Otto Barić junior i Velimir Zajec

 Cropix
BORBA ZA DINAMO

Zahuktava se izborna kampanja: Barićeva lista našla problem u Zajecovoj kandidaturi, evo što stoji u njihovom dopisu

Lista "Dinamo iznad svih" dostavila je u plavi dom jedan zanimljiv dopis
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2024. 18:02

Zahuktava se izborna kampanja u Dinamu. Bliži se 2. ožujka i prvi demokratski izbori u plavom klubu, pa gotovo svakodnevno dođemo do nekih novih informacija.

Tako smo tijekom petka iz maksimirskih izvora saznali da je lista Dinamo iznad svih, čiji je nositelj Otto Barić junior, dostavila u plavi dom dopis u kojem se traži dodatno objašnjenje, ali i diskvalifikaciju liste Dinamovo proljeće, koju kao frontmen predvodi Velimir Zajec.

image

Otto Barić junior

GORAN MEHKEK/CROPIX

Naime, Barićeva lista tvrdi da je plan i program rada dostavila lista Dinamovo proljeće, a ne kandidat Zajec, te da to nije njegov program. Kako će se povodom tog dopisa stvari dalje odvijati treba pričekati, ali sasvim je jasno da je startala velika borba u predvečerje izbora.

image

Velimir Zajec

GORAN MEHKEK Cropix

Nakon objave ovoga teksta, javio nam se i Robert Bašić, koordinator liste "Dinamo iznad svih", te objasnio da oni ne traže diskvalifikaciju liste "Dinamovo proljeće" te nam je poslao dopis koji su oni poslali Izbornom povjerenstvu.

Dopis prenosimo u nastavku članka:

"Poštovani,

na mrežnim stranicama GNK Dinamo su objavljene kandidacijske liste za 1. izbornu jedinicu te popis prijavljenih kandidata za 2. izbornu jedinicu. Istaknuti su i nositelji lista te predsjednički kandidat u 2. izbornoj jedinici. Pema Statutu, Pravilniku o izborima te objavljenim detaljima izbornog procesa, svaki kandidat za predsjednika, trebao je dostaviti svoj životopis i plan rada za mandatno razdoblje. Izvršenim uvidom u objavljene dokumente, vidljivo je da je lista Dinamovo proljeće dostavila dokument pod nazivom "Dinamovo proljeće PLAN RADA".

S obzirom na navode o tome da svaki predsjednički kandidat treba dostaviti svoj plan rada, molimo vas objašnjenje je li g. Velimir Zajec, kao nositelj kandidacijske liste "Dinamovo proljeće", predao plan rada na način na koji je to propisano Statutom i drugim aktima koji reguliraju izborni proces ili nije?

Radi daljnjeg ispravnog i statutarnog vođenja izbornog procesa, smatramo da je ovo pitanje potrebno riješiti u najkraćem roku.

U Zagrebu, 23. veljače 2024. godine

U očekivanju odgovora srdačno pozdravljamo,

Članovi izborne liste ‘’Dinamo iznad svih"

Linker
25. svibanj 2024 07:04