Mateo Kovačić i Arijan Ademi

 Screenshot: GNK Dinamo Official TV
EMOTIVAN OPROŠTAJ

Video: Suigrači rasplakali Ademija, bivši kapetan Dinama oprostio se s velikom najavom

Ikona maksimirskog kluba poručila je kako ovo nije zbogom nego samo doviđenja
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 22:18

Na službenom YouTube kanalu Dinama izašao je oproštajni intervju s Arijanom Ademijem, snimljen prije posljednje utakmice protiv Rijeke prošlu nedjelju.

Dok ne krenem, nije mi u glavi da idem, ali valjda je došao taj dan - rekao je Ademi na početku videa, a nakon što su se od njega krenuli opraštati bivši i sadašnji suigrači, kapetan nije mogao sakriti svoje emocije. Ganut porukama koje je dobio, Ademi se nakon 373 utakmice za Dinamo, oprašta i odlazi u Kinu točnije u Beijing Guoan.

Dominik Livaković: Aki, prijatelju moj, nisam mislio da ću govoriti za tvoj oproštaj od Dinama. Bio si vođa ove generacije, autor svih naših uspjeha. Nijedan igrač nije veći od kluba, a svi su se sjetili tebe na spomen Dinama kao našeg kapetana. Nadam se da ćemo se opet naći znaš i sam gdje. Znaš onu našu, prije nego što izađemo samo da dobijemo, a onda sve ti je jasno. Prijatelju, sretno ti tamo.

image
MARKO LUKUNIC/PIXSELL Pixsell

Josip Mišić: Kapetane, razmišljam tri dana što da ti kažem da te dirne nešto. S tobom sam dijelio svlačionicu tri i pol godine, a imam osjećaj da je svih 13, toliko smo se zbližili... (novi pokušaj) Evo, uvijek nešto drugo promislim i svašta mi se mota po glavi. Hvala ti. Da tebe nije bilo, možda ne bih bio u ovom klubu ni igrao s tobom. Mogao bih pričati o tebi tri dana, tvoja želja je da nastavimo ginuti za ovaj grb kao što si nam pokazivao. Velika ti hvala i sretno ti u Kini, nadam se da ćemo ostati veliki prijatelji i želim ti sve najbolje.

Bruno Petković: Ej, kapetane. Znam da je tebi teže, ali ni drugima nije svejedno. Ne vjerujem da će ti itko biti zahvalan kao što ćemo mi suigrači, kao ja, što si mi sve dao na terenu, a pogotovo izvan njega. Svi ti savjeti gdje je najčešće bilo "Petko, nemoj", gdje bih trebao reagirati, gdje ne, to su bili savjeti gdje sam najviše od tebe naučio. Vidjet ćemo se na kavi, ali sigurno nećemo tamo kod tebe, da me snime. Uzmi pare i vrati se.

Mateo Kovačić: Brate moj. Drago mi je što sam mogao biti mali dio tvoje veličanstvene karijere u Dinamu i što te mogu nazvati prijateljem. Znam koliko ti je stalo do Dinama i da ti neće biti lako napustiti ga. Pokazao si kako treba izgledati kapetan Dinama, uvijek si bio borben i imao strast. Hvala ti što si mlađima pokazao kakav treba biti na terenu i izvan terena, nadam se da se vidimo uskoro.

Mislav Oršić: Pozdrav, kapetane. Iskreno, žao mi je što odlaziš iz Dinama jer znam što si napravio za ovaj klub, ali poštujem tvoju odluku. Znam što si napravio ne samo proteklih par godina nego i ranije, sve trofeje koje si osvojio... Za mlađe generacije će biti nedostižno. Nadam se da će ti biti dobro u Kini, želim ti svu sreću tamo. Nadam se da ćeš se prilagoditi na drugačiji način života, a u igračke kvalitete ne sumnjam.

image
MARKO LUKUNIC/PIXSELL Pixsell

Stefan Ristovski: Brate, moram biti kratak. Baca me na neke emocije i ne znam. Ne prestaješ igrati nogomet i ideš u Kinu... Znaš zbog čega ideš (nasmijao se Ademi). Ovo ti govorim iz srca. Ne želim biti previše emotivan, znam što znači za tebe Dinamo i za sve nas. Prošlo je tu puno legendi, ali ti si jedan, prava ikona ovog kluba. Kad je bilo najteže, bio si tu. Kad je tebi bilo najteže, Dinamo je stajao iza tebe. Ta lijepa priča ostat će do kraja života. Bio sam s tobom kad si pao taj doping, kad si zabio prvi gol nakon pauze. Prošli smo dosta toga. Želim ti svu sreću u Kini, nadam se da ćemo se vidjeti u reprezentaciji i nastaviti igrati. Znaš koliko mi značiš i krivac si što sam dio ovog kluba i što ponosno nosim ovaj dres. Mogu ti obećati da ću se boriti i dalje i braniti boje ovog kluba kao što si ti branio do zadnjeg dana. Želim ti sve najbolje i voli te brat.

Na kraju videa, Ademi se zahvalio svima oko kluba, čitave infrastrukture i navijača te poručio kako ovo nije zbogom nego samo doviđenja i najavio da će se jednog dana vratiti u ulozi trenera Dinama s kojim će osvojiti europski trofej.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:34