RONALD GORSIC Cropix
PREDSJEDNIK MODRIH

Zajec potpisuje profesionalni ugovor s Dinamom, evo koliko bi mogao zarađivati

Funkcija predsjednika maksimirskog kluba više neće biti volonterska kao što je bila do sada
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2024. 13:22

Velimir Zajec u idućim će danima potpisati profesionalni ugovor s Dinamom. To znači da funkcija predsjednika maksimirskog kluba više neće biti volonterska kao što je bila do sada. Bivši prvi čovjek Modrih Mirko Barišić bio je volonter, odnosno nije za svoju funkciju primao financijsku naknadu, ali naravno da je uživao druge privilegije koje idu uz mjesto predsjednika.

Zajec će za svoj posao biti plaćen i to je sasvim normalno, nije samo protokolarni predsjednik, nego čovjek svakodnevno radi, bavi se sportskim sektorom i ostalim dužnostima, predstavlja klub. Drugim riječima aktivno sudjeluje u radu kluba na dnevnoj bazi, a posebice u sportskoj politici u suradnji s v.d. sportskim direktorom Markom Marićem i suradnicima.

image
RONALD GORSIC Cropix

Koliko će Zajec biti plaćen za svoj posao? Plaća će mu biti na razini plaća članova Uprave, a ona prema raznim neslužbenim informacija, zavisno od izvora, iznosi 5 do 8 tisuća eura. Njegova neće biti najveća... Logično jest da se odlučilo profesionalizirati predsjedničku funkciju s obzirom na činjenicu da je Zajec aktivni predsjednik, odnosno čovjek koji radi kao svaki drugi zaposlenik, primio se posla maksimalno profesionalno.

Plaćati predsjednika za posao koji radi nije zabranjeno niti protivno bilo kojem klupskom pravilniku i Statutu. Mnogi klubovi u svijetu imaju profesionalne predsjednike koji zarađuju ogroman novac. Konačno, u Ateni je ostavio obitelj, potpuno se posvetio klubu. To što je obitelj ostala u Grčkoj naravno nije presudno, ali i to je svakako jedan od razloga zašto se njegova predsjednička funkcija profesionalizirala, i ta činjenica se uzela u obzir. Zapravo, bez velikog filozofiranja, svatko za svoj posao mora biti plaćen. A Zajecov obim poslova svakodnevno raste.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:22