Goran Mehkek/Cropix
TEŠKE OPTUŽBE

Zaposlenici Dinama tvrde da ih je Antolić seksualno uznemiravao, protiv njega se okrenula i najbliža suradnica!

Antolić je reagirao priopćenjem u kojem tvrdi da se radi o kampanji protiv njega
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2023. 15:11

Zaposlenici Dinama su prije pet dana povjerenstvu za dostojanstvo maksimirskog kluba podnijeli pritužbe na člana Uprave Dinama Krešimira Antolića, u kojima ga optužuju za laži, teror, prijetnje, kao i za seksualno uznemiravanje te lažno predstavljanje, objavio je Večernji list.

Među zaposlenicima koji su podnijeli prijave nalazi se i njegova najbliža suradnica Amra Peternel.

Spomenuti list objavio je dokumentaciju u kojoj stoji da su još neki zaposlenici "iznijeli šokantne tvrdnje da je Antolić od jedne firme naručivao videa i lažne komentare na web-stranicama protiv tadašnjeg trenera Nenada Bjelice, kojeg je silno želio diskreditirati".

Jedan od zaposlenika koji je službenim dopisom prijavio Antolića je i voditelj skautske službe te klupska ikona Marijan Vlak.

Antolić je odmah reagirao priopćenjem u kojem piše da se protiv njega vodi kampanja.

"Vezano za navode iz Vašeg upita mogu potvrditi da sam od strane klupskih djelatnika koji su ovlašteni primati i rješavati pritužbe vezane za zaštitu dostojanstva radnika dana 31. siječnja 2023. g. dobio obavijest kako me pet djelatnika GNK Dinamo prijavilo za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mjestu. U skladu s Pravilnikom o radu GNK Dinamo i člankom 134. Zakona o radu dobio sam zahtjev o izjašnjavanju vezano za navode iz prijava. Rok za izjašnjavanje istječe sutra te ću u roku poslati svoje detaljno očitovanje.

S obzirom na to da su sukladno članku 134. stavak 10. Zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajni, ne mogu detaljno govoriti o detaljima svojih očitovanja, osim što sve navode iz prijava odbacujem kao laž i konstrukciju, usmjerenu prema mojoj javnoj diskvalifikaciji."

"Prijave smatram nastavkom kampanje koja se već skoro dva mjeseca javno vodi protiv mene, jer sam se otvoreno suprotstavio nelegalnim i nezakonitim pokušajima utjecaja na poslovanje kluba od strane interesne skupine na čelu sa Zdravkom Mamićem te isto takvim pokušajima smjene mene kao legitimnog člana Uprave GNK Dinamo. U idućim danima poduzet ću sve zakonom predviđene pravne mjere kako bih zaštitio svoje osobno dostojanstvo i profesionalni ugled i zaustavio ovakvo širenje laži o meni i mojem radu u GNK Dinamo", poručio je.

Linker
22. travanj 2024 07:49