JOHAN EYCKENS Belga Via Afp
PROBLEMI ZA KOPIĆA

Video: Težak udarac za Dinamo! Modri u Londonu bez zvijezde, jedan od glavnih igrača dobio temperaturu

Tko god istrči vjerujem da će dati apsolutno sve da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Kopić
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 08. prosinac 2021. 10:45

Bruno Petković se ne osjeća dobro, u srijedu se probudio s laganom glavoboljom i temperaturom i otpao je s popisa putnika za London, a na sudar 6. kola skupine H Europske lige protiv West Hama nisu otputovali ni ozlijeđeni Bartol Franjić i Duje Čop, ali jest oporavljeni napadač Deni Jurić.

Kao što je poznato, Dinamovi nogometaši su još prije dva tjedna osigurali europsko proljeće, ali sada trebaju potvrditi prezimljavanje u Europskoj ligi. No, prije razgovora o West Hamu trener hrvatskog prvaka Željko Kopić kratko se osvrnuo na izgubljeni derbi s Hajdukom.

- Usprkos našim očekivanjima, želji i volji da odigramo kvalitetnu utakmicu i ostvarimo povoljan rezultat, nismo uspjeli i žao nam je zbog toga. Krivo nam je i zbog naših navijača koji su nas podržali u velikom broju, kao i prije utakmice – naglasio je Kopić.

- Što se pak tiče West Hama, proljeće jest osigurano, ali u London idemo s ambicijom da ostvarimo pozitivan rezultat, da popravimo kvalitetu naše igre i da napravimo sve da osvojimo bod koji nam donosi proljeće u Europskoj ligi.

Kopiću će ovo biti najveća utakmica koju je dosad vodio kao trener.

- Sigurno je velika, no u prvi plan stavljam Dinamo, klub i igrače koji su izuzetno motivirani, koji se žele vratiti na pravi put. Jedini fokus i koncentracija mi je na to da momčad dovedem u stanje da odigra pravu utakmicu.

Iako se ne može igrati na bod, može li se očekivati tri odnosno pet igrača u zadnjoj liniji, kao i u prvom poluvremenu zagrebačkog nadmetanja?

- Ne bih htio razgovarati o formaciji, bitno je da su osim Petkovića svi igrači zdravi i fit, fokusirani, motivirani i tko god istrči vjerujem da će dati apsolutno sve da ostvarimo dobar rezultat.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Što se, pak, West Hama tiče, Kopić ističe:

- Analizirali smo ih, imaju velik broj utakmica u kratkom vremenu, vjerojatno će puno promjena napraviti, ali uz apsolutan respekt prema West Hamu trebamo biti usredotočeni na sebe i svoju izvedbu, da budemo na puno višoj razini nego u proteklom razdoblju. Ne razmišljamo o tome hoće li za njih igrati ovaj ili onaj, jer nakon ovakvog derbija, koji nije bio na razini kakva bilo koga od nas zadovoljava, fokus nam je prvenstveno na tome da budemo bolji, unutar sebe kvalitetniji, odlučniji, da sprovedemo naše ideje u djelo, da preko naše igre dođemo do situacija za postizanje golova i da budemo stabilni prema natrag, bez obzira tko igrao za suparnika.

Ozračje u plavom taboru je mobilizirajuće.

- Dečki su radili i rade izvanredno na ovim treninzima što sam s njima napravio i samim time nam je podbačaj u derbiju još teže pao. Jer i treninzi i razgovori su bili zaista na najvišoj razini. Sve smo izanalizirali i iskomunicirali nakon utakmice, uvidjeli greške koje smo napravili u odnosu na početnu ideju igre i zaista kod igrača postoji apsolutna odgovornost prema klubu, postoji volja, motivacija, a na meni kao treneru je apsolutna odgovornost za sve što se događa u momčadi i na terenu – poručio je Kopić.

Linker
25. travanj 2024 01:59