VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
BITKA ZA DINAMO

Zdravko Mamić gubi 0:1, a uskoro bi mogao primiti i drugi gol! Sad je jasno tko bira i razrješuje Upravu

Sportska inspekcija danas je gostovala u Dinamovom domu u koji je stigao dokument iz Gradskog ureda
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2023. 18:41

Sportska inspekcija danas je pohodila Maksimir i napravila izvid traženih dokumenata koji su joj bili dostavljeni s Dinamove strane. Nalazi će biti dostavljeni u klub zavisno od ažurnosti inspektora, mogu za nekoliko dana, ali i za koji tjedan. Međutim, pretpostavlja se da će stići brzo, jer sportska inspekcija može hitno reagirati, a to je u ovom slučaju potrebno.

I tako, dok je inspekcija boravila u plavom domu i radila svoj posao, u Maksimirsku 128 je stigao jedan drugi dokument, onaj iz Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne odnose. On je donio smiješak na lice člana Uprave Krešimira Antolića, jer je ured utvrdio je da Skupština Dinama održana 12. prosinca prošle godine nije u skladu sa Statutom kluba donijela odluku o njegovu razrješenju.

Dinamo se oglasio priopćenjem u kojem stoji...

"Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove grada Zagreba proveo je nadzor nad prijavom podataka GNK Dinamo, a nastavno na ‘Prijavu nepravilnosti u slučaju povrede statuta ili drugog općeg akta GNK Dinamo‘ podnesenu od strane članova kluba i člana Skupštine kluba.

U zapisniku izvršenog nadzora te pregledom dostavljene dokumentacije, od strane Gradskog ureda utvrđeno je sljedeće:

1. Članovi Skupštine predloženi iz redova povjerenika, točnije njih osam, nisu na početku sjednice Skupštine 12. prosinca 2022. verificirani za članove Skupštine iz redova povjerenika te isti nisu članovi Skupštine i nisu imali pravo glasa na predmetnoj sjednici Skupštine održanoj 12. prosinca.

2. Izbor dva nova člana Skupštine nije valjan jer nije proveden kandidacijski postupak koji prethodi izboru novih članova Skupštine na formalno dopustiv način sukladno Statutu Kluba. Verifikacijsko povjerenstvo, nakon što je na početku sjednice Skupštine konstatiralo da Skupština ima kvorum za pravovaljano donošenje odluka, jer je bilo nazočno 67 članova Skupštine, nije nakon izbora predložena nova dva člana iste verificiralo te isti nisu mogli sudjelovati u daljnjem radu i odlučivanju na sjednici Skupštine Kluba 12. prosinca 2022.

3. Nadležni Gradski ured utvrdio je da odluka Skupštine Kluba cit. ‘Većinom od 40 glasova, uz 17 glasova protiv i 4 suzdržana glasa razriješen je član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić‘ nije donesena u skladu sa Statutom kluba. Kako je odredbom članka 35. točke 5. Statuta kluba utvrđena isključiva nadležnost Izvršnog odbora da imenuje i razrješava predsjednika Uprave i članove Uprave kluba, kao što je Izvršni odbor na sjednici 31. svibnja 2021. izabrao članove Uprave na mandat od četiri godine, a što je potvrđeno pravomoćnim rješenjem istog Gradskog ureda od 28. lipnja 2021., nesporno je da, sukladno Statutu Kluba, odluku o razrješenju člana Uprave samostalno donosi Izvršni odbor, a ne Skupština.

Neovisno o utvrđenim nepravilnostima te činjenici da je u postupku utvrđeno da status članova Skupštine nije imalo 8 predstavnika iz redova povjerenika i dva nova na sjednici izabrana člana, sjednica Skupštine Kluba održana 12. prosinca 2022. imala je i bez istih potreban kvorum za pravovaljano donošenje odluka."

Dakle, nakon što se oglasio Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne odnose, nogometnim rječnikom kazano, Izvršni odbor Dinama je pobijedio Skupštinu s 1:0.

Sad je posve jasno da on bira i razrješuje članove Uprave. Sad se čeka pravorijek sportske inspekcije. Hoće li struja koju predvodi predsjednik Mirko Barišić uskoro podebljati vodstvo?POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Linker
02. ožujak 2024 01:55