VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
‘BELJO? VRIJEDIT ĆE MILIJARDU‘

Zdravko Mamić: Znate li tko se htio vratiti u Dinamo? Kad sam to rekao Čačiću, on se skoro ispovraćao

‘Predlagao sam da kupe dva igrača. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8,5 milijuna, a drugi 1,5 milijun‘
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2023. 13:15

Zdravko Mamić u četvrtak se ponovno obratio javnosti. S press konferencije u Mostaru je poslao pregršt poruka, a njegove riječi glasno su odjeknule usred ‘rata‘ koji se već neko vrijeme odvija u upravljačkim strukturama zagrebačkog Dinama.

Jedan dio Mamićevog opsežnog obraćanja bio je posvećen transferima. Tema su bili izlazni, ulazni, ali i nerealizirani poslovi kluba s Maksimira.

U nastavku članka možete pročitati što je rekao o situaciji s Mislavom Oršićem, Josipom Brekalom, Markom Pjacom, Dionom Drenom Beljom...

O transferu Mislava Oršića:

- Kad se prije 16 mjeseci krenulo s prodajom Oršića ja sam u tom trenutku još imao moć. Ja ne dam. Zvao me i njegov agent i molio me da ga pustim, a ja sam rekao da neću to predložiti jer Dinamo inače neće biti prvi. Zvao me i Oršić i molio me da ga pustim i rekao sam mu da ga nikad neću pustiti. A to đubre Antolić sad tvrdi da sam ja bio za prodaju Oršića i onda ga je sam prodao za 5,75 milijuna eura.

- Ja sam rekao da Oršića nikad ne bih pustio ispod 10 milijuna eura, ali da odmah imam zamjenu za njega. I ja čujem iz svojih izvora - prva ponuda dođe 4, pa 5 i onda konačno 5,75 milijuna eura i onda predsjednica Uprave zajedno s Antolićem kaže da može otići. A tu je i krimen da je Ante Čačić odlučio da Oršić može otići! Rekao mu je da ostane u Zagrebu prije priprema i rekao mu da zna da želi otići i da može. Koliko moraš biti glup da ostaviš najboljeg igrača Dinama. Menadžer Oršićev Hucika obavijestio me da je Čačić u Kataru pred ljudima rekao da mu ne treba i da nema smisla za kombinatornu igru, rekao je Mamić.

O Josipu Brekalu:

- Sad postoji opcija da i Josip Brekalo bez plaćanja transferne cijene dođe u Dinamo, a Čačić je rekao da mu on - ne treba. I otac Brekala i njegov agent bili su u Dinamu prije par dana, a u klubu ih nije imao tko primiti. Čačić ga nije ni vidio, ni razgovarao s njim - on je samo fokusiran na svoje produženje ugovora. A da nešto kažemo i o tom Čačićevom ugovoru. On je imao ugovor godinu plus godinu. Taj Antolić je isforsirao predsjednika da potpiše novi ugovor s Čačićem, a pritom su izreketarili jednu članicu Uprave da to potpiše. Ova druga je logično pitala - zašto mu dajemo duplo veće uvjete na godinu i pol dana fiksno. I to čovjeku koji ima 71 godinu i nema energije ni elana. Na dan kad je Čačić potpisao ugovor, da sam bio u Zagrebu nabio bi ga kopitom, četiri dana prije utakmice s Goricom organizira utakmicu u nenormalnim uvjetima i nama se ozljedi Petković. I on sad ima milijun eura neto i 500.000 eura bonusa za igranje u Europi, rekao je Mamić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

O Marku Pjaci i Lukasu Kačavendi:

- Ja nisam Uprava od 2015., ali su me svi iz kluba zvali i pitali me što ja mislim i što bih napravio. I sad slušaj ovo - Pjaca Marko, koji se kao slobodni igrač želio vratiti u Dinamo kad je odigrao sezonu u kojoj je sudjelovao s 44 utakmice, kad sam to rekao Čačiću on se skoro ispovraćao. E sad Kačavenda - Dinamo ga je želio kupiti za 5 milijuna eura, na Transfermarktu vrijedi 4,5 milijuna, ima 19 godina i Genova je za njega bila spremna dati 8.5 milijuna. Znajući za njegovu situaciju ja Lokomotivi predlažem da ga kupimo za tri milijuna - pišljivih. On kad bude zdrav, vrijedit će 33. Ta nogometna budala Antolić ismijava moj prijedlog. I što će biti kad bude veliki igrač? Koga će biti briga - nikog, rekao je Mamić.

O raznim nerealiziranim transferima GNK Dinama:

- Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8,5 milijuna, drugi 1,5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zurichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti. Ja sam razgovarao i s vlasnikom Osijeka o možebitnom transferu Belje. On će vrijediti milijardu! Ima 20 godina i neslućeni je talent, rekao je Mamić.

OPŠIRNIJI IZVJEŠTAJ S PRESS KONFERENCIJE PROČITAJTE OVDJE

Linker
13. travanj 2024 14:38