Dominik Livaković

 Vitalij Timkiv/Sputnik/Profimedia
OPET NIŠTA OD TRANSFERA

Zašto Livaković ni ove zime nije prodan? ‘Zaista čudno. Cijena je bila pristojna, no postoji veliki problem‘

Trener vratara u reprezentaciji Marijan Mrmić kaže da mu nije jasno zašto je Livi i dalje u Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. siječanj 2023. 16:30

O ‘slučaju Livaković‘ porazgovarali smo s trenerom vratara u hrvatskoj reprezentaciji Marijanom Mrmićem, koji je kao igrač, a kasnije kao trener vratara Vatrenih nositelj svih medalja na Svjetskim prvenstvima, brončanih u Francuskoj i Kataru, te srebru u Rusiji. Popularni Mrma s Livijem radi u reprezentaciji, zna sve o jednom od najboljih vratara na Globusu.

- Ja se zaista čudim kako Livaković nije ostvario transfer u ovom zimskom prijelaznom roku. On je na proteklom Mundijalu još jednom potvrdio svoju svjetsku klasu. Svi su još jednom mogli vidjeti o kakvom se vrhunskom vrataru radi. Svima je jasno da može braniti u Ligama petice bez problema, u najvećim klubovima - kaže nam u uvodu Mrmić.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Spominje činjenicu da je za vratare zimski mercato zahtjevniji od ljetnog.

- Vratarima je u zimskom prijelaznom roku teško pronaći klub. Transferi vratara više se rade u ljetnom mercatu. E sad, je li cijena Livakovića za neke klubove previsoka, to ne znam. Zaista mi je teško kazati o čemu se tu radi, nije mi baš jasno.

No, dobro, je li ta cijena od 10 milijuna eura zaista previsoka za prvog vratara Vatrenih, naročito nakon što je u Kataru briljirao?

- To nije previsoka cijena! Kad pogledam kako se kreću cijene na tržištu, ne samo vratara, nego i ostalih igrača, onda tvrdim da je to sasvim pristojna cijena. Ne samo to, držim da je to i preniska cijena za vratara kvalitete Livakovića. Mislim da je najveći problem zimski prijelazni rok. Klubovi koji su mislili dovoditi vratare, već su se osigurali na ljeto. Ako se Livaković ne proda idućeg ljeta, onda stvarno ne znam gdje leži problem.

Odbija li možda velike klubove nešto od Livakovića? Ima li Livi nekih mana koje su prevelika prepreka za lukrativni transfer?

- Ne. Livaković je na najvećoj mogućoj pozornici, na Svjetskom prvenstvu u Kataru pokazao svu svoju ogromnu kvalitetu. On nas je na nekoliko utakmica održao na životu. A njegove obrane protiv Brazila su ostale kao vječna zaustavljena slika. Braniti onako protiv Brazila, jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, a i u ostalim utakmicama, a da ne spominjem fenomenalne obrane jedanaesteraca, je nešto što jest fenomenalno. Zaista je teško kazati zašto mu nije stigla prava ponuda.

Mrmić je zaključio...

- Znam i po sebi... I ja sam dugo čekao transfer, svi su nešto obećavali. Stalno su mi govorili ‘bit će ovo, bit će ono, riješeno je‘. Ali dok se ne stavi potpis na ugovor, sve su to samo prazne priče. Vjerojatno je tako i kod Livakovića. Možda menadžeri obećavaju, a vrijeme prolazi. Definitivno, ovo je bio idealan trenutak za prodaju Livakovića. Vidjet ćemo do ljeta kako će se stvari odvijati. Njemu je najvažnije da dobro brani u Dinamu, da nastavi pokazivati kakva je vratarska klasa, a onda će, vjerujem, stići i prava ponuda. Livi zaslužuje braniti u Ligama petice, on je vratar koji ima sve što treba imati vrhunski vratar, tu uopće nema nikakve dvojbe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:23