VICTOR JOLY Dppi Via Afp
INTERVJU ZA JL

‘Volim Dinamo, ali zabijem li i počnem slaviti, neka mi nitko ne zamjeri. Vjerojatno neću znati gdje sam...‘

‘Jedva čekam utakmicu, a jedino što sa sigurnošću znam jest da će biti - spektakl‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 03. listopad 2022. 06:49

Bod protiv LASK-a (1-1) nije unio nervozu u redove Red Bull Salzburga, nego je, štoviše, pokazao da austrijski prvak nema nikakvu namjeru podcijeniti Dinamo. Priznaje to i Roko Šimić (19), koji se Jutarnjem javio iz Salzburga.

- O tome nema ni govora, bilo je logično da šef malo odmara svoje snage jer čeka nas utakmica polusezone. Moguće je i da smo u mislima već bili n srijedi jer, konačno, do boda smo došli sretno.

Sa Šimićem na terenu posljednjih 15 minuta.

- Mislim da sam odigrao korektno, ulazim u prilike i jedva čekam gol nakon kojeg vjerujem da bih mogao ući u seriju. Odlično se osjećam nakon bolesti, te viroze koja me malo bacila unazad, izgubio sam i pet kilograma, ali sada sam se, da to nadoknadim, bazirao na teretanu i popravljanje fizikalija, što mi je dalo dodatno snagu - ima osjećaj da letim.

Pa naravno kad igrate u dresu Red Bulla...

Naša ga je opaska nasmijala.

- E, ali vidjet ćete i u srijedu taj redbulovski efekt u našoj Areni, koja nam daje neku dodatnu snagu, dimenziju. Vjerujem da ćemo i mi biti na nivou.

image
ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Vijesti iz Austrije govore da je ozlijeđen napadač Fernando (prvi asistent i drugi strijelac momčadi), što znači da će silno talentirani trener Matthias Jaissle morati kemijati.

- Ne bih znao u kakvom ćemo sastavu istrčati, no nadam se da bih mogao zaigrati. Ostali smo na četiri napadača, a pravilo je da jednog mijenja u 60., a drugoga oko 75. minute, naravno, ako sve ide po planu. Polušpica? Sučić, apsolutno! On je perfektan nogometaš koji će napraviti grandioznu karijeru. Zapamtite ovo i sjetite se za koje četiri godine. Hoću li slaviti ako zabijem? Doista ne znam, da vam budem iskren, vjerojatno neću biti niti svjestan gdje sam u tom času. Ako i slavim, neka mi nitko ne zamjeri, to ne mijenja činjenicu da gajim ljubav prema Dinamu, ali igrač sam Salzburga i kanim uzvratiti ukazano mi povjerenje i koristiti prilike koje dobijem.

Dobro, volite i Milan...

- Jest, tako da snivam da u nokaut-fazu prođu Red Bull i Dinamo, a u Europsku ligu Milan. To bi za mene bio idealan scenarij.

- Do takvog raspleta mnogo je vremena, vratimo se ipak srijedi.

- Šef sigurno neće posebno prilagođavati taktiku, igramo jednako protiv Chelsaja i Dinama, dakle, našu igru u kojoj se najugodnije i najkonkretnije osjećamo. S tom se igrom namjeravamo suprotstaviti Dinamu. No, da vas preduhitrim i nastavim s pričom s početka razgovora: već nakon ždrijeba Dinamo je opisan kao ozbiljan suparnik, što je potvrdio sraz s Chelseajem, ali i velik dio susreta na San Siru. Nema, dakle, govora o tome da bismo krenuli opušteno u srijedu. Kažem, nama je ovo utakmica polusezone.

image
VICTOR JOLY Dppi Via Afp

Znači li to da je letvica ambicija visoko postavljena?

- Ne, ni slučajno. Klub je postavljen tako da nema pritiska rezultata, izuzev, naravno, domaćih trofeja. Ali nema postavljenih letvica tipa ‘morate ovo ili ono‘. Jasno je, međutim, da živimo zdrave ambicije i da želimo proći što dalje. Da nas pitate, mi želimo osvojiti Ligu prvaka. Okej, naravno da znamo koliko je to teško, ali treba vjerovati i ići korak po korak. Taj pristup njeguje sam klub, ali njegujem ga i sam.

Što vam prvo padne na pamet kada spomenem Dinamo?

- Klub koji volim, navijači koji su pokret, momčad koja u europskim okvirima postaje sve ozbiljnija i konkurentnija. I to kao cjelina. Da moram nekoga izdvojiti, izdvojio bih dva tandema: Petković - Oršić i Mišić - Ademi, ali bilo bi to ujedno preplitko gledanje na snagu momčadi koja praktički nema slabe točke. Jedva čekam utakmicu, nadam se kojoj minuti, a jedino što sa sigurnošću znam jest da će biti - spektakl.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Isti onaj koji se od njegove mlade hrvatske reprezentacije očekuje na Euru sljedeće godine.

- Pitali ste me je li mi žao što nisam otišao na posudbu, ali baš i na ovo pitanje reći ću vam da nije. Iz jednostavnog razloga, ovdje napredujem i na treninzima, osjećam povjerenje trenera i znam da ću dobiti svoju priliku. I da ću krenuti u seriju pogodaka, koju kanim prenijeti na Euro. Ambicije? Vjerujem da možemo doći i do trona i dat ću sve od sebe kako bih momčadi pomogao u ostvarenju toga cilja. Sanjam i o naslovu najboljeg strijelca Eura, naravno, jer sam napadač, ali prije svega nastojim pomoći suigračima i momčadi, a tek onda maštam o individualnim nagradama. Mislim da nam je drama koju smo prošli čak i pomogla da shvatimo vrijednost ovog uspjeha, ali i da ne poletimo previše. Iskreno, vjerujem u izbornika Bićana i ovu momčad i mislim da možemo daleko.

Linker
20. travanj 2024 00:17