Velimir Zajec pred navijačima

 GORAN MEHKEK Cropix
VRIJEME CURI

Zajec govori da u Dinamu ima mjesta za sve, ali evo tko će donijeti odluku o mogućim otkazima

Do zasjedanja novog IO-a očekuje se vidjeti i koga Zajec i "proljećari" imaju kao aduta za Upravu
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 14:06

Prvi javni istupi Velimira Zajeca po dolasku na mjesto predsjednika Dinama očekivani su i krajnje razumni. Bez velikih najava općeg rezališta, bez dizanja bespotrebne atmosfere straha unutar kluba, bez glasnih potreba za revanšizmima bilo kakve vrste. Takve rečenice točno su ono što Dinamu u ovome času treba, poslije višegodišnjih difamiranja svih fela.

Zajec, pritom, govori o sposobnoj radnoj zajednici, šalje jak vjetar u leđa svlačionici i stručnom stožeru, a u cijeloj priči pronašao je tople riječi i za klupsku Upravu - Vlatku Peras, Darka Podnara i Danijela Tomačića, koji su u javnosti, ali realno i unutar kluba, već bili debelo prekriženi. Zajec je, međutim, vješto otklonio promptnu dekapitaciju, a javni "J‘accuse...!" odgodio do jedine pravovaljane odluke.

Očekuje se, naime, da Uprava pripremi izvješće o svome radu, a onda će o Upravi kao takvoj odlučivati i vijeće koje je po Statutu za to i nadležno - Izvršni odbor, koji će sljedećeg tjedna imati konstituirajuću sjednicu. Ti ljudi trebat će napraviti podrobnu analizu nakon predanog izvješća, a potom i odlučiti o sudbini trojca iz Uprave.

Čak i da Zajec tada stane iza Peras & co., postoji još 12 jednako vrijednih glasova koji će donijeti konačni sud o njihovu radu, ingerenciji i sposobnosti zajedničkog napretka u interesu kluba. Sve drugo bilo bi populistička demagogija i stjecanje naklonosti mase...

Do zasjedanja novog IO-a očekuje se vidjeti i koga Zajec i "proljećari" imaju kao aduta za preuzimanje ili popunu postojeće Uprave, a do tada bi se trebalo i iskristalizirati ime barem potencijalnog sportskog direktora jer vrijeme curi, a ljetni prijelazni rok praktički je pred vratima. Treba krenuti redom, ali vremena nema mnogo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:18