Gabrijel Rukavina se istaknuo u utakmici s Naftom

 DAMIR KRAJAC Cropix
MAESTRALNA PARTIJA

Zapamtite ime mladog napadača Dinama, nije nemoguće da uskoro postane nova zvijezda HR nogometa!

Ogleda Modrih s Naftom u Lendavi je u prvi plan izbacio napadača pozonatog nogometnog prezimena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. lipanj 2022. 14:05

Nekim mladim igračima prijateljske utakmice su samo gnjavaža, pogotovo onima koji smatraju da su predodređeni za svoje mjesto u momčadi. Dakako, ima i suprotnih primjera, kad mlade nade moraju itekako 'gristi' ne bi li barem poljuljali status igrača koji su u tom trenutku ispred njih u momčadskoj hijerarhiji.

Dinamov pripremni ogled s Naftom u Lendavi u prvi je plan izbacio jednog takvog mladića, koji je svojom maestralnom partijom u prvih 45 minuta skrenuo na sebe pozornost malobrojnih gledatelja, ali i ljudi iz Dinamove struke. Riječ je o 18-godišnjem Gabrijelu Rukavini, koji djeluje na poziciji lijevog krilnog napadača.

Istaknuo se Rukavina brzinom i prodornošću, kao i spretnim baratanjem s loptom. Ima dobar udarac, a pokazao je i da zna asistirati, upravo je on namjestio pogodak za vodstvo kojeg je potpisao Komnen Andrić. Jasno je da je prerano za neke velike najave, ali prema potencijalu kojeg iskazuje, Gabrijel bi mogao zasjeniti svog prezimenjaka Antu koji je također igrao za Dinamo.

"Radi se o vrlo talentiranom igraču. On je u našem fokusu i vodit ćemo računa o tome da ga izvedemo na pravi put", komentirao je Ante Čačić nakon ogleda s Naftom.

U prošloj sezoni Rukavina je za drugu momčad Dinama odigrao 27 utakmica i postigao četiri pogotka u drugoligaškoj konkurenciji. Taj je rang prerastao, dolazi vrijeme da ovaj veliki talent iskusi i prvoligaški nogomet. Hoće li to biti u Dinamu, gdje je konkurencija doista žestoka, ili možda na posudbi u nekom od prvoligaških klubova, pitanje je kojim će se pozabaviti Čačić i suradnici u narednim danima i tjednima.

U svakom slučaju, zapamtite to ime, nije nemoguće da u dogledno vrijeme mladi Gabrijel postane nova zvijezda hrvatskog nogometa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 17:54