Sandro Kulenović

 RONALD GORSIC Cropix
POGLED NA SUPARNIKA

Za sudar s Dinamom stigao čovjek od milijun eura, ali nije sve idealno, bivši igrač Rijeke ne dolazi na Maksimir

Za razliku od Modrih, nogometaši Qarabaga ovog su vikenda odmarali
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 06:05

Crnogorski nogometaši u dresu Qarabaga, Marko Vešović i Marko Janković, sigurno neće kandidirati za nastup na utakmicama protiv Dinama. Obojica su zbog ozljeda mišića bili zamijenjeni na utakmici protiv Ludogoreca u Razgradu, a liječnički su pregledi krajem tjedna pokazali da ozljede nisu bezazlene. Tako će Vešović, nekadašnji desni branič Rijeke, pauzirati oko tri tjedna, dok će Janković, pouzdani zadnji vezni igrač, biti na oporavku oko mjesec i pol dana. Opipljiv je to hendikep za Azere uoči okršaja s Plavima.

I dok je Dinamo uredno odradio svoju prvenstvenu obvezu svladavši Šibenik 3:0, nogometaši Qarabaga ovoga su vikenda odmarali. Nakon što su eliminirali Ludogorec, naime, Azeri su odgodili svoju utakmicu 3. kola tamošnje lige, u kojem su trebali gostovati kod Shamakhija. Tako će, eto, Qarabag imati sedam dana odmora između dvije europske utakmice.

Napisali smo da je Qarabag prije nekoliko dana doveo poljskoga vratara Mateusza Kochalskog iz Stala iz Mieleca, u transferu teškom milijun eura. Kochalski je potencijalni je reprezentativac svoje zemlje, ranije je branio u Legiji i Radomiaku, a nova je informacija da je 24-godišnji Poljak, koji je lani proglašen za najboljega vratara u poljskom prvenstvu, prijavljen za utakmice s Dinamom.

Podsjetimo da je na utakmicama protiv Ludogoreca branio Fabijan Buntić, Hrvat rođen u Stuttgartu, koji je kao junior branio i za omladinske selekcije Hrvatske. Vidjet ćemo tko će u Maksimiru stati ispred vratnica, Buntić ili Kochalski.

Linker
19. kolovoz 2024 06:05