Aleksandar Vučić

 A.H./ATA IMAGES/PROFIMEDIA A.h./Ata Images/Profimedia
NE MOŽE BEZ HRVATSKE

Vučić nadmašio samog sebe: Branio Zvezdu, otkrio što Srbija radi u nogometu, pa ‘spustio‘ - Dinamu

Prvi čovjek Srbije govorio je o dominaciji u regionalnom sportu, gdje se dotaknuo i hrvatskog prvaka
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 07:20

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sveprisutan je u javnom životu naših susjeda, i to u gotovo svim temama. Jučer je tako gostovao u emisiji ‘Takovska 10‘ na RTS-u gdje je govorio i o financiranju košarkaških i nogometnih klubova Partizana i Crvene Zvezde.

Predsjednik kojem se često spočitava favoriziranje Crvene zvezde, objasnio je kako zapravo više novca dobiva Partizan, a onda se ničim izazvan dotaknuo i hrvatskog prvaka, Dinama.

- Uspio sam i u tome da cijeli narod misli isto što i ja. Ulažemo u njih, a sve ostalo je traženje alibija. Sretan sam zbog uspjeha Zvezde i Partizana, ali oni mjeru traže u pobjedi međusobno, a ne u uspjesima van toga. To neke od njih jedino zanima. Ulažemo oko pet puta više nego 2012. godine. Ulažemo u puno više u rukomet, odbojku, vaterpolo. Nadam se da će se to vratiti - poručio je Vučić.

Prvi čovjek Srbije objasnio je da Partizan i Crvena zvezda dobivaju jednak novac.

- Uvijek ću se zalagati za privatizaciju naših klubova, opće je licemerje u našem društvu. Kao što nitko neće njima odgovoriti, nije sve isto u našem sportu, Partizan dobija puno više novca u nogometu od Zvezde...Zavisi kako tumačite, ali sve prihode je država osigurala. Privatnike država zamoli da ulažu, ali uvijek se trudimo mjeriti. Partizan je kao dobio manje novca… Nije dobio manje. Dobijaju podjednako, Zvezda i Partizan dominiraju u košarci, u regionu, u nogometu je to bio Dinamo, više nije - zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 15:42