Andreasa Ulmera. I jako je teško reći je li kod tog držanja postojao dovoljan intenzitet za 11-erac. Nažalost, veći je problem što je Dinamov desni bočni dosta nekontrolirano ušao u taj duel, te je vjerojatno to presudilo da sudac Treimanis kompletan duel doživi dovoljno jakim da pokaže na 11 metara.

Moharrami je u spornoj situaciji riskirao čak i crveni karton, jer je iza leđa srušio igrača koji je izlazio ravno pred Livakovića. Moharrami je imao sreće što Ulmer nije imao kontrolu lopte pa je sudac procijenio da je žuti karton dovoljna kazna.

Greška, događa se to, da krilo pobjegne beku, a i startovi Moharramija česta su pojava. No, to se na ovoj razini, na nivou Lige prvaka ne prašta. Nije oprostio ni strijelac Noah Okafor koji je Dominika Livakovića poslao na jednu, a loptu u drugu stranu.

>>> POGODAK SALZBURGA U DVOBOJU S DINAMOM POGLEDAJTE OVDJE <<<

Da je ušao onaj udarac Josipa Drmića nakon matne, stopostotne situacije u 81. minuti, greška Moharramija bila bi manje kobna no što je na kraju bila. Ili da je Drmićev pogodak glavom priznat, da nije bilo zaleđa... Jer, Dinamo je ostao bez još važnih bodova u borbi za europsko proljeće, a zaslužio je - barem jedan.

Linker
23. travanj 2024 21:56